Tien uitgaven om te besparen tijdens een recessie

Tijdens deze recessie kan iedereen wel wat extra geld gebruiken. Ook is het in dit economische klimaat niet eenvoudig om de omzet te verhogen. Dan zit er niets anders op dan te zoeken naar kosten die bespaard kunnen worden. Tien handige tips die kunnen bijdragen aan meer lucht in uw budget.

1. Markt

Tot slot, neem de markt serieus. Goede deals zijn te vinden op dit handige en zeer Nederlandse handelsplatform. Kijk eerst hier voor uw volgende aankoop. Een nog betere optie is om dingen te verkopen die je nooit gebruikt, maar die wel waarde hebben. Meer ruimte in huis en in je portemonnee.

2. Telefoonkosten

Telefoonkosten kunnen behoorlijk hoog zijn als gevolg van datadownloads en oproepen. Ook betalen veel mensen te veel voor een maandabonnement. Als uw abonnement al is verlopen, neem dan contact op met het bedrijf waarmee u werkt en vraag wat zij u het beste kunnen bieden. Schrijf het op en probeer een betere deal te vinden. Ik ben niet tevreden met de aanbiedingen die u heeft gedaan. Schakel tijdelijk over naar prepaid (alleen als je ook het bijbehorende belgedrag kunt verminderen). Afwachten welke aanbiedingen uw telefoonserviceprovider heeft…

3. Winkel voor gebruikte goederen

Het is een goed bewaard geheim, maar in de hippe winkelstraten van Amsterdam vind je een aantal tweedehands kledingwinkels. Er is niets mis met het kopen van mooie vintage kleding in een kringloopwinkel tegenwoordig. Veel mensen zijn trots op de koopjes die ze hier vinden. Kleding wordt grondig gewassen in een goede winkel, anders kun je het thuis opnieuw doen.

4. Eet vegetarisch

Vegetarische gerechten worden steeds populairder. Minder vlees eten is voor de meeste mensen gezonder. Daarnaast is het milieuvriendelijker om minder steaks te consumeren. Het staat op deze lijst met geldbesparende tips omdat vegetarisch eten ook veel geld bespaart.

5. Gym

Een sportschoollidmaatschap loopt snel af, maar de maandelijkse kosten lopen op. Een onbeperkt sportabonnement kost al snel €60,- per maand. Voor dat bedrag kun je ook een goed paar sportschoenen kopen. Daarna zijn dagelijkse natuurrondjes gratis. De lente komt eraan en met de lentezon is buitensporten heerlijk.

6. Koop geen flessenwater

Het is een trend. Flessenwater kopen van verschillende merken met bronwater. Het is niet beter voor je gezondheid, het is niet lekkerder en het is slechter voor het milieu. Bovendien is gebotteld water ongeveer 1500 – 2000 keer duurder. Is het het waard?

7. Stop met roken

Als u niet bent gestopt met roken voor uw gezondheid, stop dan met sparen. Als u twee pakjes per week rookt, bespaart u € 590 per jaar door nu te stoppen. Gebruik de recessie om van de verslaving af te komen.

8. Koop een dikke trui

Bij een kringloopwinkel natuurlijk. Zet je thermostaat een paar graden lager en je energiekosten dalen. De dikke trui heb je snel verdiend. Als het huis slecht geïsoleerd is, werkt deze tip vooral goed. Het kan ook een goed idee zijn om geld te besparen om te investeren in een betere isolatie van uw huis. Het ziet er niet naar uit dat de energieprijzen in de toekomst sterk zullen dalen.

9. Snijd je creditcard in stukken

Radicaal advies voor mensen die zichzelf te goed kennen. Het is een goed idee om te besparen op terugkerende kosten. Doe je vaak impulsaankopen of val je op onweerstaanbare aanbiedingen, dan is het logisch om de creditcard af te geven, te knippen of ergens ver weg te verstoppen. Op die manier is het gemakkelijker voor u om uzelf te beheersen wanneer u de volgende geweldige deal tegenkomt.

10. Kam door verzekering

Het is vervelend werk, maar het kan u op de lange termijn veel geld besparen. Geld dat eigenlijk niet besteed hoeft te worden. Controleer uw verzekering goed. Veel mensen hebben een dubbele of zelfs driedubbele verzekering met verzekeringen die dezelfde incidenten dekken. Houd er rekening mee dat een besparing van € 20 per maand op een dubbele verzekering jaren meegaat. Zo kun je honderden euro’s per uur hard werken verdienen.

Lees verder