Tips om geld te besparen

Mensen geven veel onnodig geld uit zonder dat ze het weten. Soms zijn het de kleine dingen, maar veel kleine dingen vormen samen een grote. In dit artikel geef ik je enkele opties om je meer geld te besparen door een paar aanpassingen te doen, en de meeste van dit advies is niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker.

Stop met roken en drinken

Roken is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Tel gewoon op hoeveel je rookt en verdien het bedrag dat je elk jaar spaart, met dat geld kun je sparen voor andere leuke dingen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor drinken, uit onderzoeken blijkt dat de gemiddelde burger 1,8 glazen per persoon per dag drinkt. De reductie is dus de boodschap.

Oude dingen verkopen

Verkoop dingen die je niet meer gebruikt online, garageverkopen, veilingen, … Wie weet heb je nog oude spullen op zolder liggen die waardevoller zijn dan je denkt. Oude munten, schilderijen, boeken, … Als u denkt iets waardevols te hebben gevonden, vraag dan een expert om het te taxeren en wie weet verkoopt u het voor een zeer goede prijs op een veiling.

Tegenwoordig is internet een grote winkel geworden, je kunt alles kopen en verkopen via het web. Sites zoals Ebay, Kapaza, enz. kunnen uw spullen op plaatsen plaatsen waar mensen het van u kunnen kopen.

Gebruik de auto minder

De meeste mensen hebben een of meerdere auto’s klaarstaan ​​voor hun gezin. Houd er rekening mee dat dit een grote aanslag is op uw maandelijkse uitgaven: verzekering, onderhoud, brandstof en alle onderdelen. Het is beter om de auto thuis te laten en te fietsen. Als je werk te ver is om te fietsen, kun je nog steeds gebruik maken van carpooldiensten, bijvoorbeeld www.carpooldate.nl en www.parkeerlijn.nl/carpool/ vind je mensen en plekken om te carpoolen. Wil je toch autorijden, probeer dan zo zuinig mogelijk te rijden door op tijd te schakelen, de motor af te remmen in plaats van alleen maar te remmen en regelmatig je bandenspanning te controleren. Als uw auto onderdelen heeft, kunt u altijd online zoeken naar de goedkoopste onderdelen of naar een autosloperij gaan, waardoor u garagekosten bespaart.

Bespaar op eten

Eten is de belangrijkste uitgave van een mens, je kunt gewoon niet zonder. U kunt besparen door uw producten te kopen in goedkopere winkels zoals Aldi, Lidl, C1000, … Vergelijk prijzen en profiteer van acties en kortingsbonnen. Let ook altijd op de goedkoopste artikelen, de duurdere artikelen betalen de winkels om beter zichtbaar te zijn dan de anderen, zodat meer mensen ze kopen. Drink ook zoveel mogelijk kraanwater in plaats van frisdrank, het is veel goedkoper en ook gezonder dan frisdrank.

Besparingen op verwarming, water en elektriciteit

Verwarming, water en elektriciteit zijn voorzieningen die we elke dag gebruiken, maar soms verspillen we meer dan we denken en gebruiken we meer dan we nodig hebben. U kunt besparen op verwarming door de woning goed te isoleren: dubbele beglazing, vloerisolatie, dakisolatie, etc. Houd ramen en deuren gesloten om de warmte in de winter buiten en in de zomer buiten te houden. In de winter kun je ook een dikke trui aantrekken om de verwarming lager te zetten.

U kunt water besparen door een douche te nemen in plaats van een bad, zorg ervoor dat u een energiebesparende douchekop installeert. Water valt zelfs gratis uit de lucht, plaats watertonnen zodat je zoveel mogelijk regenwater kunt opvangen om het toilet door te spoelen of je planten water te geven.

Elektriciteit kan ook op verschillende manieren worden bespaard. Je kunt alle lampen vervangen door spaarlampen, ze zijn duurder maar gaan langer mee en besparen een fractie van de rekening. Schakel zoveel mogelijk apparaten uit door ze los te koppelen, aangezien ze in de stand-bymodus nog steeds elektriciteit gebruiken. Het plaatsen van een stekkerdoos met aan/uit-knop is hiervoor erg handig. Droog je kleding indien mogelijk buiten in plaats van in de droger, aangezien dit veel stroom verbruikt, en je kunt het gratis doen. Bekijk wanneer de daluren gelden. Die verschillen soms van netbeheerder, probeer zoveel mogelijk in de daluren te doen, zoals je wasmachine.

En tot slot denk je aan groene energie. De overheid stimuleert groene energie via quota en groenestroomcertificaten.

Vind bijverdienste

Vind extra inkomsten, zoals een ober in een restaurant of bar, een oppas, een helper, enz. Op internet kun je verschillende sites vinden waar je je kunt aanmelden voor extra inkomensaanbiedingen. Je kunt ook vanuit huis werken, het aantal uren is niet belangrijk omdat je daar zelf voor kiest. Er zijn huiswerk zoals inpakwerk, productiewerk etc. Ook op internet vindt u hiervoor voldoende belangstelling.€