Tijd is geld, iedereen rijk!

Rijk worden, rijk worden en rijk blijven zijn allemaal verschillende dingen. “Meer geld verdienen”, “Hoe kan ik rijk worden”, “spaar en investeer” … zijn termen die miljoenen keren per dag over de hele wereld worden ingevoerd in allerlei online zoekmachines om die ene gouden tip te vinden die maakt een persoon. om in de kortst mogelijke tijd financieel onafhankelijk te worden. Maar bestaat het echt, de Amerikaanse droom dat iedereen rijk kan worden als ze maar in zichzelf blijven geloven? Laten we beginnen met wat basisprincipes van geld waarmee iedereen een stap dichter bij zijn financiële doelen kan komen.

Ken jezelf

Iedereen heeft een andere kijk op zijn persoonlijke financiële doelen. De een wil rijk genoeg zijn om zich een villa en een droomauto te kunnen veroorloven, de ander zou blij zijn als hij niet in drie ploegen hoeft te werken, zodat hij meer tijd met zijn gezin kan doorbrengen en toch op een welverdiende vakantie. Ga aan een tafel zitten met een stuk wit papier en schrijf op wat je al bezit (alle bezittingen en schulden, zie later) en waar je jezelf over 10 jaar zou willen zien. Wil je groter wonen of moet je zo groot gaan wonen omdat die tuin veel werk vraagt ​​en je er niet jonger op wordt? Heb je genoeg spaargeld om je kinderen op school te houden? Zin in een all-inclusive vakantie in plaats van een lokale camping?

Stel jezelf een vraag

Vraag jezelf af waarom je zo’n haast hebt om een ​​consumptiemaatschappij te zijn en beslis zelf wat ‘rijk zijn’ voor jou zou betekenen. “Plan je toekomst, want daar breng je de rest van je leven door.” (Henry Ford).

Wees je er volledig van bewust dat rijk worden niet vanzelf gaat. De procentuele kans om de hoofdprijs van de staatsloterij te winnen is 0,0000123%, de kans om deze niet te winnen is 99,999987%. Zelfs met alle lagere rangen bij elkaar opgeteld en de kans om het kleinste bedrag te winnen is slechts 3,937%, of een kans van 96,063% om alles te verliezen.

Begin dus met een grondige analyse van uw persoonlijke situatie en bedenk dat tijd echt geld is. Als je ergens tijd in steekt, is het voor altijd weg, maar wat heeft het je opgeleverd op korte termijn, maar zeker op lange termijn?

Zoek gewoon wat extra inkomsten online zonder gokken of het kopen van software voordat u aan de slag gaat. Simpel gezegd, geld geven om geld te verdienen en hen vertellen hoeveel je gaat verdienen, is bijna altijd een uitgebreide zwendel, en als ze je informatie eenmaal hebben, is het slechts een kwestie van tijd voordat je alle spam uit je inbox verwijdert.

Geld maakt geld is een groot cliché dat veel waarheid bevat, en daarin ligt de kracht van geld en wat het voor je kan doen.

Leer beleefd ‘nee’ zeggen.

Na een financiële en persoonlijke analyse moet je voor jezelf beslissen om een ​​beetje egoïstischer te worden en je prioriteiten duidelijk te visualiseren. Maak tijd voor alles wat je dierbaar is, maar leer ook beleefd “nee” te zeggen. Als je merkt dat je regelmatig moeite hebt om nee te zeggen wanneer dat echt nodig is, is het tijd om voor jezelf op te komen.

Ontdek wat je het liefst zou willen doen in het leven en maak tijd vrij voor je prioriteiten. Krijg betaald om iets te doen waar je van houdt en je doelen haalbaar te maken. Verwacht niet dat dingen vanaf de eerste dag zullen veranderen, maar laat degenen die het dichtst bij je staan ​​weten wat je plannen zijn, en voordat je het weet, breng je tijd door in een groep die nieuwe doelen voor jezelf (en misschien die van hen) stelt die resultaten zullen opleveren die zijn eerst. de stappen zijn ingesteld.

