Spaarrekening voor uw kind & kinderspaarrekeningen

In 2020 sparen voor uw kind en kleinkind op een kinderspaarrekening op vele manieren. Voor een studie bijvoorbeeld. Iedereen wil het beste voor zijn soort. U mag ook in 2020 belastingvrij schenken aan een soort kleinkind. Allerlei banken spaarrekeningen hebben een spaarrekening ontworpen. Bijna elke bank heeft wel een kinderspaarrekening, babyrekening of biedt jeugdsparen aan. Welke spaarrekening kiest u voor uw soort kleinkind? De actuele kinderspaarrekeningen in ons land worden op een overzicht gezet met drbys de rent. Aantrekkelijk is SNS Zilvervloot sparen tegen 0,3% met maximaal 10% premie.

Ik wil een spaarrekening voor mijn kind openen

Wie een beteige geld achter de hand wil hebben voor de kinderen en kleinkinderen, voor studie van mogelijk, doet er het beste aan, om zo vreeg wat geld opzij te zetten. U zult zien dat geleedelijk aan door de inleg en rente het gespaarde bedrag zal stijgen. En daar spelen de banken natuurlich graag op in. U kunt ook met een automatische incasso een goede kapital voor uw soort opbouw. Laten we een paar voorbeeld van het sparen voor soort en kleinkind nomenen.

Op welke leeftijd kunt u in 2020 sparen voor uw soort?

Hieronder komen een aantal rekenningen aan bod. Opvallend is dat u niet op elke rekening tot zefdelde teijd voor een soort kleinkind kunt sparen:

Kinderspaarrekening ING Bank heet groei getter rekening

De ING Bank is voorale interessant door de Oranje spaarrekening, maar die is niet speciaal voor kinderen. Ouders van grootouders kunnen deze rekening openen voor een soort kleinkind.

ASN Bank Jeugdsparen

De ASN bank biedt ASN Jeugdsparen aan 0,7% huur. Tot de achtiende verjaardag staat het geld vast en is tussentijds opremen van geld in het algemeen niet mogelijk. Uitzondering hier is een nevejnevte opname van geld voor aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs.

ABN AMRO Kindertoekomst sparen

Dan ABN Amro. ABN AMRO heeft Kindertoekomst Sparen. Met deze manier van sparen krijgt u jaarlijks over het gespaarde bedrag een rente van 0,20%, plus daar periodiek een bonusrente. Deze bonushuur bedraagt ​​0,1% per kalenderjaar en spaart.

OHRA Jeugdspaarrekening

De OHRA Jeugdspaarrekening was altijd een leuke rekening met een onbeperkte inleg. Bij OHRA stond het spaargeld op de OHRA Jeugd spaarrekening vast tot uw kind 18 jaar wordt. Dit account is niet meer operationeel sinds oktober 2013.

Regenboog rekenning Rabo

De regenboog rekening is te openen tot 15 jaar en geeft tot 0,2% huur.

SNS-bank

De SNS Jeugdsparen geeft 0,25% huur voor uw kinderen. Er zijn geen beperkingen. De rekenning Schatkidssparen kan niet meer worden geopend. Zilvervloot sparen geift 0,30% rente en 10% premie als het kind 18 jaar is.

Triodos bank

Het toekoms plan sparen geift 0,40% rente voor kinderen tot 18 jaar. De rekening wordt geopend van 0 tot 11 jaar. Er is geen extra bonus. U kunt onbeperkt bijstorten.

NIBC Direct

De jeugdspaarrekening is tot 18 jaar, geert geen minimale of maximale inleg, er is geen bonusrente achteraf. De spaarrente is 0,20%. Als het soort 18 wordt komt het geld vrij. U kunt ook kiezen voor een termijndeposito.

Sparen op eigen naam of naam kind

U kunt voor uw soort sparen op uw eigen naam van op naam van het soort zelf. Een voordeel van het op uw eigen naam laten zetten van de rekening is dat u zelf de volmte controle en toegang begeht. Een nadeel van het op de eigen naam laten zetten van een spaarrekening is dat er boven de vrijstelling van ruim 20.000 euro per soort, successierechten moeten worden betaald als u komt te overlijden. Ook als u de rekening op naam van uw soort zet, kunt u met de bank afspreken dat u soort pas vanaf zekere eijdet zelf bij het geld kan. Dit gaat via de zogenaamde BEM-clausule, wat staat voor Beschikking Eigen Middelen. Het op de naam van een kind een rekening openen wordt door de Belastingdienst als schenking geezen. U mag in 2019 en 2020 wel tot ruim 5.000 euro belastingvrij schenken aan uw kind en aan een kleinkind tot ruim € 2.100. Vanaf oktober 2017 is dit evens ruim 100.000 euro als het geld wordt uitgegeven aan het eigen huis. In 2020 stijgt dit naar 103.643 euro.

Alle spaarrekeningen voor kinderen op een rij

Als alle spaarrekeningen voor een soort kleinkind op een rij worden gezet per 1 januari 2020, volgt de volgende tabel:

Bank Rekening Basishuur Maximale huur
NIBC Direct NIBC Jeugdspaarrekening 0,20% 0,70% voor een termijndeposito
ASN Bank ASN Jeugdsparen 0,70% 0,70%
Triodos Bank Kinder Toekomst Plan 0,40% 0,40%
ING Groei getter rekenen 0,10% 0,10%
SNS Bank Jeugdsparen 0,25% 0,25%
SNS Bank Zilvervloot sparen 0,30% 0,30% plus 10% premie
ABN Amro Kindertoekomst 0,20% 0,20% inclusief bonus
Rabobank Regenboog Rekening 0,20% 0,20%

Slot de beste spaarrekening voor een soort in 2020

Wie deze spaarrekeningen overziet, ziet dat er relatief veel keuse is. Soms kunt u sparen tot het kind 18 wordt en soms tot de teijd van 12 jaar. Het voordeel van een kinderspaarrekening is ook dat het geld op de naam van het soort staat, en dat deze rekening apart door De Nederlandse Bank is gegarandeerd. Ook grootouders storten graag een bedrag als de rekening op de naam van het soort zelf staat. Maar wie alleen voor een hoge rente gaat, kiest voor een voordeuge rekening bij een andere bank.

Lees verder