Spaartips: leef ook goedkoper

Wil je bespaartips om goedkoop te leven? Financiële tip #1: Vermijd te hoge uitgaven omdat het duur is. Bespaar op je uitgaven, vaste lasten (zoals je energierekening) en leef goedkoper met deze spaartips. De echte rijken in deze wereld zijn vaak ook de zuinigen. Ze geven alleen geld uit aan dingen die echt nodig zijn. Eigenlijk volgen we dit voorbeeld te weinig. Zeker tijdens een crisis is het goed om uw inkomsten en uitgaven goed te evalueren. Daarom enkele gouden tips om te sparen, die handig zijn in tijden van crisis. Mis ook geen freebies zoals een voordeel voor de gezondheidszorg. Betaal uw hypotheekrente vooruit. Besparingen kijken vooruit.

Leef ook goedkoper

Sparen, sparen en goedkoper leven: enkele spaartips die uw leven goedkoper maken

De beste manier om geld te besparen is voor iedereen anders. Er zijn echter enkele belangrijke punten die kunnen worden gemaakt. Ook hier staat meten gelijk aan kennis. Maak een checklist van uw uitgaven en inkomsten. Het is geen leuk klusje, maar wel nodig om inzicht te krijgen in je huishoudbudget. Soms vliegt geld het huis uit zonder te weten waar het is. Een checklist brengt daar verandering in.

Besparen op verzekeringen, welke wel en welke niet?

Verzekeringen zijn in veel huishoudens een grote kostenpost. Hoewel er maar een paar verplichte verzekeringen zijn:

Betekent ook minder verzekering
financieel lagere vaste kosten
.

Spaartips: Hoe kan ik besparen op verzekeringen?

Sommige verzekeren alle persoonlijke bezittingen. Dat kan, maar het is duur en onnodig. U kunt zelfs stellen dat u alleen extra hoeft te verzekeren wat u gezien uw spaargeld en inkomen niet zelf kunt betalen. Bijvoorbeeld bij dure huishoudelijke artikelen is een verzekering zeker aan te raden, maar niet verplicht. Beperk je dus in verzekeringen. Kijk wanneer u onnodige verzekeringen kunt opzeggen. Wilt u opzeggen, stuur dan direct een opzegbrief. Doet u dat niet, dan loopt u het risico deze te vergeten, waardoor uw verzekering meestal automatisch wordt verlengd. Wilt u toch een bepaalde verzekering behouden, begin dan nu met het vergelijken van concurrerende verzekeringen. Helaas is uitstel te vaak een aanpassing.

Zorgverzekering nemen, overstappen?

Probeer indien mogelijk een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Verschillende organisaties bieden aanzienlijke kortingen op internet. Begin ook tijdig met het vergelijken van uw zorgverzekering met andere aanbiedingen op internet. Vergeet niet zorgtoeslag of huurtoeslag aan te vragen.

Creditcard, wel of niet doen?

Bekijk het nut en de noodzaak van uw creditcard. Je moet elk jaar een eigen bijdrage betalen en als je die niet gebruikt is dat jammer. Bovendien is kopen op krediet niet goedkoop.

Geld sparen voor een huis

De huiskosten zijn ongetwijfeld hoog. Door de hoge huren, dure huizen en niet te vergeten de vele vergoedingen van de rijksbelastingdienst en de gemeente. WOZ is zo’n plaaggeest. Hoogte lijkt vaak onvermijdelijk, maar niets is minder waar als u uw bezwaar tijdig gemotiveerd indient. Bezwaren moeten binnen zes weken na de taxatiedatum worden ingediend. Als je dat niet doet, hebben we nog een jaar. Ook hier kunnen vaste lasten vaak omlaag. Denk ook aan het vooruitbetalen van hypotheekrente voor volgend jaar, dat betekent nu belastingaftrek in plaats van volgend jaar. Stel uw voordeel niet langer uit.

Hypotheek afsluiten en minder hypotheekrente betalen

Vermijd allerlei ingewikkelde ondoorzichtige hypotheken. Als je al een hypotheek hebt, kijk dan goed naar de voorwaarden van de hypotheek. Als er een mogelijkheid is om boetevrij af te lossen, maakt u daar best gebruik van. Tenminste als het geld er is en je niet snel weer hoeft te lenen. Dit geldt des te meer voor mensen met een laag hypothecair krediet. De Wet van Hillen houdt in dat als de hypotheekrente laag is, de premie op de afkoopsom eigen woning ook komt te vervallen. Daarnaast stopt in ons land de hypotheekrenteaftrek na 30 jaar. De hypotheekrentepremie op een kleine hypotheek wordt lager doordat het risico van de hypotheekbank wordt verkleind. Dit betekent dat u minder hypotheekrente hoeft te betalen.

