Sparen met de hoogste rente bij een kleinere bank

Sparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en de hoogste rente hebben. Kies bij het sparen ook in 2020 voor een kleine bank. Vergelijk jezelf en kies de hoogste rente en dus het hoogste spaarrendement. Waar moet je heen om veilig te sparen en toch hoge rente te ontvangen op je spaargeld? Samen met Nationale Nederlanden en Lloyds scoort LeasePlan Bank regelmatig hoger dan de grote banken op het gebied van rentetarieven. Er is veel concurrentie tussen banken, waardoor de spaarrente stijgt.

Welke kleine bank gaat u sparen in 2020/21?

Een grote systeembank

Een systeembank is too big to fail: dat wil zeggen, zo’n bank mag niet falen. De overheid zal een systeembank altijd redden. Denk aan een bank als ING of ABN AMRO. Bankverzekeraar ING heeft 1500 miljard uitstaan, dat is ongeveer het dubbele van wat wij in Nederland verdienen. Dit zijn enorme bedragen in enorme instellingen die niet mogen omvallen. Je spaargeld is daar veilig, maar deze grote banken zullen je in 2020 niet de hoogste spaarrente geven omdat ze goedkoop geld kunnen lenen bij de ECB en geld houden dat de ECB geld terugbetaalt.

De hoogste rente bij een kleinere bank

Het is dan ook niet onlogisch dat de overheid in ons land de voorkeur geeft aan meerdere kleine banken boven enkele hele grote banken. Maar dat betekent niet dat een kleine bank niet kan falen. Ook het feit dat banken kleiner en veiliger moeten worden benadrukt dat het beter is om geld over meerdere banken te spreiden en de rentetarieven goed te vergelijken. Uit verschillende stresstests blijkt dat Nederlandse banken veilig zijn, maar door je geld te spreiden (zoals bij beleggingen) verklein je het risico dat je je spaargeld kwijtraakt als de bank failliet gaat.

Vergelijk rentebanken

In feite is er maar één garantie: het depositogarantiestelsel. In 2020 is het zo dat bij alle banken met een Nederlandse bankvergunning uw spaargeld per persoon en instelling gegarandeerd is tot 100.000 euro. De rekening en/of de bankrekening bieden u een garantie van maximaal 200.000 euro. Als u meer spaargeld heeft, doet u er goed aan om voor uw spaargeld een andere bank te kiezen. Wie (zeer) rijk is, riskeert een negatieve rente. Ze zouden er zeker verstandig aan doen om hun activa te diversifiëren.

Sparen met de hoogste rente

Wie voor de hoogste rente wil sparen, zal merken dat hij meestal niet naar de grote banken kan. Wie met een hoge spaarrente en zonder voorwaarden op een spaarrekening wil sparen, komt al snel terecht bij de kleinere banken die onder het depositogarantiestelsel vallen.

Spaarrente per 18 oktober 2020:

Besparingen in omstandigheden

Natuurlijk kun je veilig sparen op een spaarrekening met stortings- en opnamevoorwaarden, maar je bent minder flexibel. Een spaarrekening voor een kind is vaak aan meerdere voorwaarden gebonden, maar geeft vaak een hoge rente. De reeks met de hoogste rente voor een spaarrekening met voorwaarden ziet er als volgt uit
18 oktober 2020
:

  1. Knab Kwartaalbesparingen: 0,06%;
  2. SNS Jeugd Besparingen: 0,20%;
  3. ASN Jeugd Besparing: 0,55%;
  4. RegioBank (diverse rekeningen): 0,20%;
  5. NIBC Direct Kwartaalspaarrekening: 0,20%.

Tot slot kunt u kiezen voor een spaarrekening met een vaste rente en een vaste looptijd.

De plaats redden in 2020

En voor wie zo wil sparen, zijn er nog volop mogelijkheden om veilig met hoge rente te sparen. Tegenwoordig is het eenvoudig en gratis om een ​​spaarrekening te openen via internet.€