Studenten bankrekening? Voorschot studie in 2021

In 2021 komt er een extra beurs als studiefinanciering en natuurlijk een studievoorschot (lening). Ook zullen studenten in 2021 vaak meer geld nodig hebben en dus een studentenrekening. Banken bieden studenten graag een studielening aan met allerlei voordelen. Studenten zijn welkom en over het algemeen loyaal aan de bank. Het is logisch als je tevreden bent met je studentenaccount, maar uit welke studentenaccounts moet je eigenlijk kiezen? Open gratis een studentenbankrekening.

Extra beurs en studentenaccount

Studievoorschot in plaats van de basisbeurs in 2021

Studeren gaat vooral over geld lenen. De basisbeurs is omgezet in een studievoorschot, een staatslening (DUO). Gelukkig kan het 35 jaar duren om terug te betalen en betaal je straks niet meer dan 4 procent van je maandinkomen aan aflossing. U kunt meer betalen. maar is dat genoeg voor jullie allemaal, want onderwijs is duur. Naast het sociale kredietsysteem kun je ook gewoon naar de bank.

Inkomensafhankelijk studentenvoorschot

Naast het studievoorschot is er ook nog een aanvullende beurs die volledig afhankelijk is van het inkomen van de ouders. Deze aanvullende beurs is maximaal € 400,- en neemt verder af met het inkomen, dat behoorlijk hoog kan zijn. De toeslag 2021 wordt toegekend op basis van het inkomen van de ouders in 2018 (dus twee jaar vertraging):

Extra beursbedragen studievoorschot 2021

inkomen voor ouders beurs
tot 32.750 euro 403,17 euro
van 32.750 euro tot 51.500 euro vanaf 403,17 euro, aflopend naar 0 euro
meer dan 51.500 euro 0 euro

Als een student meer geld nodig heeft of geen extra beurs kan krijgen vanwege het hoge inkomen van zijn ouders, zijn er altijd banken die kunnen helpen.

Bank en gratis studentenrekening

De grote banken bieden studenten maar al te graag een studielening aan. Voorwaarde is dat de studiefinanciering op de rekening wordt bijgeschreven zodat de bank inkomsten heeft. Studenten zoeken meestal ook een verzekering, lenen of sparen wat, en zijn in de toekomst vaak betere verdieners. En elke grote bank heeft iets speciaals voor studenten in de vorm van kortingen of extra leningen.

ABN AMRO studentenrekening

ABN AMRO biedt studenten tot 33 jaar een studentenpakket met een studentenrekening aan. De student moet dan de studiefinanciering, de studie- of werktoeslag of de studiekostentoeslag op deze rekening storten. De rekening is gratis. Het bevat internetbankieren en een wereldkaart. Er zijn ook kortingen:

ING studentenrekening

De vereisten van ING Bank zijn als volgt:

Niet echt verwonderlijk, maar opvallend is dat de maximaal toegestane leeftijd lager is dan bij ABN AMRO. De ING Bank Studentenrekening is een gratis zichtrekening met een debetkaart voor globaal afschrijven en betalen. Internetbankieren hoort daar automatisch bij. Een student kan kiezen voor een studentenverzekering en een creditcard met extra korting. Daarnaast worden aanbiedingen voor studieleningen en rekening-courantkredieten aangeboden. Nadelen zijn onder meer een betalingslimiet tot 1.000 euro en een studielening tot 5.000 euro.

Rabobank studentenrekening

Ook moet studiefinanciering op de Rabobankrekening van de student worden gestort. Als er geen studiefinanciering is, moet je kunnen aantonen dat je student bent. Rekening en pinpas zijn gratis, ook internetbankieren. Je kunt tot 1000 euro in het rood staan ​​en een lening afsluiten. De Rabobank basiskaart heeft een limiet van 1.000 euro.

SNS studentenaccount

U kunt ook contact opnemen met SNS Bank. De verschillen met ABN AMRO, ING bank en Rabobank zijn niet groot.

Deblokkeer het studentenaccount

De verschillen tussen banken zijn niet zo groot. Als je denkt dat je geld moet lenen, kan dit een doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van een bepaalde bank. Niet elke bank rekent hetzelfde rentebedrag voor een studielening. Vergelijk deze interesses voordat u een keuze maakt.

Lees verder