Tips om geld te besparen op eten

Of het nu financieel noodzakelijk is om te besparen op je uitgaven of niet, het is mogelijk om te bezuinigen op eten. Ook lever je een positieve bijdrage aan het milieu door minder te consumeren en niet onnodig voedsel weg te gooien. Of wil je minder uitgeven en een bijdrage leveren aan het milieu? Hoe kunt u dit bereiken?

Aanbiedingen, acties en kortingen

Aanbiedingen regenen constant in supermarkten. De ene week wordt het vloeibare wasmiddel in de ene supermarkt verkocht en de andere week in de andere. Als je hiervan op de hoogte bent en huishoudelijke artikelen selecteert uit de beschikbare aanbiedingen, kun je elk jaar veel geld besparen. Dit geldt vooral als u direct producten inslaat met een langere houdbaarheid. Houd er rekening mee dat voor bepaalde producten, als u meer koopt omdat ze in de aanbieding zijn, u ook meer kunt gebruiken of consumeren. Natuurlijk moet je rekening houden met de extra kosten van het bezoeken van meerdere en misschien verder weg gelegen supermarkten.

Gebruik van voedselresten

Het gebeurt overal en regelmatig; voedselresten blijven over en over het algemeen gooien we allemaal zo’n tien procent van het voedsel dat we elk jaar kopen weg. Dus deze restjes worden zonder pardon in de prullenbak gegooid terwijl ze nog nuttig zijn voor de volgende maaltijd. Dit geldt voor restjes van het koken, zoals een half pakje jus, maar ook voor restjes van eten, zoals een portie aardappelen. Gebruik je creativiteit om deze restjes te gebruiken bij het koken van de volgende dag, of gebruik de zoekmachine om er een lekker recept bij te vinden. Dit kan bijvoorbeeld door de zoekterm recept in te voeren, maar ook de overige ingrediënten of de naam van het product. Als je een vriezer hebt, kun je restjes ook goed invriezen. Plaats het voedsel in een geschikte container en geef aan wat het is en de datum waarop het is ingevroren.

Eten kopen met een boodschappenlijstje

Wanneer je winkelt met een boodschappenlijstje en je eraan houdt, verlies je vaak minder geld. Daarom moet je impulsaankopen doen! Wanneer u meer koopt, kunt u natuurlijk profiteren van superdeals op houdbare voedingsmiddelen of voedingsmiddelen die u niet meer gebruikt.

Ga niet elke dag of op een lege maag winkelen

Als je maar één keer per week met een boodschappenlijstje op pad gaat, ben je vaak goedkoper uit omdat onnodige impulsaankopen minder vaak voorkomen. Ook is het niet ongebruikelijk om met een lege maag boodschappen te doen om snel impulsaankopen te doen met het idee dat je deze producten direct na het winkelen zult consumeren in plaats van alleen maar een broodje kaas mee naar huis te nemen.

Eten kopen op de laatste dag van UVD of THT

Voedsel heeft een houdbaarheidsdatum of houdbaarheidsdatum. Koelproducten hebben meestal een relatief korte houdbaarheid, dus soms zijn er wat restjes wanneer de houdbaarheidsdatum of UVD heel dichtbij is. Daarna geven veel supermarkten ze ergens korting op de laatste dag van de uitverkoop. Houd hier rekening mee bij het winkelen, want het kan u veel geld besparen. Deze artikelen hoeven niet dezelfde dag te worden gebruikt, ze kunnen worden ingevroren!€