Taxatie van onroerend goed; woning taxatie

Als u van plan bent een huis te kopen of te verkopen, moet u contact opnemen met een taxateur om de waarde van uw huis te bepalen. Op basis hiervan wordt een beoordelingsrapport opgesteld. Het vertelt u hoeveel uw huis waard is aan de hand van een aantal meetnormen. De meest voorkomende zijn de verkoopwaarde, de onderhandse verkoopwaarde, de verkoopwaarde zonder lease en gebruik en de woz-waarde. In dit artikel worden ook de factoren genoemd die een rol spelen bij het scoren.

Dat
beoordelingsverslag
of je moet onder andere als je een
hypotheek
wil sluiten. Een geldschieter kan bepalen hoeveel risico hij neemt op de waarde van uw huis. Als u bijvoorbeeld minder leent dan de executiewaarde, heeft dit gevolgen voor de rente die u betaalt. De kredietverstrekker neemt minder risico.

Waar

De
uitvoeringswaarde
is het bedrag dat het huis bij een gedwongen verkoop oplevert. Dit is uiteraard lager dan de onderhandse verkoopwaarde. De
gratis inruilwaarde
die ook wel wordt genoemd
waarde privé verkoop
is het bedrag dat het huis zou opleveren als het onder normale omstandigheden zou worden verkocht.

Wauw

De
woz-waarde
is een schatting van de waarde van uw woning op basis van andere vergelijkbare woningen in de omgeving. De Belastingdienst gebruikt deze waarde om vast te stellen:
forfaitaire betaling van huurwaarde
.

Welke factoren zijn belangrijk bij evaluatie? Sommige zullen voor de hand liggen, terwijl andere je misschien zullen verrassen.

Huis

Het type huis is van invloed op de prijs van het huis. Is het een vrijstaande woning of een appartement in een appartementencomplex. In de stad heeft het type woning drie keer meer invloed op de prijs dan op het platteland.

Jaar van constructie

Natuurlijk is ook het bouwjaar van belang. Huizen gebouwd na 1930 hebben een hogere waarde, omdat pas toen dubbele muren werden gebouwd. Dit is belangrijk voor woningisolatie en vocht.

een platte

Als het om een ​​appartement gaat, ligt dat anders. Omdat de appartementen over de hele wereldoorlogen van slechte kwaliteit zijn, zijn appartementen die voor 1905 of na 1990 zijn gebouwd winstgevender dan die ertussenin.

Onderhoud

Is de woning goed onderhouden of moet de nieuwe bewoner eerst de boel opruimen?
herstellen
? Dit heeft een grote impact op de woningwaarde. Ook leeftijd
Boiler
en de mate van isolatie beïnvloedt de waarde. Zoals of de woning is voorzien van dubbele of enkele beglazing.

Inhoud

De grootte van het interieur van het huis heeft ook invloed op de verkoopprijs. Overigens betekent meer kamers niet per se dat het huis meer waard is. Soms is een huis met dezelfde inhoud maar met kleinere kamers meer waard omdat het huis ruimer oogt.

Oppervlak

Het oppervlak van de grond is ook belangrijk. Is het groot?
de tuin
of uw woning grenst aan openbare grond.

De omgeving

Natuurlijk is ook het milieu belangrijk. Als je huis daadwerkelijk grenst aan openbare grond, maakt het een groot verschil of het een woonwijk is of een drukke snelweg. Bedrijventerreinen, spoorwegen en andere soorten geluid creëren een lagere waarde. Maar ook buurten met een lage status, zoals criminaliteit, hebben een lagere waarde. Een bosgebied, divers groen en water verhogen de waarde van de woning.

Vacatures

Vreemd maar waar: hoe meer banen in de buurt, hoe hoger de waarde van de woning. Huizen in de Randstad zijn daarom meer waard dan huizen in Drenthe.€