Beperk de energiekosten, het kan goedkoper

Energiekosten zijn terecht een gevoelig punt. Bovendien wegen de kosten meestal op tegen de baten. Voordat de energiekosten op de lange termijn omlaag gaan, moet je investeren in isolatie en dergelijke. Een graadje minder is vaak mogelijk, maar het moet natuurlijk wel comfortabel genoeg blijven. Iedereen met een dubbele elektriciteitsmeter met piek- en daluren doet er goed aan om te checken of deze ook echt werkt
goedkoper
dan is een eenvoudige teller. Bij een enkele meter is het piekuurtarief uiteraard lager dan bij een dubbele meter. Op uw verzoek kan uw energieleverancier deze voor u ombouwen.

Belastingdienst en tegemoetkomingen

De Belastingdienst int niet alleen belastingen, maar verdeelt ook allerlei tegemoetkomingen. Het is zeker de moeite waard om na te gaan of u op basis van uw inkomen en situatie in aanmerking komt voor een uitkering. Denk aan zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderbijslag enzovoort. Ook denken mensen soms dat het slim is om de belastingteruggave elke maand te betalen en dus te spreiden over het jaar. Het is andersom. Doet u dit niet en krijgt u de teruggave in één keer, dan ontvangt u van de Belastingdienst rente die hoger is dan u op de spaarbank kunt krijgen.

spaarbank

Het is zeker de moeite waard om tussen de spaarbanken rond te shoppen. Als de ene bank u 0,1% rente geeft, geeft een andere bank u gemakkelijk rente over de rekening zonder aanvullende voorwaarden. Vijf keer of meer. zeker als u kiest voor een spaardeposito. Dit levert niet alleen extra inkomsten op, maar gezien de huidige inflatieverwachtingen van 1% is het ook gewoon een noodzaak. Die inflatie plus vermogenswinstbelasting kan gemakkelijk 2,2% van uw rente-inkomsten aftrekken. Bij 0,5% rente blijft een negatieve rente van ruim 1,5% over. Het is een total loss als je er niets aan doet. En toch komt zo’n simpele overschrijving naar een andere spaarbank niet vaak voor. Sterker nog, banken vertrouwen erop dat u volledig loyaal blijft aan de bank. Maar waarom niet semi-loyaal blijven aan de bank en ergens anders sparen? Let op: de bank valt volledig onder de garantieregeling van De Nederlandse Bank. Maar er zijn er nog veel in ons land.

Investeren of sparen voor winst

Beleggingen kunnen hoge rendementen opleveren, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor toekomstige prestaties. Op dit rendement heeft u meestal niet veel invloed. Wat u beïnvloedt, is het kostenaspect. Kies daarom voor betrouwbare maar goedkope online brokers zoals Binck bank en DeGiro, en kies geen producten met onnodig hoge beheerkosten. Hoge kosten hebben invloed op uw winst. Als we de kosten wegnemen, was sparen een veel betere keuze.

Geld lenen goedkoper

Iedereen die leent, moet begrijpen dat rood staan ​​erg duur is, net als alle soorten gefragmenteerd krediet. Als u de lening nog steeds niet boetevrij kunt terugbetalen, kunt u overwegen de verspreide leningen te combineren in één goedkopere lening. Vermijd indien mogelijk aanvullende verzekeringen, die de lening weer onevenredig duur maken. Vergelijk de aanbiedingen van verschillende dienstverleners zorgvuldig en maak uw keuze niet op één dag.

Boek goedkope vakanties, vakantieveilingen

Vakantiebrochures zien er meestal fantastisch uit, maar heb je ooit gedacht aan last-minute korting op reizen of huizenruilen? Een groot deel van het budget wordt immers besteed aan vakanties, maar met een beetje zoeken zul je zien dat je het vaak voor minder kunt vinden.

Tips voor het opslaan van slots

Kijk eens naar je inkomsten en uitgaven. Zo biedt internet veel aanbiedingen en informatie om u te helpen de juiste en goedkoopste keuze te maken.

Lees verder