Tips om geld te besparen

Of het nu gaat om boodschappen doen of energie besparen: u kunt besparen op alles uit het dagelijks leven. Door deze tips te gebruiken word je niet meteen een vrek, maar het effect zal wel merkbaar zijn in je portemonnee.

Bak je eigen brood

Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Door je eigen broodbakmachine te kopen en je eigen bakker te worden, bespaar je geld. Ten eerste niet door een auto te kopen, maar het loont zeker. Je bespaart nog meer als je meel koopt bij een molenaar. De broodbakmachine heeft veel functies en kan ook gebruikt worden om taarten of pizzadeeg te bakken.

Gooi restjes niet weg

Te gaar? Bewaar restjes in de koelkast. Het liefst niet in een blikje, maar in een afgesloten Tupperware bakje.

Boodschappen

Als je je wekelijkse boodschappen doet, maak dan van tevoren een lijstje zodat je minder in de verleiding komt om impulsaankopen te doen. Ga nooit met een lege maag naar de supermarkt, want dan heb je al snel de neiging om eten te kopen dat je niet echt nodig hebt.

De duurdere artikelen staan ​​vaak op ooghoogte en de goedkope artikelen, zoals huismerken, liggen in de lagere schappen. Vaak is de kwaliteit goed, maar ziet de verpakking er goedkoop en onaantrekkelijk uit. Bij sommige producten kan dit verschil behoorlijk groot zijn. Een zakje van 200 gram van een bepaald merk geroosterde pinda’s kost al snel zo’n 1 euro 50. Het huismerk is zo’n 40 tot 60 cent. Tel je winst. Let niet alleen op de prijs, maar ook op het gewicht van het product.

Bekijk de brochure om te zien welke producten worden aangeboden en wees niet verlegen om grote voorraden in te slaan. Vlees wordt bijvoorbeeld lang goed bewaard in de vriezer. Vis is duur, maar er zijn relatief goedkope soorten zoals pangafilet en pollak. U kunt ook geld besparen door één keer per week een vleesvrije dag te houden. Eventueel kun je een vleesvervanger nemen zoals ei of noten. Koop geen klant- en kant-en-klaarmaaltijden, want die zijn duur. Als je alleen woont, kun je bijvoorbeeld groenten invriezen.

Goedkope supermarkten zijn Aldi en Liddl. De producten zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Deze supermarkten kunnen de prijzen laag houden doordat ze producten uit Duitsland importeren en de personeelskosten verlagen. Het nadeel is de beperkte selectie. Ook hier vind je geen merkartikelen. Andere supermarkten met lage prijzen zijn Jumbo en Boni. Jumbo heeft een breed assortiment en klantenservice is enorm belangrijk.

Fruit en groenten

Groenten en fruit zijn vrij duur. U kunt geld besparen door het op de markt te kopen. De prijs is bespreekbaar in de markt. Het is het beste om voor het einde van de markt te gaan, want dan zijn de goederen vaak afgeprijsd.

Een tip in een iets andere volgorde: fruit niet in de koelkast. Logisch, want sinaasappel komt uit warme landen als Spanje. Fruit bederft sneller in de koelkast. Houd bananen apart van ander fruit om te voorkomen dat ze zo snel mogelijk verkleuren.

Abonnementen

Vaak blader je tijdschriften door en dan belanden ze ergens op een stapel. Het is goedkoper om je te abonneren op de bibliotheek en daar tijdschriften te lenen.

geschenken

Ben je altijd bedekt met bubbelbad, bodylotion en shampoo op je verjaardag? Begin met een “cadeaukast” waar je cadeaus opbergt die je dubbel hebt ontvangen of waar je eigenlijk niets mee kunt doen. Het is misschien niet mooi, maar wie weet maak je er iemand anders blij mee!

Kleding

Probeer bij het kopen van kleding zoveel mogelijk te doen wanneer deze kleding in de aanbieding is, dus aan het einde van het seizoen. Bij C&A vind je vaak mooie kleding voor een betaalbare prijs. Hetzelfde geldt voor H&M, alleen is het meer op de jeugd gericht. Winkels als Wibra en Zeeman zijn aanraders voor kinderkleding. In deze winkels hebben ze soms ook leuke sieraden, voor een klein bedrag.

Je kunt ook naar een kringloopwinkel gaan. Er zijn ook kledingwinkels die gebruikte kleding verkopen. Ook het surfen op sites zoals de marktplaats loont vaak.

Verwarming

Ook als je het koud hebt, is het in de winter niet nodig om de verwarming op 20 graden te zetten. Je bespaart flink op je energierekening, bijvoorbeeld door deze op 18,5 of maximaal 19 graden te zetten. Trek eventueel een extra kledingstuk aan.

Energie en water

Spaarlampen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Ook hebben veel mensen de gewoonte om hun computer de hele dag aan te laten staan. Het kost kracht. Beperk uw computergebruik en tv-kijken in plaats van het gemiste programma later op internet in te halen. Een laptop is energiezuiniger dan een computer.

Voor water, beperk je “douchetijd” tot vijf minuten en koop een waterbesparende douchekop. Draai de kraan dicht terwijl je je tanden poetst.

Om te sporten

Tegenwoordig is de sportschool een echte trend geworden. Een sportschoolabonnement is best duur, ook als je voor “beperkt” kiest. Waarom niet buiten sporten? Bijna iedereen heeft een fiets. Om te gaan hardlopen hoef je alleen een sportbroek, een T-shirt en een stopwatch te kopen. Of kies voor rolschaatsen: rolschaatsen en beschermschaatsen koop je eenmalig en heb je jarenlang plezier van.€