80/20-principe

Het Pareto-principe is heel eenvoudig, maar toch erg belangrijk. Het is genoemd naar de Italiaanse econoom Vilfredo Pareto, die in 1906 opmerkte dat 80% van het land in Italië eigendom is van 20% van de bevolking. Het belangrijkste van deze bevinding was dat deze 80/20-verdeling veel voorkomt in het dagelijks leven. Over het algemeen is bijvoorbeeld 20% van de klanten van een winkel goed voor 80% van de omzet. Cijfers bewijzen dat 20% van de chauffeurs verantwoordelijk is voor 80% van de ongevallen.

Op een bepaald punt in ons leven hebben de meesten van ons geleerd om tevredenheid en geluk te associëren met het aantal uren dat we op weg ernaartoe hebben doorgebracht; naar het idee dat hoe meer uren je eraan besteedt, hoe beter en groter de voldoening.

Voor velen van ons heeft dit geleid tot dagen van doelloos werk, om te zeggen dat een andere dag goed besteed is. Dit is echter niet het doel. Het doel is om gelukkig te zijn, effectief en efficiënt te werken en meer dan wat dan ook van het leven te genieten. Geluk is een dagelijks recht en iedereen zou moeten nadenken over zijn situatie en kijken wat je kunt verbeteren.

Deze 80/20-regel is een ongelooflijk hulpmiddel voor uw persoonlijke financiële groei. Als je erachter kunt komen welke 20% van je tijd 80% van je resultaten oplevert, kun je meer tijd besteden aan die 20% en minder aan activiteiten die minder of niets opleveren. De factor tijd is belangrijker dan de meeste mensen denken. Het kost tijd om iets te bereiken. Besteed daarom elke minuut van de dag nuttig en beschouw het niet als vanzelfsprekend, maar als een waardevol goed. Weet dat voor elke minuut die u aan planning besteedt, u tien minuten aan uitvoering bespaart. Bereid je voor.

Leef beneden je stand

Wat is rijkdom?

Rijkdom is wat je kunt krijgen en sparen. Als je elk jaar meteen je werk en inkomen uitgeeft, word je niet rijker. Stop met het uitgeven van gratis geld. Gratis geld is geld dat u niet uitgeeft, bijvoorbeeld om niet één of twee, maar alle banken in uw buurt te bezoeken, op zoek te gaan naar de beste hypotheeklening en spelletjes met elkaar te spelen. Duizend dollar minder rente over 20 jaar is duizend dollar meer dat geld je kan opleveren in plaats van het nooit te krijgen. De echte kunst is om veel te doen met weinig geld. Vraag je bij elke aankoop af of het product of de dienst het geld waard is. Zoek naar goedkopere oplossingen voor dezelfde kwaliteit op tweedehands websites en markten, probeer altijd korting te krijgen, tweedehands je auto, tv, computer en smartphone.

Degenen die een of meer creditcards hebben, zullen eerder in de verleiding komen om ze te gebruiken dan degenen die dat niet hebben en alleen uitgeven wat er op hun rekening staat. Een creditcard kost geld, en in een Maestro-zone waar je bijna overal met een gewone bankpas kunt betalen, is het eigenlijk verleidelijker dan de kostenbesparing. Kijk eens naar de uitgaven die je met je creditcard doet en vraag je elke keer af of je het anders, voor minder, had kunnen betalen en of deze uitgaven eigenlijk een overbodige luxe waren?

Actief en passief

Leer het verschil tussen activa en passiva. Activa leveren geld op, passiva kosten geld. Als je rijk wilt worden, moet je je leven wijden aan het verwerven van vermogen. Vergeet niet dat je huis ook een verplichting is: je huis is een goede investering, maar het mag geen duur huis zijn. Leef onder je stand, want leningen voor 100% of zelfs meer, als je ook nog moet lenen voor belastingadministratie en notariskosten, is geen goed idee.

