Aanbevolen Nieuws
Staatsloterij oplichting

Na de trekking van de winnende nummers in de Staatsloterij in augustus 2009 ontstond er veel hype over de reclame voor deze loterij. Volgens de advertenties zou de jackpot gegarandeerd vallen, maar deze is slechts gedeeltelijk uitbetaald.

Bij de trekking van 10 augustus 2009 werd gegarandeerd dat de jackpot van 27,5 miljoen euro zou dalen. Dit is het maximaal haalbare bedrag. In dat geval zal de jackpot zeker dalen. Als de notaris het winnende lot in de trekking niet verkoopt, wordt een nieuw nummer van het winnende lot getrokken. 1/5 van de gewonnen staatslotloten bij deze trekking. Deze tickets kosten 20 procent van de normale prijs, maar betalen ook 20 procent van de prijs. Het winnende lot is nu 5,5 miljoen euro waard in plaats van 27,5 miljoen euro. De Nationale Loterij profiteert hier enorm van, want nu wordt € 27,5 miljoen verplaatst naar de trekking van september 2009. De geschiedenis leert dat ze hierdoor weer veel extra loten zullen verkopen.

Klachten

De Staatsloterij zelf en andere organisaties, waaronder de Stichting Reclame Code en het Verliesfonds Loterij, hebben veel klachten gekregen over de werking van de loterij. Velen lijken niet te weten dat zo’n winst ook op 1/5 van een lot kan vallen, zodat de jackpot maar gedeeltelijk valt. Anderen waren van mening dat alle delen van het 1/5 lot verkocht zouden worden, zodat een dergelijke winst naar vijf verschillende deelnemers zou gaan met een 1/5 nationaal lot. Het blijkt dat de nummers op 1/5 loten ook maar één keer worden verkocht, dus er is een redelijke kans dat de “gegarandeerde” jackpot naar het gedeelde lot valt.

Waarom kiezen leden voor het 1/5 Nationale Loterij-ticket?

Dit wordt veroorzaakt door het grote kostenverschil. Een staatsloterij kost maar liefst €15. Voor veel mensen is dit teveel geld om aan een kansspel uit te geven. Wanneer u een lot van 1/5 koopt, betaalt u slechts € 3. Valt de hoofdprijs op jouw lot, dan blijft er in dit geval nog een bedrag van 5,5 miljoen euro over. Nadat de jackpot is gewonnen met een aandelenticket, zullen er de komende maanden meer aandelentickets worden verkocht. Veel mensen waren niet op de hoogte van het bestaan ​​ervan en kopen nu eerder meerdere gedeeltelijke kavels dan één volledige kavel. Het is beter om vijf opties van $ 5,5 miljoen te hebben dan één optie van $ 27,5 miljoen.

Straat staat sloten

Vaak kiezen deelnemers ook voor een 1/5 staatslot omdat ze een straat willen kopen. Een straat bestaat uit tien delen met verschillende eindnummers van 0 tot 9. Bij het kopen van een straat krijgen deelnemers gegarandeerd prijzen die de eindnummers krijgen. Een rij volledige loten kost € 15 x 10 = € 150 en een rij van 1/5 loten kost € 30. Een straat vol loten kost te veel, dus mensen kiezen voor goedkopere loten.

Truc of bedrog?

Het grootste bezwaar op dit moment is dat 1/5 van de loten unieke lotnummers zijn. Daarom worden prijzen gerelateerd aan deze nummers slechts gedeeltelijk uitbetaald. Het uniek creëren van deze nummers moet een bewuste strategie van de Staatsloterij zijn. Zo kunnen ze grote bedragen bieden en slechts een deel uitbetalen, met als doel de volgende maand weer veel loten te verkopen. De resterende miljoenen gaan verder en kunnen opnieuw worden gebruikt om nieuwe records te vestigen voor het aantal verkochte tickets.€