Sparen voor verbouwing of hypotheek

U kunt de verbouwing financieren met uw spaargeld, maar u kunt ook een aanvullende hypotheek afsluiten. Een voordeel van een hypotheek is de mogelijkheid om hypotheekrente af te trekken. Het voordeel van sparen is dat u geen extra schulden hoeft aan te gaan.

Huiseigenaren die overwaarde in hun woning hebben, kunnen bij de bank een aanvullende hypotheek aanvragen voor verbeteringen aan hun woning. De bank kan de vereisten voor de lening bepalen. Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven dat de verbouwing de inruilwaarde voldoende moet verhogen. Het toevoegen van een nieuwe keuken of badkamer kan zijn, maar niet alle investeringen leiden tot een stijging van de herverkoopwaarde van de woning.

Door te sparen kunt u een extra hypotheek voorkomen. Huiseigenaren moeten begrijpen dat het bedrag dat wordt gebruikt voor verbeteringen aan het huis een deel van het huis zal worden. Het is dus niet eenvoudig om opnieuw op te nemen.

Onderhoudskosten huis

Bij het kopen van een huis wordt vaak gekeken naar de maandelijkse betalingen om te bepalen of het huis financieel haalbaar is. Vooral bij het kopen van een ouder huis moet er veel geld opzij worden gezet voor onderhoud aan de woning. Oudere huizen kosten vaak meer om te renoveren, omdat je tijdens de bouw tegen problemen aanloopt waar geen rekening mee is gehouden, maar waar je wel geld aan moet besteden.

Tweede hypotheek afsluiten om uw woning te verbeteren

Door extra hypotheken weg te halen, wordt het bedrag aan hypotheekschuld geleidelijk verhoogd. De meeste tweede hypotheken worden afgesloten en de focus ligt vrijwel uitsluitend op de laagste maandlasten. Als er voldoende eigen vermogen is, vindt de bank het geen probleem om deze renteloze lening uit te geven. Maar het bedrag moet weer worden terugbetaald. De terugbetaling wordt uitgesteld tot een periode in iemands leven waarin zijn carrière al op zijn retour is, of zelfs tot de pensionering.

Spaargeld gebruiken voor woningverbetering

Op de lange termijn is het vaak verstandiger om spaargeld te gebruiken om uw huis te verbeteren. In de praktijk blijkt dat het geld anders voor andere uitgaven zal worden gebruikt. Huiseigenaren met de laagst mogelijke maandlasten, aangezien een deel van de hypotheek aflossingsvrij is, moeten zich ervan bewust zijn dat de schuld op de vervaldatum moet worden afbetaald. Door ervoor te sparen, kunt u tussentijds ook een deel van de hypotheek aflossen.

rekenvoorbeeld

U kunt ook geld besparen door te beleggen in spaargeld. U kunt de berekening maken en spaarrente vergelijken met hypotheekrente. Stel dat u hypotheekrente moet betalen
5,5 procent
Betalen. U ontvangt voor uw spaargeld
2,5 procent
interesse Hypotheekrente is aftrekbaar en moet dus ook meegerekend worden. Voor berekeningen gaan we uit van een belastingtarief van 42 procent. Resterende hypotheekrente na belastingen: 5,5 procent x 0,58 =
3,19 procent
.

Op basis hiervan is het voordeliger om het spaargeld in de woning te investeren. Dit is zeker het geval wanneer er ook vermogenswinstbelasting moet worden betaald op spaargelden. U moet begrijpen dat dit slechts een momentopname is. Als de spaarrente later boven komt
3,19 procent
u kunt thuis geen geld opnemen.€