Spaarrekening met voorwaarden 2020

Sparen met voorwaarden in 2020 is echter niet zo gek. Een termijnspaarrekening betekent immers meestal een hoger spaarpercentage en vaak fiscale voordelen. De bank of belastingdienst stelt dan bepaalde voorwaarden aan fiscaal sparen. Denk aan een eis dat het geld een bepaalde tijd op een spaarrekening staat, zoals bij een spaardeposito, banksparen of een eis dat het geld maandelijks wordt bijgestort. Voorwaardelijk sparen is het tegenovergestelde van een spaarrekening met een lening die direct opvraagbaar is. Zal het redden met of zonder beperkende convenanten?

Besparen met voorwaarden in 2020

Over wat bij wat hoort en dat is meestal het geval bij sparen op een spaarrekening. U kunt bij de bank kiezen voor een directe opname spaarrekening. Dit is een spaarrekening waar u op elk moment over uw spaargeld kunt beschikken. Het is kortlopend geld met een variabele rente, omdat je niet verplicht bent om het spaargeld lang op de bank te laten staan. Dit is een leuke feature omdat er geen verplichtingen zijn. Aan de andere kant zijn er allerlei soorten spaarrekeningen en spaarvormen die aan bepaalde beperkende voorwaarden kunnen worden onderworpen. Het voordeel van deze spaarrekeningen is dat de spaarrente vaak hoger is dan op een gewone spaarrekening.

Bankvoorwaarden en spaarrente

De bank kan voorwaarden stellen aan de spaarrekening:

Bekende voorbeelden van dergelijke spaarvoorwaarden zijn te vinden in:

Het grote voordeel van deze beperkende voorwaarden is dat er vaak hogere rentes zijn op sparen. Je geld blijft langer op de bank staan ​​en er worden extra kosten in rekening gebracht. Overigens is het altijd goed om spaarrente met restrictieve voorwaarden in de gaten te houden en banken te vergelijken. De verschillen tussen banken kunnen groot zijn.

Belastingbesparing volgens de voorwaarden van de Belastingdienst 2020: hoeveel belastingvermindering?

Ook de Belastingdienst stimuleert op eigen wijze sparen onder de volgende voorwaarden:

Sparen met voorwaarden in 2020 of niet?

Het hangt helemaal van de bonus af of het sparen onder bepaalde omstandigheden aantrekkelijk genoeg voor je is. Soms zijn de voorwaarden zo beperkend dat het minder aantrekkelijk wordt. Maar voorwaarden hebben ook voordelen. U kunt er zeker van zijn dat u bepaalde spaardoelen haalt en niet in de verleiding komt om niet te sparen. Het vergt wat discipline, maar je krijgt er ook iets voor terug. Een goede vergelijking levert ook in dit geval geld op natuurlijk bij de eerste 5 banken met de hoogste spaarrente van Nederland.

Lees verder