Sparen – de hogere rente op sparen is slimmer dan beleggen?

Sparen is vaak slimmer dan beleggen, minder risico en toch een goed rendement. Hoge rente op sparen, terwijl beleggen veel onzekerheid kent en je tijdens het beleggen ook veel geld kunt verliezen. Dan is kiezen voor de hoogste spaarrente van Nederland heel handig. Waarom niet gewoon kiezen voor de hoogste spaarrente. De spaarrekening is gratis. U kunt ook sparen en beleggen combineren. Of is een belegging een goed alternatief voor een spaarrekening?

Beleggen of sparen met de hoogste spaarrente?

Het wordt vaak aanbevolen om te beleggen in aandelen, goud of obligaties. Maar de vraag is natuurlijk of het beleggingsrendement zoveel beter is dan de hoge spaarrente op een goede spaarrekening. Zelfs wetenschappelijk is het niet eenvoudig te bewijzen dat beleggen veel meer rendement oplevert dan sparen alleen. De juiste timing speelt een zeer belangrijke rol op de aandelenmarkt. Daarnaast brengt beleggen allerlei transactiekosten met zich mee, waardoor de kosten van het veelvuldig kopen en verkopen van aandelen hoog kunnen zijn. En ze worden in mindering gebracht op uw winst. Als u in een fonds belegt, moet u ook beheerkosten betalen, die behoorlijk duur kunnen zijn. En zeker, bij beleggen zijn prestaties uit het verleden geen garantie voor toekomstige beleggingsprestaties. De spaarrekening is gratis.

Inkomsten uit beleggingen

En over welk rendement praten mensen bij beleggen. Als korte termijn rendementen tegenvallen, horen we van adviseurs al snel dat het echt om lange termijn rendement gaat. Maar hoe zit het met de lange termijn. Ik wil ook op korte termijn een hoog rendement en niet het risico lopen mijn geld op de beurs weer kwijt te raken. Bovendien zien we dat de aandelenmarkt al lang stijgt en daarom wordt een correctie verwacht. En beleggen brengt altijd risico met zich mee: hoog rendement betekent hoog risico. Natuurlijk wil niet iedereen dat.

Maak een spaarprofiel aan

Eigenlijk zou iedereen die aarzelt om te sparen of te beleggen ook een spaarprofiel moeten aanmaken. Naar analogie met het beleggersprofiel en klantprofiel wanneer u gaat beleggen. Uw spaarprofiel bevat dan:

En natuurlijk moet u sparen bij een bank die deel uitmaakt van het depositogarantiestelsel om uw geld grotendeels veilig te houden.

Hoe te sparen om rijkdom op te bouwen?

Je kan kiezen:

Directe spaarrekening zodat u altijd toegang heeft tot uw spaargeld

Dan krijgt u een variabele rente. Geen verplichting, geen risico. Zie hieronder voor een verwijzing naar de hoogste spaarrente die u kunt krijgen.

Neem een ​​deposito, spaardeposito of termijndeposito

Bij het doen van een storting dient u vooraf aan te geven hoe lang u uw geld zeker stelt tegen de aangeboden vaste rente. Hoe langer de looptijd van de spaarrekening, hoe hoger de rente. Dit is een uitstekende keuze voor wie het geld niet meteen weer nodig heeft, maar het wel even op de bank kan laten staan.

Spaarrekening aanmaken met voorwaarden geeft hogere spaarrente

Een deposito is een spaarrekening met voorwaarden, maar er zijn ook andere rekeningen die andere voorwaarden hebben. Bijvoorbeeld dat je elke maand geld stort of basisrente ontvangt en alleen bonusrente als het geld een paar maanden op de rekening blijft staan. Of geld direct kan worden opgenomen, hangt af van de rekening. Vaak wel, maar dan krijg je alleen het basistarief.

De hoogste spaarrentes bij Nederlandse banken

Waarom niet gewoon kiezen?
veilig sparen met de hoogste spaarrente
bovenop de storting?

Slot

En daarom kan ik veel banken noemen die een aantrekkelijke spaarrente bieden. Nederlandse banken die volledig gedekt zijn door de bankgarantie, depositogarantiestelsel en een hoge spaarrente bieden? Ze zijn er nog steeds. Sterker nog, het is heel eenvoudig om veilig te sparen met de hoogste rente, en je slaapt veel rustiger.

Lees verder