Tips om niet in het rood te staan

De rente die aan de bank moet worden betaald voor rood staan ​​kan oplopen tot 15 procent. Dit maakt rood staan ​​een dure vorm van krediet.

Het overkomt iedereen wel eens, er staat te weinig op de betaalrekening om kosten en opnames te betalen. Het hoeft niet altijd omdat de woning te weinig geld heeft. Ook het maandelijks overschrijven van teveel geld naar een spaarrekening kan leiden tot rood staan.

De kosten om in het rood te staan

Omdat het bij rood staan ​​vaak relatief kleine bedragen gaat, lijken de financiële gevolgen mee te vallen. Dit geldt voor bedragen tot een paar honderd euro en maximaal voor een paar weken. Zonder het te beseffen zijn dit echter forse bedragen op jaarbasis. Banken verdienen in ieder geval goed aan rekeninghouders die regelmatig in het rood staan. Stel dat u 15 procent rente moet betalen zodra uw betaalrekening in het rood gaat. Halverwege de maand sta je $500 in het rood. Op jaarbasis zou het u kosten: 15 procent van $ 500 = $ 75. Door dit bedrag te delen door 24, bedragen de halfmaandelijkse kosten € 3,13.

Sparen

Als je karakters in het rood staan ​​omdat het geld al is uitgegeven voordat het salaris weer wordt gestort, moet je sparen om te voorkomen dat dit elke maand gebeurt. U moet naar de inkomsten en uitgaven van de afgelopen maanden kijken om te weten hoeveel u uitgeeft en wat er binnenkomt. Het is noodzakelijk om te sparen om de geleidelijke ophoping van schulden te voorkomen.

Als alternatief voor het aangaan van een lening

Als je elke maand in het rood staat, kan het voordeliger zijn om een ​​lening af te sluiten om je betaalrekening op te waarderen. Nadeel is dat je de hele maand rente moet betalen over het geleende bedrag. Bijkomend nadeel is dat het verleidelijk kan zijn om ruimer te gaan wonen vanuit de gedachte dat je nog geld achter de hand hebt in de vorm van een bedrag dat nog op een lening kan worden opgenomen.

Bespaar elke maand minder om te hoge uitgaven te voorkomen

Als je elke maand in het rood staat en je zet elke maand een bedrag op je spaarrekening, dan moet het spaarbedrag worden aangepast. De rente die u aan de bank betaalt voor rood staan ​​is vele malen hoger dan de vergoeding die u op een spaarrekening krijgt. Het is beter om de maandelijkse automatische storting op de spaarrekening stop te zetten en aan het einde van de maand zelf te berekenen hoeveel u doorgaat.

Pas de incassodatum aan

Overdisposities worden vaak veroorzaakt door automatische incasso’s die te vroeg in de maand zijn gedaan. Dit kan worden opgelost door contact op te nemen met incassobureaus. Vaak zijn er mogelijkheden om automatische incasso een paar dagen uit te stellen. Zo bouw je een kleine besparing op, maar een besparing die elke maand terugkomt.€