Studentenleven: geen cent te verdienen

Het is algemeen bekend dat studenten geen geld hebben. Niets geks tegenwoordig. Alles is duur en zeker als je op kamers woont. En de baan die je hebt, betaalt ook niet veel. Als je tegenwoordig makkelijk geld wilt verdienen, moet je slim te werk gaan. Dit artikel bevat enkele tips die u kunnen helpen door de moeilijke tijden heen te komen.

Geld: als je het niet hebt, kun je het ook niet uitgeven.

Korting, korting en nog eens kortingen!

Je kunt op veel dingen korting krijgen. Denk bijvoorbeeld aan kleding of eten. Kortingsbonnen zijn vaak te vinden op internet of in promotiefolders in de winkel. Ook in online kledingwinkels kun je vaak kortingscodes invoeren. Dit alles is vaak te vinden op internet. Een voorbeeld van een website is:
Promotiecode
of
actiepagina
.

Gebruikte dingen

Er zijn veel mensen die bepaalde dingen niet meer leuk vinden of er gewoon geen ruimte voor hebben. Denk bijvoorbeeld aan meubels, sportartikelen of computeronderdelen. Deze items worden vervolgens aangeboden op internetsites zoals
gratis ophalen
of
krijg alles gratis
. U kunt op deze sites zoeken om te zien of er mensen in uw omgeving zijn die geen artikelen meer nodig hebben waar u iets aan hebt. Vaak zit er oud spul bij, maar soms kun je geluk hebben.

Gratis, gratis en nog eens gratis!

Veel dingen kunnen ook gratis worden verkregen. Een goed voorbeeld hiervan is een website
gratis
. U kunt elke dag links naar gratis inhoud op deze site vinden. Denk hierbij aan wenskaarten, make-up samples, boekjes of bijvoorbeeld snoepjes. Deze producten worden dan gratis naar u verzonden. Deze sites hebben ook vaak acties waarbij je dingen kunt winnen. Je kunt gratis meedoen en leuke prijzen winnen.

vlooienmarkt

Als je zelf oude spullen hebt, is dit de gemakkelijkste en waarschijnlijk de leukste manier om geld te verdienen. Maak bijvoorbeeld vlak voor Koninginnedag je kamer schoon en ga daarna naar de rommelmarkt met alle spullen die je weg wilde gooien. Doe het niet alleen, maar ga bijvoorbeeld met een groep vrienden. Het geeft je een leuke dag en levert je ook nog eens goed zakgeld op.

Koop niet alles tegelijk

Als je echt iets als een Playstation-game wilt en het is net uit, wacht dan nog een maand voordat je het koopt. Op deze manier kunt u veel geld besparen. In de maand dat je de game niet hebt gekocht, kunnen er al mensen zijn die die game hebben uitgespeeld en die game bijvoorbeeld willen verkopen. Hierdoor kun je het spel voor een lagere prijs aanschaffen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor games, maar ook voor andere onderwerpen.

Ploegwisselingen leiden niet altijd tot huilen

Tegenwoordig zijn er zogenaamde uitwisselingssites. Op deze sites kun je je spullen ruilen voor spullen van iemand anders. U plaatst een advertentie voor het item dat u wilt verkopen en andere mensen kunnen erop reageren. U kunt ook aangeven waarvoor u uw artikel wilt ruilen, zodat mensen weten wat ze kunnen bieden.

Actiefiguren te koop

Het is vreemd, maar waar. In supermarkten krijg je soms actiefiguren met een bepaalde hoeveelheid voedsel. Deze figuren zijn geliefd bij veel mensen. Als je moet winkelen, waarom pak je dan niet de gratis beeldjes. Je kunt ze voor veel geld op de markt verkopen als de promotie voorbij is. Zo krijg je betaald voor gratis spullen.

Elders goedkoper

Als je iets wilt kopen, kijk dan goed waar je het koopt. Onderzoek vooraf welke winkel het goedkoopste artikel aanbiedt dat je wilt kopen. Hiermee bespaar je snel de nodige euro’s.€