Succesvolle investering in goederen

Succesvol beleggen in grondstoffen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Veel grondstoffen zijn schaars of zullen in de nabije toekomst schaars worden. Grondstoffen zullen daardoor snel duurder worden. Wilt u ook beleggen in grondstoffen? Wil je weten in welke items het misschien de moeite waard is om in te investeren? Lees onderstaand artikel over succesvol beleggen in grondstoffen.

Wat zijn grondstoffen?

Grondstoffen zijn basismaterialen uit de natuur, ze zijn nodig bij de bereiding van halffabricaten of eindproducten. Er zijn verschillende items die de moeite waard kunnen zijn om in te investeren, afhankelijk van de huidige markt natuurlijk! Hier enkele voorbeelden met uitleg.

olie en gas

Investeren in olie en gas is een redelijk veilige investering. Hoewel de prijs van olie soms kan dalen, zal deze meestal alleen maar stijgen. Dit komt doordat wereldeconomieën in toenemende mate behoefte hebben aan fossiele brandstoffen, zoals Amerika en opkomende markten zoals China.

edele metalen

Ook edelmetalen worden door de toenemende schaarste waardevoller. Edelmetalen die de moeite waard kunnen zijn om in te investeren, zijn onder meer goud, zilver, palladium en platina. Veel van deze edele metalen worden gebruikt in onder meer computers en mobiele telefoons.

Voedsel

Deze investering is misschien niet zo mooi, maar het is zeker winstgevend! Door klimaatverandering mislukken steeds meer gewassen en wordt voedsel schaarser. Het logische gevolg is de stijging van de voedselprijzen. Voorbeelden om in te investeren zijn granen, suiker, koffie en cacao.

Katoen

De wereldbevolking groeit erg snel en al deze mensen dragen ook graag kleding. Daardoor is ook katoen een interessante investering geworden. Besteed speciale aandacht aan de huidige markt.

Drinkwater

Nogmaals, een investering die misschien minder georganiseerd, maar effectief is. Door de toename van de wereldbevolking neemt de vraag naar schoon drinkwater toe. Ook dit kan de investering waard zijn.

Zand

Door de groeiende welvaart willen steeds meer mensen nieuwe woningen en kantoorgebouwen. De fundamenten en bovenbouw van deze gebouwen zijn grotendeels van beton. Een essentieel onderdeel van beton is zand. Nogmaals, het kan de investering waard zijn.

Waarom beleggen in grondstoffen?

Waarom zouden mensen nu massaal in grondstoffen moeten investeren? Zoals hierboven vermeld, aangezien de meeste grondstoffen schaars zijn of binnenkort zullen worden. Ondanks de vele subsidies om grondstoffen betaalbaar te maken, zijn de aanvangsprijzen nog relatief hoog. Sterker nog, als er subsidies worden gegeven, kan dit de vraag verder stimuleren. Dit zal leiden tot nog hogere grondstofprijzen. Bovendien was al duidelijk geworden dat de wereldbevolking groeide, evenals de noodzaak om te delen in de welvaart. Het creëert ook meer vraag naar grondstoffen. Het aanbod van grondstoffen kan de groeiende vraag nauwelijks bijbenen, waardoor de prijs stijgt.

Investeringen in grondstoffen

Op de beurs kun je in veel dingen beleggen en dus ook in goederen. Het is verstandig om uw beleggingen te spreiden om het risico te minimaliseren. Daarom is het verstandig om in meerdere items te investeren. Investeer bijvoorbeeld in een goudmijn, maar ook in een graanexporteur. Een andere manier om in grondstoffen te beleggen, is door beleggingsfondsen te kiezen die in grondstoffen beleggen.

Als u serieus overweegt te beleggen in grondstoffen, raadpleeg dan altijd eerst uw financieel adviseur of bank.