Sparen – veilig sparen voor de hoogste rente

Besparingen weg? Extreem veilig sparen met de hoogste rente betekent ook geen onnodig risico bij beleggen. Beleggen kan een veel hoger rendement opleveren, maar u kunt ook verliezen op de aandelenmarkt. De beste manier om veilig te sparen wordt aan u uitgelegd. Kies bijvoorbeeld voor banken met een Nederlandse bankvergunning en vergelijk altijd de actuele spaarrentes. Spreid uw geld over meerdere banken en krijg als beloning hoge rente en hoog rendement. Wissel van bank met uw spaargeld.

Een bank kan ook failliet gaan

Gebruik bij het wisselen van bank de wisselservice

Al je bankzaken overzetten naar een andere bank is best lastig. Daarom heeft elke bank een wisseldienst die je 13 maanden lang helpt. Uw spaargeld overboeken naar een andere bank is echter heel eenvoudig. Er wordt snel een online rekening geopend, waarna het geld vrijwel direct kan worden overgemaakt. Zo profiteer je ook nog eens van de hoogst haalbare spaarrentes. Veilig en snel.

Veilig sparen is wel degelijk mogelijk

Veilig sparen in Nederland is makkelijker naarmate je minder hebt. En het is lastiger als je geen partner of kinderen hebt, maar wel veel spaargeld hebt. Maar het begint allemaal met het vinden van de juiste bank. Ten eerste kunt u het beste een bank kiezen die een Nederlandse bankvergunning heeft en volledig gedekt is door het Nederlandse Garantiestelsel (De Nederlandse Bank Depositogarantiestelsel).

Het garantiestelsel voor banken heet het depositogarantiestelsel

Het garantiestelsel in ons land geeft zekerheid tot maximaal 100.000 euro per persoon en instelling. Bij een partner en enkele kinderen loopt deze garantie flink op als u ook meerdere rekeningen en één en/of rekeningen voor hen heeft. Maar als je alleenstaand bent en een goed bedrag hebt om te sparen of te beleggen, is er maar één remedie: je moet het geld spreiden over meerdere veilige banken en onder het plafond van € 100.000 per instelling blijven. Dat betekent automatisch veel banken voor grote bedragen. Misschien veel werk, maar via internet moet het wel te doen zijn. Een spaarrekening is meestal snel en eenvoudig te openen via internet. U schrijft zich in via het bankregistratieformulier, stuurt het ingevulde registratieformulier samen met een kopie van uw identiteitsbewijs mee. Vervolgens, zodra u het rekeningnummer heeft, maakt u de eerste kleine boeking van de tegenrekening ter verificatie. Zodra de bank bevestigt dat alles in orde is, kun je uitgebreid gebruik maken van de aangeboden internetspaarrekening. Een kind kan de was doen.

U dient de verschillende handelsnamen van de bank bij te houden

Let altijd op de verschillende handelsnamen en merken die banken en verzekeraars gebruiken. De garantie die het depositogarantiestelsel biedt, heeft betrekking op de vergunning van de bank en niet op de handelsnaam of het merk. Dus als Bedrijf X meerdere handelsnamen heeft die geen eigen bankvergunning hebben, komt u maar één keer per persoon in aanmerking voor de garantie.

De hoogste spaarrentes zijn vaak een momentopname

De hoogste spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening is vaak een momentopname. Kijk, kies je voor een spaardeposito met een langere looptijd, dan zit je even onder het dak, want dan staat de rente voor de hele looptijd vast. Het nadeel van deze opzet is dat wanneer de rente op de spaarmarkt stijgt, u niet profiteert van het extra rendement op inleg. Een ander voordeel van een gratis opnamerekening is dat je direct boetevrij bij je geld kunt. En natuurlijk is het ook gezellig.

Vergelijk spaartarieven

De praktijk leert dat het goed voor u is om regelmatig de rentestand van het spaargeld op uw spaarrekening in de gaten te houden, aangezien banken soms een rente voor een bepaalde periode aanbieden en de rente dan snel verlagen. U kunt de huidige spaartarieven eenvoudig vergelijken door regelmatig de lopende rekeningen met de hoogste spaartarieven te bekijken.

Houd het slot veilig

Blijf niet bij een bank die veel minder rente geeft op uw spaargeld en spreid uw spaargeld over meerdere banken. Zo haalt u het maximale uit hoge winsten. Op deze manier kunt u ervoor kiezen om veilig te sparen, terwijl u op elk moment direct toegang heeft tot uw spaargeld.€