Spaarrekeningrente bij Centraal Beheer of LeasePlan Bank

Kiest u voor een spaarrekening bij Centraal Beheer Achmea of ​​LeasePlan? Deze twee banken geven bijna altijd de hoogste spaarrente op direct opvraagbare spaartegoeden. Beiden zijn relatieve nieuwkomers. Waar kan ik het beste sparen? Als u genoegen neemt met een lagere rente op uw spaargeld, neemt uw koopkracht automatisch af. Inflatie en belastingen tasten uw spaargeld aan. Dus ook overstappen. Lage inflatie betekent ook een lagere rente. Wil je een hogere spaarrente, kies dan voor een termijndeposito (spaardeposito).

Collectieve garantieregeling voor banken

Het is goed om vooraf te weten dat zowel Centraal Beheer als LeasePlan Bank gedekt zijn door ons bankgarantiestelsel. Het garandeert de particuliere deposant 100.000 euro per persoon in geval van bankfalen. Deze regeling, het depositogarantiestelsel, geldt voor alle banken die een Nederlandse vergunning hebben en hun hoofdkantoor in ons land hebben. Ook voor grote banken als Rabobank, ABN AMRO, ING en vele anderen. Heb je meer geld te sparen dan 100.000 euro, dan kun je bij verschillende banken kiezen voor extra rekeningen. Het is echter ook heel belangrijk bij welke bank je de hoogste rente krijgt.

Spaarrekening bij Leaseplan Bank

LeasePlan Bank geeft meestal de hoogste rente. Al zijn er nog rekeningen bij andere banken waar je bijna op rente moet focussen. Niet bij LeasePlan Bank, integendeel. Er is dus meer in petto. Er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan dit account. Zo wordt uw rente maandelijks bijgeschreven en is alles online te regelen. Maandelijks ontvang je van LeasePlan Bank informatie over de rente voor de volgende maand, zodat je vooraf de beste spaarrekening kunt kiezen. Termijndeposito’s zijn vaak de meest aantrekkelijke optie, maar dan staat je geld voor minimaal drie maanden vast.

Centraal beheer van de spaarrente

Centraal Beheer betekent Centraal Beheer Achmea. Een enorme kolos in verzekeringen met een aparte bankvergunning. Dit betekent dat Centraal Beheer ook spaarrekeningen aanbiedt. U krijgt de hoogste rente op uw Interestplus-rekening. Iedereen kan deze rekening nog openen. Op de website staat dat je er vooral baat bij hebt als je werkgever een relatie heeft met Centraal Beheer. Dat kan, maar het is geen verplichting. Als u online een rekening wilt openen en gevraagd wordt wie uw werkgever is, hoeft u niets in te vullen. Het mag, het hoeft niet.

Rente plus rekening

Deze rente plus rekening is een online spaarrekening. Dit is vaak de bovenkant van de onmiddellijke opnamerekening. Er is geen verplichting om je geld even te laten staan ​​of geld bij te vullen. Als u geld wilt opnemen, kunt u dit gratis doen en wanneer u maar wilt. Niet in de rij staan ​​bij de bank, maar online. De rente is variabel. Als u een rekening opent, ontvangt u na twee werkdagen een e-mail met uw nieuwe rekeningnummer. Stort vervolgens het bedrag op de rekening zodat de bank uw gegevens kan verifiëren. Wanneer dit allemaal is gebeurd, kunt u sparen met een hoge rente. De rente wordt dagelijks berekend en maandelijks op uw rekening bijgeschreven. Dit is perfect voor degenen die regelmatig inkomen willen en niet elke keer tot het einde van het jaar willen wachten.

Slot

U kunt lange lijsten bekijken om het hoogste niveau van besparingen te krijgen. Als je op zoek bent naar een top, zijn er momenteel twee waar je uit kunt kiezen. U komt snel bij banken als LeasePlan Bank en Centraal Beheer terecht. Maar er zijn nog meer goede kandidaten zoals NIBC Direct, Lloyds en diverse andere banken met de hoogste spaarrentes van Nederland voordat u uw keuze maakt.€