Succesvol verkopen op de markt

Marktplaats geeft mensen de mogelijkheid om hun gebruikte spullen te verkopen en zo te overleven. Voordat u dingen naar de stortplaats brengt voor verwijdering, kunt u het beste iemand proberen te plezieren met producten die nog in redelijke of goede staat op de markt zijn. Er zijn ook mensen die elke maand een aanzienlijk neveninkomen verdienen door te kopen en verkopen op de markt.

Vaak wordt gedacht dat dingen geen zin meer hebben en daarom worden weggegooid. Als artikelen nog in redelijke of goede staat zijn, is het altijd de moeite waard om ze op de markt te brengen. Je kunt nog steeds de gekste dingen verkopen waarvan je dacht dat je er niet eens mee weg zou komen, en er een aardig centje mee verdienen. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het pitchen van je spullen om succesvol te zijn.

De juiste sectie kiezen

Je spullen in de juiste sectie plaatsen is een belangrijke eerste stap. Gelukkig krijg je hulp van Marktplaats. U kunt een korte omschrijving van uw product geven, waarna Marktplaats een rubriek kiest. Zorg er dus voor dat de naam klopt. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen categorie te kiezen. Zoek naar vergelijkbare producten en kijk waar andere mensen deze producten posten om uw product in de lijst te krijgen. U kunt uw product ook meerdere keren in verschillende categorieën plaatsen.

Een goede naam voor je product

Denk goed na over welke zoekwoorden mensen die geïnteresseerd zijn in uw product zullen typen. Op deze manier kunt u het voor een potentiële koper gemakkelijker maken om uw vermelding te vinden. Maak de kop niet te lang. Probeer het zo pakkend mogelijk te houden en vermijd lange beschrijvingen of extra tekst tussen haakjes.

Uw productbeschrijving

Je kunt ook meer publiek trekken door de beschrijving met de juiste zoekwoorden. De beschrijving biedt de mogelijkheid om meer in detail kennis te maken met uw product. Mensen hebben uw advertentie geopend en willen misschien meer weten over de functies en kenmerken van uw product. Wees zo volledig mogelijk en wees eerlijk. Maak het niet mooier dan het is zodat mensen precies weten wat ze kunnen verwachten en dan is er geen teleurstelling.

Duidelijke en “frisse” foto’s

Een goede presentatie van uw product is het halve werk. Mensen worden afgeschrikt door een foto die er niet goed uitziet, dus maak duidelijke en aanlokkelijke foto’s. Enkele tips voor een goede foto;

De prijs

Prijzen zijn altijd moeilijk. Misschien heb je een bedrag in gedachten waarvan anderen denken dat het te veel is. Als u te hoog biedt, krijgt u weinig of geen reactie. Als u het product echt niet voor minder dan een bepaald bedrag wilt verkopen, kunt u die prijs als vraagprijs invoeren. Let op dit is een reële prijs. Mensen komen naar de markt om goederen relatief goedkoop te kopen, dus koopjes zijn verleidelijk. Check ook de prijzen van vergelijkbare producten op Marktplaats.

Door echter niet de prijs te noemen, maar te stellen dat mensen vrij kunnen bieden, krijgt u aanzienlijk meer bezoekers naar uw advertentie. Zij zullen uw foto’s en beschrijving beoordelen en op basis daarvan een aanbieding maken. Als je eenmaal een bod hebt gedaan of met iemand in contact bent, is het vaak makkelijker om je vraagprijs te communiceren en misschien een compromis te sluiten. Verkopen gaat op deze manier vaak veel sneller en gemakkelijker. Ook zijn bezorgkosten en het eventueel delen van deze kosten vaak bespreekbaar.

Contactgegevens en beschikbaarheid

Maak het een potentiële koper zo gemakkelijk mogelijk om contact met u op te nemen door naast een e-mailoptie ook een telefoonnummer op te nemen. De meeste mensen stellen vragen of opmerkingen via e-mail. Zorg voor uw antwoorden. Begin uw antwoord altijd met een begroeting, dan uw antwoord en eindig met uw naam. Gebruik uw naam, geen fictie of afkortingen, om het vertrouwen van de koper te wekken. Zorg er ook voor dat uw naam goed genoeg is als gebruikersnaam voor de marktplaats.

Pakketten verzenden

Woont de koper niet in de buurt, maar wil hij wel iets van je kopen, dan moet het item per post worden opgestuurd. Dit kan onder andere met PostNL en DHL. Verzending via DHL is meestal iets goedkoper, maar de koper dient het pakket zelf op te halen bij het DHL afhaalpunt. Kijk op de websites van de aanbieders voor de juiste tarieven voor de juiste pakketgrootte en gewicht.

Goed verkopende producten

Enkele van de best verkopende producten zijn;

Andere tips

Succes met de verkoop!€