Tips om geld te lenen

Tegenwoordig willen veel mensen producten kopen voordat ze genoeg geld hebben. Soms zijn producten hard nodig en als je ze niet kunt kopen, ontstaan ​​er problemen. Bijvoorbeeld als je wasmachine kapot is of je computer stopt met werken en je hebt hem nodig voor je werk of school. Geld lenen kan hiervoor een oplossing zijn. Iedereen weet echter dat je meer geld moet terugbetalen dan je hebt geleend. Daarom hier enkele tips.

Wanneer is het echt nodig om geld te lenen?

Voordat je geld leent, moet je eerst kijken of je het echt nodig hebt. Als je nog een tv hebt die goed werkt, hoef je niet echt een nieuwe te kopen. Voor dit soort dingen kun je beter sparen, want lenen kost geld. Mocht je echter een product (meer) niet hebben dat je echt nodig hebt, dan is het handig om te lenen. Dit soort goederen zijn bijvoorbeeld: wasmachines, tafels, bedden, kledingkasten of andere dingen die in uw huis zeer noodzakelijk zijn. Maar je kunt ook geld lenen voor producten die je echt nodig hebt voor je school of werk; zoals computers, printers, collegegeld of studieboeken. Een diploma is erg belangrijk om een ​​baan te krijgen. Met een diploma krijg je over het algemeen meer inkomen dan zonder. Zo krijg je gemakkelijk het geld terug dat je betaald hebt voor bijvoorbeeld studieboeken.

Wanneer kunt u geld lenen?

Voordat u geld gaat lenen, moet u er zeker van zijn dat u dit geld en rente binnen de gestelde termijn kunt terugbetalen. Als je niet zeker weet of het gaat werken, kun je beter niet lenen. Dit kan leiden tot grote schulden. Als je weet dat je de lening niet kunt terugbetalen, zul je moeten sparen voor het artikel dat je wilt kopen. Het is natuurlijk niet makkelijk als je bijvoorbeeld geen wasmachine hebt. Maar toch is het beter om een ​​tijdje met de hand te wassen dan in de schulden te komen. Als je eenmaal in de schulden zit, kan het erg groot worden en moeilijk om eruit te komen. Daarom leent u het beste alleen geld als u zeker weet dat u het kunt terugbetalen.

Hoe weet je hoeveel geld je kunt lenen?

Als u niet zeker bent van uw inkomen, kunt u beter geen geld lenen. Als je een vast maandinkomen hebt en je contract is nog niet afgelopen, dan is het mogelijk om geld te lenen. U moet er echter voor zorgen dat u genoeg geld overhoudt voor uw andere uitgaven. Bereken eerst hoeveel uw maandinkomen is. Trek hier de volgende kosten van af:

Het bedrag dat u overhoudt, is het bedrag dat u per maand kunt terugbetalen. Zo kun je precies berekenen hoeveel je kunt lenen.

Waar kan ik het beste lenen?

Er zijn veel bedrijven die geld uitlenen dat helemaal niet betrouwbaar is. Lenen bij een bank is meestal betrouwbaar. Als je wilt lenen van een bedrijf dat niet algemeen bekend is, kijk dan eerst naar de reviews van het bedrijf die je op internet kunt vinden. Vind een honderdtal referenties van dit bedrijf en lees ze snel door. Als er negatieve referenties zijn, onderzoek ze dan zorgvuldig. U mag niet lenen van dit bedrijf als u vijf of meer referenties kunt vinden die aangeven dat het bedrijf niet betrouwbaar is.

Lees verder