Succesvol beleggen in onroerend goed – Tips voor beleggen in onroerend goed

Investeer in vastgoed voor een hoog en stabiel rendement. De vastgoedmarkt, en zeker de huizenmarkt, kan een goede investering zijn als de verkoopprijzen stijgen. Natuurlijk kunnen er enkele tips worden gegeven voor succesvol vastgoed en beleggen in vastgoed. Waar het om gaat is waar je in wilt investeren. Bent u van plan uw vastgoedinvestering volledig uit te besteden of gaat u dit zelf doen? Rendement bestaat uit twee delen: directe winst uit bedrijfsresultaat en indirecte winst uit omzet.

Investeren in onroerend goed – directe investeringstips

U kunt direct beleggen in vastgoed, maar u kunt ook indirect beleggen. Direct beleggen houdt in dat je al dan niet samen met anderen gaat investeren in stenen en dat je zelf zorgt voor huur en stabiel rendement. Hiervoor is vaak een aanzienlijk bedrag aan eigen vermogen nodig. Het kan heel winstgevend zijn. Een goede huur op goede locaties betekent een stabiele en inflatiebestendige inkomstenstroom. Niet voor niets biedt 500 veel makelaars, maar pas op voor vacatures

Investeren in vastgoed – indirect beleggingsadvies

Daar staat tegenover dat direct beleggen in vastgoed voor veel zorgen en administratieve handelingen kan zorgen. Denk aan leegstand en hoog huurdersverloop. Wie het allemaal te ingewikkeld vindt, kiest voor indirecte vormen van beleggen in vastgoed. U kunt kiezen uit open of gesloten vastgoed. De keerzijde van indirect beleggen kunnen de kosten zijn en het feit dat u geen volledige controle meer heeft. Het voordeel is dat je ook met kleinere bedragen kunt meedoen.

Eeuwigdurend onroerend goed

Bij deze indirecte beleggingsvorm is het vastgoedfonds verantwoordelijk voor het beheer van de vastgoedportefeuille. U koopt aandelen in het fonds met als doel te profiteren van de dividenden en de aandelenkoers. Dit type investering wordt open genoemd omdat de prijs van het vastgoedaandeel fluctueert. Dit in tegenstelling tot beleggen in afgeschermd vastgoed. Er zijn ook derivaten zoals tubo en sprinters ontwikkeld waarmee je in stenen kunt investeren en veel geld kunt verdienen met geleend geld.

Afgeschermd onroerend goed

Bij beleggen in closed-end vastgoed is de prijs van uw participatie in het fonds of participatie vooraf bekend. Goede voorbeelden zijn te vinden in vastgoed, beleggen in een vastgoedfonds of vastgoed-cv. Met een CV is volledig bekend wat er wordt geïnvesteerd en hoe het wordt gefinancierd. Zo kunt u uw eigen risico’s inschatten.

Onroerend goed is niet inbegrepen in de uitwisseling

Een vastgoedfonds hoeft niet beursgenoteerd te zijn. Bij deze semi-open-end fondsen zijn aandelen en participaties niet vrij verhandelbaar op de beurs. Dat is vaak het geval bij kleinere fondsen, waarbij je als belegger beter weet wat de beleggingen zijn en wat de risico’s zijn. Aan de andere kant kunnen de rendementen zeer aantrekkelijk zijn.

Koop onroerendgoedobligaties

Een kenmerk van vastgoedobligaties is dat het onroerend goed als onderpand voor de lening dient en daarover rente ontvangt. Doorgaans ontvangt u geen winstdeling en geen verdere controle. Vooral investeringen waarbij het complex of gebouw al vele jaren wordt verhuurd, zijn succesvol. Winkels op prachtige locaties die zorgen voor een gegarandeerde inkomstenstroom. Maar denk ook eens aan de voordelen van ouder worden. Door de vergrijzing zal er behoefte zijn aan steeds meer seniorenappartementen en seniorencomplexen. Als ze ook nog eens van voldoende luxe en comfort zijn voorzien en ook nog eens op een geweldige locatie staan, is deze investering ook een goede investering. Er is veel commercieel vastgoed. Denk aan:

Een huis of eigendom huren

Huurwoningen kunnen een goed rendement opleveren. Als u een woning bezit, zijn ook in de vrije sector goede huurinkomsten te vinden. Of het goed voor je is, hangt af van de huuropbrengsten na aftrek van financieringskosten en andere kosten zoals belastingen. Deze woning wordt door de Belastingdienst aangemerkt als tweede woning en valt dus in box 3. Over de waarde van de woning minus de hypotheek betaalt u 1,2% belasting in kolom 3. Daarentegen zijn de huurinkomsten volledig belastingvrij.

Kamer te huur voor studenten

Veel studenten zijn op zoek naar een goede kamer met een gedeelde keuken, douche en woonkamer. U kunt bijvoorbeeld meerdere studenten in een huis laten wonen. Let op onderhoudsverplichtingen en alle vuurvergunningen.

Hoeveel rendement op onroerend goed?

Vastgoedrendementen bestaan ​​uit directe en indirecte winsten. Het directe rendement is het bedrijfsresultaat, oftewel het verschil tussen de huuropbrengsten en de totale bedrijfskosten. Het inkomen wordt bepaald door de hoogte van de huurinkomsten en de bezettingsgraad. Het zal duidelijk zijn dat stabiele huurinkomsten zullen worden geleverd door goede huurders met meerjarige huurcontracten en een lage leegstand. Met indirect rendement bedoelen we de winst uit de verkoop van het onroerend goed.

Slot

Er zijn veel manieren om in onroerend goed te komen. In ons land wordt de toekomst van vastgoed mede bepaald door de ontwikkeling van de rente op hypotheken en het extra aanbod van vastgoed. Iedereen die via de aandelenmarkt in onroerend goed belegt, weet dat aandelenmarkten volatiel kunnen zijn, en beleggen via de aandelenmarkt brengt ook veel risico’s met zich mee. Ten slotte is het bij het gebruik van een vastgoed-cv een goed idee om meerdere risicoscenario’s te berekenen voordat u ermee aan de slag gaat.

Lees verder