Stock Market Guru: Ad Nooten van ADN Stock Market Analysis

Ad Nooten is een onafhankelijke marketeer. Hij begon als hobby te beleggen in AEX voordat hij ervoor koos om van handelen op de aandelenmarkt zijn beroep te maken. Technische analyse is de basis waarop hij zijn transacties doet. Hij geeft elk uur een update via zijn website ADN Beursanalyse. Daarom kan iedereen die wil het advies en de analyse van AD Nooten opvolgen zonder ervoor te betalen.

Technische Analyse

Zoals gezegd vertrouwt Ad Nooten vooral op technische analyse, ook wel TA genoemd. Technische analyse gaat over het zoeken naar patronen en markttrends in de financiële markten met behulp van grafieken en indicatoren. Technische analyse gaat ervan uit dat de geschiedenis zich herhaalt, dus door bepaalde patronen te herkennen zou je toekomstige prijzen moeten kunnen voorspellen. We kijken bijvoorbeeld naar steun en weerstand, prijsposities die in het verleden als steun hebben gediend, zouden dat in de toekomst kunnen doen.

kandelaar grafiek

De analyse van Ad Nooten is gebaseerd op candlestick charts, een methode die zijn oorsprong vindt in het Verre Oosten. Een kaars bestaat uit een rechthoek die het verschil laat zien tussen open en dicht, ook wel body of body genoemd, en een lijn die eronder en/of boven kan lopen. De lijn geeft de hoogste (boven) en laagste (onder) van de respectievelijke kaars aan, ze hebben ook de volgende kenmerken:

Daaropvolgende kaarsen kunnen patronen vormen die ook een betekenis en een naam hebben, zoals een vlag, wig, rechthoek of ruit. De oorsprong uit het Verre Oosten is nog steeds duidelijk in sommige namen die individuele kaarsen en kandelaarpatronen hebben gekregen, zoals de Doji.

ADN beursanalyse door Ad Nooten

Advertentie Nooten geeft elk uur een update op haar website. De analyses zijn als volgt opgebouwd. Advertentie Nooten begint met een maandgrafiek, in een maandgrafiek staat elke kaars voor 1 maand. Hoe langer de tijdsperiode die op de grafiek wordt weergegeven, hoe belangrijker het is. U kunt dus de grote lijnen op de maandgrafiek zien. Ad Nooten zoomt dan steeds verder in, eerst kijkend naar de daggrafiek, dan naar de uurgrafiek en tenslotte naar de kwartaalgrafiek. Aan het eind van de dag worden al zijn conclusies samengevat in een samenvatting. De analyses van Ad Nooten staan ​​meestal op de Nederlandse AEX, maar hij geeft ook fondsspecifieke analyses. Daarnaast is hij gastschrijver op verschillende Nederlandse beleggingswebsites.€