Sponsoring en financiële bijdrage

Sponsoring kan voor sportverenigingen een welkome financiële investering zijn. Succesvolle sponsoring komt niet alleen de vereniging ten goede, maar ook de sponsor.

Sponsorvoordelen

Goed gekozen sponsoring komt niet alleen de vereniging (die uiteindelijk lagere kosten heeft) ten goede, maar ook de sponsor zelf.

Een succesvolle sponsoring komt de sponsor echter ten goede:

Deze verhoogde zichtbaarheid, bereikt zonder de gebruikelijke promotionele activiteiten, levert de club een financiële injectie op.

Hoe kosten besparen met behulp van sponsoring?

Vraagt ​​u zich af hoe uw vereniging kosten kan besparen door middel van sponsoring? Welnu, hier zijn enkele voorbeelden:

Belangrijk: duidelijke afspraken over sponsoring

Bij sponsoring zijn schriftelijke contracten en duidelijk omschreven wederzijdse verplichtingen net zo belangrijk als elke andere zakelijke transactie van uw vereniging. De sponsorovereenkomst dient tevens als bewijs voor de boekhouding van de vereniging.

Hoe sponsors zoeken en vinden?

Aan ideeën in uw vereniging is meestal geen gebrek, maar vaak ook aan financiële middelen (geld) om de ideeën uit te voeren. Dan zit er niets anders op dan sponsoren te zoeken die de club kunnen ondersteunen bij haar activiteiten.

Als u op zoek bent naar nieuwe sponsorpartners, lees dan de onderstaande tips voordat u contact opneemt met potentiële kandidaten.

Vind het juiste aanspreekpunt

Vraag, voordat u het eerste gesprek begint, eerst naar een direct aanspreekpunt, iemand die direct verantwoordelijk is voor uw sponsoraanvraag. Schriftelijk of telefonisch:

Maak een goede sollicitatiebrief

De brief bevat bij voorkeur een korte en bondige samenvatting van uw project of voorstel. Besteed aandacht aan “geadresseerde taal”: je moet technische termen en langdurige probleemanalyses vermijden.

Een activiteitenprofiel maken

Voeg de projectmap toe

Voeg de projectmap toe aan uw artikel.