Tips om leuke dingen te doen of te kopen voor weinig geld

Bijna iedereen gelooft dat de kredietcrisis hun portemonnee is. Alles wordt duurder, het inkomen wordt bevroren en in het ergste geval zelfs ontslagen. Ik geef je graag wat handige spaartips om voor een relatief klein bedrag op vakantie te gaan, op reis te gaan en nieuwe spullen te kopen zoals kinderkleding, speelgoed, meubels etc.

Goedkoop op vakantie

Blijf in je land en ga kamperen

Geen tolwegen, relatief laag brandstofverbruik, bekende (goedkope) winkels in de buurt, etc. Kijk eens op de markt, waar een leuke camping is, waar particulieren een stacaravan of huisje huren. Zo verblijft u voor een lage prijs op een topcamping, heeft u direct contact met de eigenaren en hoeft u geen reserveringskosten etc te betalen omdat er geen derde partij bij betrokken is. Hoe meer mensen erbij betrokken zijn, hoe duurder het wordt!

Koop een stacaravan met jaarplaats

Als u een stacaravan heeft, betaalt u een vast bedrag per jaar voor een seizoenskavel. Het doorlopend geld is een schijntje in vergelijking met de absurd hoge prijzen die tijdens het seizoen worden gehanteerd. Van april tot oktober kunt u onbeperkt “vakantie” genieten. Elk vrij weekend en elke (school)vakantie mag je voor een bepaald bedrag per jaar weg. Als u een stacaravan bezit, probeer deze dan regelmatig te verhuren om een ​​deel van uw geld terug te krijgen. Met 800 watt bespaar je ook nog van alles voor in de (stacaravan) zoals een dedicated oven (de versgebakken broodjes koop je elke dag in de supermarkt) en zelfs een 800 watt frituurpan. Watt! Als je bijvoorbeeld voor 4 personen friet gaat halen, ben je een paar tientjes kwijt, als je zelf frituurt een paar euro maximaal. Dit is ook een goede tip om thuis geld te besparen. Zo min mogelijk eruit halen, zoveel mogelijk bakken/maken/koken….

Koop zo min mogelijk in de campingwinkel, maar ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt

Een campingwinkel is ideaal als je snel iets wilt oppikken wat je vergeten bent, maar is meestal erg duur. Ga net als thuis winkelen bij een supermarkt bij jou in de buurt met een shopping tag.

Wees creatief met leuke (gratis) ritten

Over het algemeen heb je met kleine kinderen niet veel nodig om jezelf te vermaken. Water, zand of een speeltuin is genoeg voor hen. Ideaal als de camping bijvoorbeeld een recreatieteam heeft. Ze vinden het zelfs vervelend om iets te doen omdat ze dan niet op de camping kunnen spelen. Ga lekker picknicken in een nabijgelegen weiland waar je kunt fietsen, neem je eten en drinken bijvoorbeeld in een koelbox mee naar het strand in plaats van ze te kopen bij het strandpaviljoen of restaurant. Loop er eens rond, het is gratis en je zult versteld staan ​​van de schoonheid van ons kleine landje! Campings hebben vaak ook prijsafspraken met nabijgelegen pretparken, dierentuinen etc. Vraag altijd bij de receptie wat er mogelijk is.

En voor thuis: neem een ​​kijkje op de toegangskaartenmarkt. Voor een klein bedrag kun je bijvoorbeeld met het hele gezin naar de Efteling. Mensen bestellen kaartjes met een datum en kunnen op het laatste moment niet, of hebben zegels gespaard en willen een kleine vergoeding in ruil voor de gespaarde zegels. Zo kun je voor een relatief klein bedrag een dag met het hele gezin doorbrengen.

Goedkope kinder- of babykleding

Koop kleding op de markt of kringloopwinkels

Er zijn veel gebruikte kinder- of babykleding op de markt. Koop bijvoorbeeld tweedehands merkkleding en als je kleintje het ontgroeid is, kun je het zelf weer op de markt brengen. Als je iets gebruikts wilt verkopen, werkt merkkleding beter dan merkloze kleding. Meestal maak je geen winst en soms maak je zelfs winst. Succes vind je in de kringloopwinkel voor weinig geld. Voor de anderen kun je sokken, broeken en ondergoed kopen in goedkopere winkels, zoals HEMA, H&M, Zeeman, etc. Je kunt dit principe ook voor jezelf toepassen.

Goedkoop winkelen

Maak een boodschappenlijstje en houd je eraan

Maak aan het begin van de week een boodschappenlijstje van wat je de hele week wilt eten en wijk daar niet van af tijdens het boodschappen doen. Je vergeet niets en je koopt niet teveel.

Ga naar Aldi/Lidl/ of koop eigen merkproducten

Schrap dure supermarkt A-merken van je boodschappenlijstje en zoek naar goedkopere alternatieven. In alle supermarkten heb je het zogenaamde private label, dat is meestal veel goedkoper dan de A-merken, en de producten zijn gewoon erg goed. Laten we aan de slag gaan, want huismerken staan ​​meestal onderaan in de schappen, maar het scheelt je tientallen euro’s! Ook zijn Aldi en Lidl producten over het algemeen veel goedkoper dan A-merken in de “gewone” supermarkt. Ook op groente en fruit kun je flink besparen door ze bij Aldi/Lidl te kopen.

Ga niet hongerig winkelen

Ga ook niet winkelen als je honger hebt, want je winkelmandje loopt sneller vol met dure snacks die je honger maar tijdelijk stillen. Houd je aan je boodschappenlijstje en vermijd dure snacks, tijdelijke aanbiedingen, etc.

Koop goedkoop allerlei dingen zoals speelgoed, meubels etc

Verkoop en koop artikelen op de markt / kringloopwinkel

Ruim je zolder, garage of kinderkamer op, en je zult versteld staan ​​hoeveel (waardevolle) dingen er worden afgestoft! Neem de tijd om goede foto’s te maken en dingen te plaatsen zoals op een website zoals een marktplaats. Zo gek kun je het niet voorstellen of je kunt het verkopen. Vooral speelgoed doet het erg goed en ook meubels doen het heel goed. Met het geld van de verkochte items kun je nieuwe items kopen. Doe je het ook via Marktplaats, dan bespaar je veel geld. Kijk bij een nieuwe grote aankoop eerst op de markt of deze tweedehands kan worden gebruikt, want er zijn items die nog zo goed als nieuw zijn en gemakkelijk een leven lang mee kunnen gaan. Een kringloopwinkel is ook de perfecte winkel om leuke dingen voor de kleintjes te kopen. Als je je spullen niet kwijt kunt: bel een kringloopwinkel. Ze komen gratis ophalen (mits het nog in redelijke staat is natuurlijk) zodat je niet naar een vuilstort hoeft, waar je voor moet betalen, en je bent nog steeds vrij van meubels die een seconde krijgen ergens anders leven. .

Succes met sparen!€