Sparen, is sparen bij AT Bank echt zo voordelig?

Als je kijkt naar de lijsten van spaarbanken, dan scoren buitenlandse banken in ons land bijzonder goed met hun spaarrentes. Dit geldt ook voor AT Bank of Russia met internet sparen en atb sparen. Ook vindt u hier de hoogste rente. Maar een gewone spaarrekening is meer dan alleen een hoge rente. Ook een storting in AT bank kan interessant zijn.

AT Bank als spaarbank

Amsterdam Trade Bank NV, AT Bank, is een volledige dochteronderneming van Alfa Bank. Dit is de grootste particuliere commerciële bank in de Russische Federatie. AT Bank NV is opgericht in 1994 en richt zich in Nederland op zowel de zakelijke als de particuliere markt. Zakelijk gezien is AT Bank gespecialiseerd in het assisteren van bedrijven die zaken doen in de Russische Federatie en andere voormalige GOS-landen. Ze kennen immers de subtiliteiten van deze regio uit de oudheid. In de particuliere markt staat AT Bank vooral bekend om interessante spaarrekeningen en hoge rentetarieven. AT Bank is opgenomen in het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank.

Opslag in AT bank

AT Bank, een handelsbank in Amsterdam, heeft een gewone spaarrekening, een internetspaarrekening en een depositorekening. Wil je geen aanvullende voorwaarden, dan kies je al snel voor een internetspaarrekening. Op dit moment is het 0,3% op de internetspaarrekening en krijg je tot 0,9% rente over het spaardeposito.

Internetbesparing, procedure

Transacties van en naar de internetspaarrekening verlopen via een vooraf bepaalde en goedgekeurde tegenrekening. U gebruikt de gebruikersnaam en het wachtwoord van de AT-spaarbank. U kunt maximaal één tegenrekening invoeren. De tegenrekening dient te worden aangehouden door de rekeninghouder(s) van de bij Trade Bank Amsterdam geopende spaarrekening. Een enkele rekening kan maximaal twee rekeninghouders hebben. Bij twee rekeninghouders wordt er één en/of rekening geopend. Spoedoverboekingen zijn niet mogelijk.

Internetbesparing, enkele functies

Enkele kenmerken van ATB Internet Sparen zijn:

Internetbesparing, notities

Als ik
bespaar ATB
online vergelijking valt op:

Is AT Bank een veilige spaarbank?

Omdat ATB is geregistreerd bij De Nederlandse Bank, is uw spaargeld
volledig
onder de Nederlandse garantieregeling. Minister Boss heeft het garantiebedrag verhoogd naar 100.000 euro. Voor een persoon. Met één en/of rekening zelfs dubbel gegarandeerd door De Nederlandse Bank: 200.000 euro.

Mening van consumenten over AT Bank

Uit de laatste consumentenmonitoring tot en met november 2008 blijkt dat consumenten AT Bank hoog waarderen: ATB scoort gemiddeld een 8,4. Deze zag er uit:

De actuele rente bij AT Bank

ATB Internet Sparen is een goed alternatief voor spaarders, zeker als u het verstandig vindt om het geld over meerdere banken te spreiden. De bank valt volledig onder de Nederlandse garantieregeling en de rente is natuurlijk ook interessant.

Lees verder