Hardwerkende mensen trouwen, krijgen kinderen, kopen een huis, een auto, nieuwe meubels en krijgen een gratis creditcard die ze meer gebruiken dan ze willen. Plots staat hun aansprakelijkheidskolom vol met schulden. Het eerste dat u moet doen als de uitgaven hoger zijn dan het inkomen of deze overschrijden, is stoppen met graven!

Focus dus op het zo laag mogelijk houden van kosten en uitgaven. Wees er heel consequent in. Als het huis waarin u momenteel woont u te veel kost voor uw inkomen, evalueer dan wat minder leven zou kunnen doen en verkoop uw huis voor genoeg geld om ook uw eigendomskolom ten goede te komen. Probeer het eerst zelf en schakel geen tussenpersonen in, want die moeten ook betalen. Informeer u via internet of vrienden en familie die hetzelfde hebben gedaan, en neem contact op met een notaris voor meer informatie.

Vergeet de waardering van uw woning voor uw pensioen niet. Denk op lange termijn en bereken wat u in de toekomst nodig heeft om uw huidige levensstandaard te behouden.

Van sparen word je rijk

Beheer uw inkomsten, maar ook uw uitgaven

“Je wordt niet rijk met wat je verdient, maar met wat je niet uitgeeft.” (Henry Ford)

Denk er over na; Als u elke dag zou kunnen sparen, hoeveel zou u dan hebben in 1 maand, 1 jaar, 10 jaar?

Een van de geheimen om rijker te worden is systematisch sparen. Met andere woorden, probeer elke maand iets opzij te leggen en doe het aan het begin van de maand; daarom minder kans om het te verspillen. Creëer ook hier een balans tussen uw actieve en passieve rekeningen. Moet je echt meer hebben dan je nodig hebt in je actieve account? Je weet precies wanneer je op het punt staat een grotere aankoop te doen en als je er de tijd voor neemt, weet je ook precies hoeveel het je gaat kosten. Mensen hebben de neiging om dit bedrag en zelfs iets meer uit te geven, ongeacht hun inkomen. Uw inkomen is dus altijd te laag. Spaar daarom niet wat er aan het einde van de maand over is, maar leg je reserve direct aan het begin van de maand opzij.

Open een spaarrekening waarop u op de eerste dag van de maand ongeveer 10% van uw nettoloon stort, of iets meer dan wat u elke maand nodig heeft om in uw levensbehoeften te voorzien. Leef van 90% van je inkomen, niet 110%. Hoe eerder u geld opzij zet, hoe sneller en langer de rente wordt verdiend. Denk ook aan de doelen van uw analyse. Hoe rijk je ook wilt zijn, maar zorg ervoor dat je dagelijkse geluk niet in het gedrang komt. Wees gewoon voorbereid op moeilijkere tijden en bouw de nodige reserves op.

Gelukkig zijn

Financiële vrijheid bestaat uit drie componenten: sparen, verzekeren en beleggen. Zorg ervoor dat je spaargeld hebt om je te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen zoals baanverlies, ziekte,… Verzeker jezelf tegen alles wat je niet kunt betalen als dat nodig is. Bekijk al uw verzekeringen en de bedragen waarvoor u verzekerd bent. Zijn ze nog hoog genoeg? Heb je geen dubbele verzekering, zoals een aparte hospitalisatieverzekering, terwijl je al lang getrouwd bent, of heb je goedkopere alternatieven via werk? Moet de waarde van een auto van 5 jaar oud nog verzekerd worden?

Creëer een investering waarmee u later in uw leven geld kunt verdienen. Sparen voor pensioen, een garage bouwen die verhuurd kan worden, een inkomensappartement kopen,… Bij de huidige lage rentevoeten is iedereen op zoek naar alternatieven. Kijk voordat je begint en onthoud dat tijd geld is en geen extra belasting voor je geluk mag zijn.

Geld is geen hulpmiddel, het mag geen obsessie worden omdat het contraproductief is. Geld is niet de oplossing voor al je problemen. Je wordt er niet gelukkiger, dunner, mooier of gezonder van.

Geld hebben maakt je gelukkig, geld willen maakt ongelukkig.€