Sparen

De vaste kosten stijgen elk jaar en het inkomen stijgt niet mee. De overheid moet bezuinigen, gezinnen zouden er verstandig aan doen hetzelfde te doen.

Kinderopvangtoeslag daalt, brandstofprijzen blijven stijgen, zorgpremies worden weer duurder, er zijn tientallen redenen om kritisch naar je maandelijkse vaste lasten te kijken.

Creëer meer financiële ruimte

Iedereen zou er verstandig aan doen om van tijd tot tijd zijn vaste lasten te herzien. Moet je echt zoveel uitgeven per maand, of kun je je vaste lasten verlagen? De meeste mensen letten alleen op uitgaven als dat nodig is. Een gezin waar beide ouders een goed inkomen hebben, hoeft niet op elke cent te bezuinigen. Het is echter verstandig om de kosten zo laag mogelijk te houden, want je weet nooit wat de toekomst zal brengen. Kijken naar de uitgaven betekent niet zuinigheid.

Ontvangt u de uitkering waar u recht op heeft?

Niet alleen gezinnen met een laag inkomen komen in aanmerking voor een uitkering, ook gezinnen met een gemiddeld inkomen komen vaak nog in aanmerking. Op Toeslagen.nl kunt u aan de hand van een paar simpele vragen bepalen of u recht heeft op een uitkering. Er zijn vier toeslagen waar u mogelijk recht op heeft, namelijk:

Vermindering van vaste kosten

Controleer uw bankafschriften op niet-essentiële uitgaven. Denk aan sportschool- of tijdschrift- en krantenabonnementen, en de glazenwasser die elke maand komt. Heeft u bijvoorbeeld nog een verzekering in de vorm van een kinderspaarplan? Het is beter om het terug te kopen en in de toekomst geld te gaan sparen op een spaarrekening. Verzekeraars rekenen te hoge kosten.

Telefoon, internet en televisie in één pakket

Je kunt veel geld besparen door je telefoon, internet en tv te bundelen in één pakket. Het zorgt voor meer comfort en bespaart ook nog eens geld in uw portemonnee. U kunt vaak profiteren van tijdelijke acties als u goed zoekt.

Ik verkoop waardevolle spullen

Waardevolle spullen die u niet meer gebruikt, kunt u beter verkopen. De spullen op zolder die je nu niet gebruikt, ga je in de toekomst waarschijnlijk ook niet gebruiken. Zet de overbodige dingen in de Marktplaats en zet ze om in euro’s.

Heb je echt een tweede auto nodig?

Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is hoeveel de andere auto extra kost. Een tweede auto is erg handig, maar kost je al gauw tussen de 300 en 400 euro per maand. Hierbij kunt u denken aan APK, brandstof, verzekeringen, belastingen en natuurlijk afschrijvingen.

Kies niet altijd het bekendste merk bij het winkelen

De meeste mensen denken dat de merken waar het meest geadverteerd wordt, producten van de beste kwaliteit zijn. In de meeste gevallen kun je het goedkoper krijgen door te kiezen voor huismerken. De kwaliteit is vaak niet slechter, maar de prijzen zijn beter voor je portemonnee.€