Tien tips om je portemonnee te beschermen

Het verliezen of gestolen worden van uw portemonnee kan erg stressvol zijn. Zeker als er veel geld en allerlei pasjes in de portemonnee zaten. Kaarten moeten worden geblokkeerd en er moet een verklaring van andere belangrijke documenten worden overlegd. Het duurt vrij lang. Bovendien ben je geld kwijt, en dat is jammer. Met deze 10 tips voorkom je dat je portemonnee wordt gestolen. Of je kunt de schade beperken als je portemonnee wordt gestolen.

Draag niet veel geld

Draag niet meer dan 50 euro in je portemonnee. Als je meer geld nodig hebt, kun je altijd naar de geldautomaat gaan. Merk op dat het losgeld moeilijker te vervangen is als je het verliest.

Beperk het aantal creditcards

In plaats van veel creditcards bij je te hebben, kun je ervoor kiezen om er één of twee en een pinpas mee te nemen.

Neem zo min mogelijk blanco cheques mee

Blanco cheques kunnen eenvoudig worden ingewisseld voor contant geld. Probeer dus niet meer cheques bij u te hebben dan u nodig heeft. Als je weet dat je ze niet nodig hebt, laat ze dan thuis. Houd er rekening mee dat cheques ook uw adres, naam en bankrekeningnummer bevatten. Het kan dus tegen je gebruikt worden. (Het is ook handiger om uw kenteken of BSN niet op de bonnen te printen)

Draag geen wachtwoorden, rekeningnummers of persoonlijke identificatienummers

Het wordt niet aanbevolen om dit soort persoonlijke informatie in uw portemonnee te bewaren. Bewaar dit soort informatie thuis op een veilige plaats.

Kaarten kopiëren uit uw portemonnee

Kopieer alle kaarten die je bij je hebt. Voor- en achterkant inclusief uw creditcards, bankpassen, verzekeringspas en licenties. Zo heb je alle informatie die je nodig hebt als je portemonnee wordt gestolen. Zo blokkeer je snel en eenvoudig al je pasjes.

Stop uw sleutels niet in uw portemonnee

Voeg nooit sleutels toe aan uw portemonnee. Als uw portemonnee wordt gestolen, kan de dief mogelijk ook uw adres achterhalen met behulp van de kaarten. Mocht u toch uw portemonnee en sleutel kwijtraken, dan is het een goed idee om de sloten te vervangen. Zelfs als de portemonnee weer verschijnt. Sleutels kunnen eenvoudig worden gekopieerd.

Draag uw burgerservicenummer of paspoort niet in uw portemonnee

Dat is hoe je om identiteitsdiefstal vraagt. Hoewel identiteitsdiefstal in Nederland beduidend lager is dan in Amerika, komt het hier ook voor. Bewaar deze spullen thuis op een veilige plek. Als je deze spullen toch met je mee moet dragen, probeer ze dan gescheiden te houden van je tas.

Bewaar het treinkaartje apart

Als je een trein- of trampas hebt, bewaar je deze beter niet in je portemonnee. Als u uw portemonnee verliest, heeft u mogelijk een kaartje nodig om naar huis te gaan. En het wijzigen van je treinkaartje kan duur zijn.

Bewaar uw portemonnee op een veilige plaats

Bewaar uw portemonnee niet in uw zak waar deze er gemakkelijk uit kan vallen. Ook wil je je portemonnee niet in een tas bewaren die je makkelijk mee kunt nemen of waar je portemonnee makkelijk gestolen kan worden. Stop de portemonnee diep in een tas of zijvak dat sluit met een rits.

Bewaar het nog steeds in je zak met de ketting

Als je je portemonnee in je zak wilt houden, koop dan een ketting om aan je riem te bevestigen. Als iemand je portemonnee probeert te stelen, moeten ze eerst de ketting loskoppelen. Zo merk je zeker dat iemand met de ketting aan het knoeien is en je portemonnee wil stelen.€