Sparen bij de supermarkt

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de bank voor hoge rentes, nu zijn de rentes daar tot zeer lage niveaus gezakt. Wat veel mensen niet vergeten is dat er ook in de supermarkt bespaard kan worden. Hier kunt u rendement behalen van 4% tot 50%, wat veel hoger is dan wat u van een spaarrekening kunt halen!

Onderhouden

Maar sparen bij de supermarkt heeft een ouderwets imago. Maar waar een bankspaarrekening je nu maximaal 2,5% geeft, kan het rendement bij de supermarkt veel hoger zijn en hoef je er niet veel aan te doen. Voor supermarkten zijn spaarzegels een vorm van klantenbinding, ze hopen dat klanten die deze zegels kopen blijven terugkomen. Uit onderzoek blijkt dat klanten die een spaarprogramma gebruiken in hun supermarkt ook meer geld uitgeven.

Niet alle supermarkten hebben een inkoopprogramma, onderstaande grafiek laat zien welke supermarkten dat wel en niet doen:

Koop postzegels Geen koopzegels
Albert Haynes aldic
Plus Lidl
Super de Boer Dirk van den Broek
Hoogvliet C1000
Jumbo netto ramp
Plus een deen
Vomar

Een bijkomend voordeel van dit type
onderhouden
is dat de betaling contant is, het is dus niet bekend bij de belastingdienst en er hoeft dus ook geen onroerendezaakbelasting te worden aangegeven als het geld niet op een bankrekening wordt gestort. Lekker als bijgerecht bijvoorbeeld voor de feestdagen.

Beoordeel spaarzegels

Hier is een overzicht van wat spaarzegels je geven bij verschillende supermarkten:

Op te slaan 1 stempel op Prijs per postzegel Volledige spaarrekeningwaarde Kosten efficiëntie
Plus €1 € 0,02 € 4 € 6,- 50%
Super de Boer € 1** € 0,05 € 23,50 € 25 6,4%
Albert Haynes €1 € 0,10 49 € € 52,- 6,1%
Hoogvliet* € 0,01 6%
Jumbo €1 € 0,10 € 25 € 26,- 4%
Vomar*** € 0,10 € 0,01 4%

Hopelijk heeft u met deze informatie een breder inzicht gekregen in de mogelijkheden om anders dan bij uw bank te sparen. Als je bij je reguliere supermarkt nog geen gebruik maakt van deze mogelijkheid, is het aan te raden dat te doen, omdat je ziet dat het je een goed rendement kan opleveren!€