Sparen – de hoogste spaarrente op de Allianz pro rekening

Allianz is wereldwijd een grote speler en staat vooral bekend als verzekeringsmaatschappij. In 2017 kunt u sparen en beleggen bij Allianz Nederland. De Allianz Spaarrekening geeft een hoge rente op uw spaargeld. Belangrijke concurrenten van Allianz zijn de verzekeraars Aegon, Nationale Nederlanden en bijvoorbeeld Centraal Beheer.

Allianz Nederland

Allianz Nederland maakt deel uit van de Allianz-groep, die wereldwijd maar liefst 75 miljoen klanten heeft. De beste verzekeraar actief in meer dan 70 landen. Allianz is groot in levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer. In Nederland is de vermogensbeheerder van Allianz gevestigd in Nieuwegein. Deze beleggingscategorie waarin u kunt beleggen en sparen heet Allianz Nederland Vermogensbeheer.

Allianz spaarrekening

De Allianz Spaarrekening is een spaarrekening, maar u kunt er ook uw spaargeld op bewaren als u even niet belegt. Daarom is het nog steeds mogelijk om in veel fondsen te beleggen. Als u heeft besloten om voor een tijdje te beleggen, kunt u blijven sparen op een Allianz spaarrekening. En als u geen belegger bent, maar gewoon wilt profiteren van spaarmogelijkheden, hoeft u niet overboord te gaan: u laat uw geld op de rekening staan ​​en ontvangt in die periode de opgebouwde rente op spaargeld. Met andere woorden: u bent niet verplicht om te beleggen. In feite zijn er geen beperkingen op deze spaarrekening. U kunt uw geld opnemen wanneer u maar wilt, en alles dagelijks bekijken en ordenen via internet. Er is geen onnodig papierwerk en geen verplichting om elke maand een bepaald bedrag op de rekening te storten. De spaarrente op 15 mei 2017 is 0,35%. U kunt ook kiezen voor een spaarrekening met een vaste rente.

Open een Allianz spaarrekening

Binnen 5 minuten open je online een Allianz spaarrekening. Als u wilt beleggen, krijgt u beleggingsvragen om erachter te komen wat uw beleggingsprofiel is. Als u wilt beleggen, weet u in ieder geval wat uw profiel is en welke beleggingen bij uw risicoprofiel passen. Laat u dus niet afschrikken door deze vragen: als u niet van plan bent te beleggen, dan is er niets aan de hand, en als u wel van plan bent te beleggen, zijn dit veel voorkomende vragen bij het openen van een rekening voor beleggers.

Aegon Flexibel Sparen

Een andere verzekeraar die succes boekt met een interessante spaarrekening is Aegon. Deze spaarrekening heet Aegon Flexibel Sparen. Deze spaarrekening opent u bij Aegon Bank. Ook online en gemakkelijk. Ook komt u er gemakkelijk achter of het hoogrentende flexibel sparen van Aegon iets voor u is. Aegon biedt ook veel spaarrekeningen om uit te kiezen. De looptijd die u kunt kiezen varieert van zes maanden tot tien jaar.

Sparen Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is ook een verzekeraar en hypotheekverstrekker die spaart tegen een aantrekkelijke rente. Sparen bij NN levert 0,45% rente op (14.05.2017), depositorente stijgt tot 1,65%.

Veilig sparen met een depositogarantiestelsel

Het huidige depositogarantiestelsel biedt een belangrijke garantie voor uw vermogen bij instellingen met een Nederlandse bankvergunning: als de instelling failliet gaat, ontvangt u maximaal € 100.000 per persoon van de Nederlandse bank. Hij verhaalt het vervolgens van de Nederlandse banken en de resterende activa van de instelling. Dit depositogarantiestelsel geldt voor veel Nederlandse banken. Hieronder vallen Allianz Nederland, Nationale Nederlanden Bank en Aegon Bank. Dus als u uw geld voldoende spreidt en onder de maximale garantie van € 100.000 blijft, zult u zeker besparen.

Slot

De rentetarieven in de eerste helft van 2017 zijn fors lager dan in 2013 of 2014, maar er zijn tekenen dat de spaarrentes in 2018 of zelfs eerder eind 2017 verder zullen stijgen. Zeker als de wereldhandel blijft groeien. , blijft de inflatie stijgen en wordt geld weer een schaars goed. Tot die tijd moeten we ondanks een lagere rente belasting blijven betalen. Ook over ons spaargeld, en wie niet op een veilige manier voor de hoogste spaarrente gaat, of ervoor kiest om te beleggen, is dief van zijn eigen portemonnee. En dat wil toch niemand. Ook in 2017 en 2018 houden we de actuele interesse in de gaten.

Lees verder