Tips om niet succesvol te kopen

“No-buy” of “no-buy period” is een term die verwijst naar een periode waarin je geen geld uitgeeft aan vooraf bepaalde dingen. In het land van schoonheid is het concept inmiddels trendy en happening, maar we kunnen het ook gebruiken. geldbesparende tactieken in andere delen van ons leven.

Stel je doelen

Vraag jezelf, voordat je niet echt gaat kopen, af waar je eigenlijk moeite in steekt. Voor de hand liggende redenen zijn onder meer dat u geld wilt besparen of uw voorraad eerst wilt opmaken voordat u nieuwe artikelen koopt, maar er kunnen ook milieuoverwegingen zijn. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat je erachter staat; het is tenslotte een belangrijk onderdeel van je motivatie en je hebt echt motivatie nodig om je no-buy-proces tot een succes te maken.

Een rapport maken

Nu je weet wat je motivatie is, kun je beginnen met het creëren van je no-buy-verbod. Wees specifiek: voor welke periode geldt je aankoopverbod? Welke uitgavengebieden vallen onder de dekking? Probeer je doelen helder en duidelijk te formuleren: schrijf ze zo nodig op. Als je voor jezelf besluit dat je vanaf 1 januari geen kleding meer kunt kopen behalve sokken en ondergoed, dan is dat in ieder geval veel duidelijker en motiverender dan de stelling dat je volgend jaar zo weinig kleding hebt. hoe waarschijnlijk is het dat je het een tijdje niet nodig hebt. is” om te kopen.

Kijk wat je hebt

Je hebt misschien geen koopverbod ingesteld omdat je niet genoeg items hebt. Als je in de problemen zit en in de verleiding komt om een ​​’verboden product’ te kopen, kijk dan eerst naar de voorraad van hetzelfde product dat je waarschijnlijk al in huis hebt. Moet je er echt producten aan toevoegen? Waarschijnlijk niet. Voor de
die harde kopers
bij ons is het misschien de moeite waard om deze voorraden als een kleine winkel te zien: voortdurend nieuwe producten en artikelen uit uw voorraad selecteren en openen, het is alsof u in uw eigen spullen winkelt. Het bijkomend voordeel is dat je misschien dingen ontdekt die je al lang vergeten was. Daarnaast word je ook creatiever: als je bijvoorbeeld besluit een maand geen nieuwe kleding te kopen, wil je misschien wel compleet nieuwe combinaties proberen met bestaande kleding.

Geld besparen

Reserveer een spaarvarken tijdens no-buys: elke euro die je normaal zou uitgeven aan producten die je nu niet mag kopen, stop je nu in een spaarvarken. Je zult merken dat dit bedrag vrij snel oploopt en dat je aan het einde van de no-purchase misschien nog een mooi spaarpotje overhoudt. Het is ook een goede motivator: je ziet dat je niet kopen ook daadwerkelijk iets oplevert. Bovendien is het ook een goede manier om te beseffen hoeveel geld je eigenlijk uitgeeft aan dingen die je niet echt nodig hebt. Als u weet hoe groot dit bedrag is, kunt u na afloop van het koopverbod mogelijk minder geld aan deze dingen uitgeven.

Nog steeds geen geld?

Sorry, maar het kan gebeuren. Denk in ieder geval niet dat je no-buy ban niet meer zinvol is: als je na zo’n klein foutje meteen besluit te stoppen, ben je toch meer geld kwijt dan bij een no-buy met af en toe een afwijking. Zie het eerder als een beloning voor de tijd die je tot nu toe hebt doorstaan. Ook zul je waarschijnlijk nieuwe motivatie vinden en opnieuw je best doen om het goed te maken.

Nadat je niet koopt

Gefeliciteerd! Je bent klaar met het koopverbod! Het is het beste om jezelf te belonen met iets kleins om te vieren dat je het al die tijd hebt volgehouden. Pas echter op dat je niet meteen al je geld wegvaagt in al je vreugde; dan zou het koopverbod weinig zin hebben en zonde zijn. Dit kan echter niet het geval zijn: de kans is groot dat je door het winkelverbod op een andere manier naar je bestedingen bent gaan kijken en je niet meer de behoefte voelt om steeds meer dingen te kopen.€