Storten voor een aantrekkelijk rendement

Bent u niet tevreden met de lage spaarrente en kiest u er niet voor om te beleggen, dan kunt u geld op een deposito zetten met een aantrekkelijke spaarrente, maar het deposito heeft ook zijn nadelen.

De rente op sparen is sterk afhankelijk van de marktrente. In een tijd dat de spaarrente laag is, kunt u uw rendement verhogen door te kiezen voor een spaarvorm (deposito) waarbij u uw geld voor een bepaalde tijd blokkeert. De hoogte van de spaarrente is afhankelijk van de spaarrente op het moment dat u contracten aangaat met de bank. Daarnaast weegt ook de opgegeven periode veel mee. Over het algemeen krijgt u een hogere spaarrente op een deposito met een langere looptijd.

Wanneer moet ik een aanbetaling kiezen?

Het hangt van verschillende factoren af. Ten eerste moet u geld kunnen sparen voor de beoogde periode. Er zijn vaak mogelijkheden om tussendoor geld op te nemen, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Ten tweede moet u het rendement onbeperkt vergelijken met alternatieve vormen van sparen. Je gaat je geld niet voor een paar jaar op slot doen met een spaarrente die maar iets hoger is. U riskeert ook rentevoeten. Als de rente op sparen stijgt terwijl het geld vaststaat, dan had je beter voor een gewone spaarrekening kunnen kiezen.

Wie geeft de hoogste spaarrente op een deposito?

Een deposito is in de eerste plaats een product dat banken vaak gebruiken. Dit is een aantrekkelijke manier om klanten voor een langere periode vast te houden. Op verschillende websites kun je deposito’s vergelijken. Vooral voor langlopende deposito’s is het verkrijgen van de beste spaarrente erg belangrijk.

Valt de waarborgsom onder het depositogarantiestelsel?

Dezelfde voorwaarden gelden voor deposito’s die vallen onder de bepalingen van het garantiestelsel. De betreffende bank moet onder direct toezicht staan ​​van De Nederlandsche Bank. De garantieregeling dekt 100.000 euro per rekeninghouder. U kunt het garantiebedrag verhogen door een “en/of” account aan te maken.

Bewaar de aanbetaling niet erg lang

U kunt een hoger rendement op uw inleg krijgen door een zeer lange looptijd te kiezen. Dit is echter over het algemeen onverstandig. De rente op spaargeld is vaak maar iets hoger dan op een deposito met een kortere looptijd. Bovendien is het nu moeilijk in te schatten hoeveel geld u over een aantal jaren nodig heeft. Door te kiezen voor een maximale looptijd van enkele jaren kunt u ook profiteren van de stijgende rente op uw spaargeld. Aan de andere kant loopt u mogelijk ook langetermijnrendementen op deposito’s mis. Ook de spaarrente kan sterk dalen.

Zet niet al je spaargeld op slot

De borg is alleen goed voor geld dat je tijdens de looptijd absoluut niet nodig hebt. Daarom is het verstandig om slechts een deel van uw spaargeld voor langere tijd te blokkeren. Naast het storten dient u zich tussentijds ook meteen vertrouwd te maken met de opnamemogelijkheden. Deze voorwaarden verschillen van bank tot bank.€