SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF (IE00B9CQXS71)

De SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF is een ideaal beleggingsproduct voor beleggers die op zoek zijn naar hoge dividenden. De SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF belegt in aandelen die consistent hoge dividenden uitkeren. Door de ETF ontvangen dividenden worden driemaandelijks aan de beleggers uitgekeerd.

Staatsstraat

SPDR is onderdeel van State Street Global Advisors. State Street Global Advisors is een van de oudste banken in de Verenigde Staten. Anno 2020 is het bedrijf een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met $ 2.511 miljard aan beheerd vermogen. Op 22 januari 1993 lanceerde State Street Global Advisors ’s werelds eerste ETF.

ETF’s

Een ETF is een beleggingsproduct dat een onderliggende waarde volgt. Deze waarde is vaak een index. In het geval van de SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF is de index een samenstelling van aandelen met een hoog dividend. Een ETF koopt en verkoopt exact dezelfde aandelen als de index.

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF

De SPDR S&P Global Dividend Aristocrats-ETF is gevestigd in Ierland en is onder meer verhandelbaar op de Duitse beurs. ETF’s kunnen worden gekocht bij de meeste Nederlandse brokers. Het fonds is onder andere te vinden met de “ISIN-code” IE00B9CQXS71. Dit is een uniek identificatienummer dat wordt toegekend aan beleggingsproducten.

Dividend Aristocraten

Een dividend aristocraat is een aandeel dat hoge dividenden uitkeert. Om de aanduiding van dividendaristocraten te ontvangen, moet een bedrijf zijn jaarlijkse dividend gedurende ten minste 25 opeenvolgende jaren verhogen.

Doel SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF

De SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF streeft ernaar een zo hoog mogelijk dividendrendement uit te keren door te beleggen in bepaalde aandelenklassen. Het doelwit probeert deze ETF te realiseren door een specifieke index te volgen die is samengesteld uit aandelen die voldoen aan dividendcriteria. De gevolgde index is de “S&P Global Dividend Aristocrats Index”. Deze index omvat bedrijven die hun jaarlijkse dividenden in de afgelopen 10 jaar hebben verhoogd. (Niet in de afgelopen 25 jaar, zoals de Dividend Aristocrats-benchmark suggereert.) De SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF koopt en verkoopt dezelfde aandelen als de index.

Gedeeld

De SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF ontvangt dividenden van de aandelen waarin het belegt. Deze dividenden worden elk kwartaal door de ETF aan haar beleggers uitgekeerd. Per 16 maart 2020 was het jaarlijkse dividendrendement 5%

De afgelopen jaren zijn de volgende bedragen aan dividend uitgekeerd:

Samenstelling van de SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF

ETF’s beleggen in aandelen met een hoog dividend over de hele wereld. ETF-aandelen worden periodiek herwogen, tijdens deze herweging wordt onder meer gecontroleerd of de aandelen nog voldoen aan de dividendcriteria. De samenstelling van de aandelenportefeuille kan in deze tijden veranderen.

Sectoren

De aandelen waarin de ETF belegt zijn per februari 2020 onderverdeeld in de volgende sectoren:

Acties

Vanaf 16 maart 2020 vormen deze ETF-aandelen de top 10 van posities:

  1. Hennes en Mauritz AB-B SHS 1,87%
  2. AT&T INC 1,64%
  3. Greene King plc 1,57%
  4. IGM FINANCILE INC 1,56%
  5. Kompas Mineralen 1.49%
  6. wpp plc 1,42%
  7. Clapier 1,41%
  8. Power Financial Corp. 1,40%
  9. IG GROUP HOLDINGS PLC 1,36%
  10. Power Grid Corporation of India 1,35%

Geografische distributie

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF-bedrijven zijn per maart 2020 onderverdeeld in de volgende landen:

Kosten van de SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF

Omdat de ETF geen actief beheer heeft, zijn de kosten van dit fonds relatief laag. In 2020 bedragen de kosten 0,45% per jaar.

Risico

Het risicoprofiel van SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF zal begin 2020 een 5 krijgen. Deze risicoscore heeft 1 punt voor het laagste risico en 7 punten voor het hoogste risico. Het risico wordt berekend op basis van de prijswijzigingen die het fonds de afgelopen 5 jaar heeft doorgevoerd. Hoe groter deze bewegingen, hoe groter het risico.€