Speciale rekening voor vaste lasten, rekening voor vaste lasten

Een goede financiële administratie staat of valt met een goede rapportage. Je moet weten wat er elke maand binnenkomt en wat er uitgaat. Een vaste lastenrekening kan u hierbij helpen.

Elke maand te veel geld uitgeven kan geleidelijk aan veel schulden opbouwen. Dit moet worden vermeden omdat het veel geld kost om de opgebouwde schulden terug te betalen. Bij te late betalingen loopt u het risico de incasso uit te besteden, waardoor de kosten stijgen. Mogelijk moet u een lening afsluiten om het gat te dichten. De rente die je ervoor moet betalen kan erg hoog zijn.

Krijg een overzicht door vaste lasten af ​​te schrijven van een aparte rekening

Door na te gaan waar je het afgelopen jaar je geld aan hebt uitgegeven, krijg je een overzicht van je vaste lasten. Om een ​​beter beeld te krijgen van uw financiële situatie kunt u een tweede betaalrekening openen. U laat inkomsten op de ene betaalrekening komen, u betaalt vaste lasten van een andere rekening. Zodra de inkomsten zijn ontvangen, maakt u het periodiek te betalen bedrag aan vaste kosten over naar de nieuw geopende vaste kostenrekening. Er zijn vaste bedragen van deze rekening afgeschreven.

U moet het bedrag dat op uw gewone betaalrekening blijft staan ​​beheren. Hier moet je betalen voor boodschappen, maar ook voor kleding en extra’s. Dit geld blijft dus niet over, maar u spreidt de vaste lasten en overige kosten.

Voordelen van een vaste onkostenrekening

Met deze methode staat er altijd genoeg geld op de rekening om de vaste kosten te dekken. Een reguliere betaalrekening kan dan kort zijn, maar u loopt niet het risico dat u vaste kosten niet kunt afschrijven. Bij dubieuze debiteuren is het probleem vaak dat de vaste lasten niet meer betaald kunnen worden met alle gevolgen van dien. Een vaste onkostenrekening maakt het ook gemakkelijker om te zien hoe u maandelijks zonder geld komt te zitten. Bij deze methode wordt u gevraagd een rapport te maken.

Wat is de definitie van vaste kosten?

Dit zijn terugkerende kosten. U kunt denken aan uw huur of hypotheek, een aanbetaling op uw energiebedrijf, premies voor diverse verzekeringen en schulden die u aflost. Meestal gaat het om maandelijkse betalingen, maar een andere periode is ook mogelijk.

Jaarlijkse betalingen innen

De verdeling tussen de rekeningen moet ook de jaarlijkse vaste kosten omvatten. De maandelijkse inleg moet worden afgestemd met de vaste lastenrekening met de totale kosten. Berekend per jaar moeten vaste kosten worden betaald door stortingen op een speciale rekening.

Het is nog steeds een manier om geld te verplaatsen, waardoor je een overzicht hebt. Meer geld haal je er niet uit, maar je komt er wel eerder achter dat er teveel geld wordt uitgegeven. Op basis van het overzicht dat u uit deze uitsplitsing krijgt, kunt u ook stappen ondernemen om uw inkomsten en uitgaven beter in evenwicht te brengen.€