Spaarrekening voor een kind

Als ouder wil je niet dat je kind met een hele berg financiële zorgen begint als het op eigen benen gaat staan. Het is daarom verstandig om een ​​spaarrekening voor kinderen te openen, waar u wat zakgeld voor uw kind spaart. U kunt op verschillende manieren sparen voor uw kind. De meeste banken bieden een speciale spaarrekening voor kinderen aan.

Spaarrekening voor een kind

Auteur a
spaarrekening voor uw kind
U kunt gemakkelijk sparen voor de toekomst van uw kind. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het geld zelf te sparen en later aan uw kind door te geven als het kind oud genoeg is, maar
besparingen
op een spaarrekening zetten krijg je vaak een
aantrekkelijke rente
waarmee u nog sneller kunt besparen.

kinderspaarrekening

Verschillende banken bieden speciale
kinderspaarrekeningen
Bij Naast een aantrekkelijke rente ontvang je vaak leuke cadeaus voor je kind, zoals speciale spaarvarkens en liefdesspeeltjes. Een kinderspaarrekening is te vergelijken met een volwassen spaarrekening.

Er is ook
kinderspaarrekeningen met bonussen
. Dit zijn spaarrekeningen waarop u een bonus krijgt wanneer uw kind een bepaalde leeftijd bereikt of na een bepaald aantal spaarjaren. Het kan daarom heel aantrekkelijk zijn om het spaargeld van uw kind voor een langere periode op één bank te zetten.

Je kunt ook voor een kind maken
depositorekening
Uitzetten. Een depositospaarrekening is een spaarrekening met een vaste looptijd. U sluit bijvoorbeeld een depositorekening voor tien jaar. Gedurende deze tien jaar kunt u uw spaargeld meestal niet of alleen tegen hoge kosten opnemen. De rentevoet van de depositorekening staat voor een bepaalde periode vast. Hierdoor heeft u geen last van dalende rentes. EEN
deposito spaarrekening
is vooral geschikt als u uw kind voor een bepaalde en langere periode spaargeld wilt geven. U kunt bijvoorbeeld afspreken dat het geld vrijkomt als uw kind een bepaalde leeftijd heeft bereikt, bijvoorbeeld 16.

Spaarrekening voor een kind: op wiens naam?

U kunt een spaarrekening voor uw kind op uw naam of op naam van uw kind afsluiten. Wanneer je ontvangt
spaarrekening op naam van uw kind
Een kind kan vanaf 18 jaar zelf beslissen over een spaarrekening. Als ouder heb je geen inspraak meer op de spaarrekening.

Welke kinderspaarrekening moet ik kiezen?

Momenteel bieden verschillende banken meerdere spaarrekeningen voor kinderen aan. Ze verschillen onder meer in looptijd en rentepercentage. Hieronder staan ​​enkele van de meest populaire spaarrekeningen voor kinderen.

Bank Naam spaarrekening Rente Looptijd
ABN AMRO Kinderbonus sparen 2,75% Tot het 11e jaar van het kind
ASN Bank ASN Jeugd Sparen 3,75% Tot het 18e jaar van het kind
ING Groeirekening 2,4% en Tot het 18e jaar van het kind
OHRA OHRA jeugdspaarrekening 4,0% van €1000 Tot het 18e jaar van het kind
Rabobank Rabo TopKid-account 2,0% Kinderen van 4 tot 12 jaar
SNS Bank SNS Treasure Kids 2,5% Tot 12 jaar van het kind