Tips om je financiën weer op de rails te krijgen

Geldzorgen kunnen worden opgelost door kosten te verlagen of inkomsten te verhogen. In de praktijk blijkt dat veel belastingplichtigen niet ten volle profiteren van toeslagen en kortingen.

Geld besparen door goed op uw uitgaven te letten, loont. Daarnaast realiseren mensen zich vaak niet dat ze mogelijk recht hebben op kortingen en toeslagen. Dit kun je alleen leren door op de hoogte te zijn van je geldzaken. De meeste mensen nemen niet al hun bankafschriften door voor de lol om potentiële besparingen te vinden. De meeste mensen besteden zo veel aandacht aan hun afschrijvingen op hun bankafschriften dat onjuiste afschrijvingen helemaal niet opvallen. U dient uw huishouden minimaal één keer per maand te controleren. Heeft u alles betaald wat u moest betalen en moet u ook uw financiële situatie bepalen.

Heeft u recht op een uitkering?

De Belastingdienst heeft op toeslagen.nl een uitstekende rekentool beschikbaar gesteld om te berekenen hoeveel u recht heeft op een uitkering. Door een aantal gegevens in te vullen weet u binnen enkele minuten of u recht heeft op toeslagen. U moet begrijpen dat u niet onbeperkt geld terug kunt krijgen van de belastingdienst. Om voor de toeslag in aanmerking te komen, moet u uiterlijk 1 april van het volgende belastingjaar een aanvraag indienen.

Voorlopige teruggaaf belastingdienst

U kunt uw jaarlijkse aflossing in juni of juli ontvangen, maar u kunt er ook voor kiezen om elke maand een deel van uw aflossing te ontvangen. Zo krijg je elke maand meer te besteden. Het is verstandig om u bij een voorlopige aflossing niet rijk te achten. U kunt de aftrekposten beter naar beneden afronden, zodat u het geld over het belastingjaar niet hoeft terug te betalen. Een extra maandelijkse aflossing van $ 20 betekent dat u $ 240 aan teveel ontvangen belastingen tijdens het belastingjaar moet terugbetalen, plus rente.

Bespaar geld door uw maandelijkse uitgaven te beperken

Als je heel kritisch naar je uitgaven kijkt, kun je al gauw een paar tientjes per maand besparen. Abonnementen op tijdschriften die je toch niet leest en de sportschool waar je bijna nooit komt, kun je opzeggen. Het gemiddelde gezin kan ook besparen op verzekeringen. Moet uw zorgverzekering bijvoorbeeld een dure aanvullende dekking hebben of is de auto nog gedekt tegen aansprakelijkheid/casco? Ook kunt u veel geld besparen door van energieleverancier over te stappen naar een goedkopere partij. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te besparen op televisie, internet en telefoon door producten te bundelen bij één leverancier.

Grote bedragen opnemen voor dagelijkse uitgaven

U moet een bepaald deel van uw inkomen opzij zetten voor vaste maandlasten. Het resterende bedrag is gratis te gebruiken. Een deel van dit bedrag moet worden gespaard en er moet voldoende geld op de betaalrekening staan ​​om de vaste kosten te dekken. U houdt uw budget goed onder controle door maandelijks het vrije bedrag contant op te nemen. Zo houd je bij hoeveel je nog kunt uitgeven zonder in het rood te gaan.€