Spaarbox en inzicht in geldzaken met Rabobank widgets

Wil je ook gemakkelijk je geld, spaargeld, uitgaven, spaarvarken en inkomen zien? Je regelt dit eenvoudig zelf in Rabobank met behulp van widgets. Het enige wat je nodig hebt is een Rabobank rekening en toegang tot internetbankieren. Categoriseer uw uitgaven automatisch en creëer een apart spaarvarken voor elk doel in uw leven. Met de module Mijn Widgets bepaalt u wie u wilt volgen op uw internetbankieren-homepage.

Wil je je geld beter in de gaten houden, kies dan een spaardoel. Hoe vol is de spaarpot?

Veel mensen willen hun geld bijhouden, maar komen er niet echt aan toe. Een kasboek bijhouden of een boekhoudprogramma voeren is niet echt aantrekkelijk, en daarom laten we het meestal liggen. Dit kan via de online bank Rabobank. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal instellingen voor Internet Bankieren aan te passen. Met andere woorden, door op enkele widgets in mijn widgets te klikken, krijgt u snel inzicht in uw financiën. Wat is uw spaardoel?

Wat zijn widgets?

Met een widget op je computer kun je de getallen eenvoudig grafisch visualiseren. Denk aan staafdiagrammen of taartdiagrammen. Hieronder ziet u een eenvoudig voorbeeld van wat mogelijk is met enkele dummy-nummers. Klik één keer:

Uitgaven dit jaar (voorbeeld)

In Rabobank doet u dit door het onderdeel Mijn Widgets van uw internetbankieren-homepage te openen. U kunt maximaal zestien widgets maken. De vier widgets worden altijd naast elkaar weergegeven en als u ze niet wilt zien, klikt u op widgets verbergen. Je kunt ook de volgorde van de widgets op het scherm wijzigen en als je er genoeg hebt, verwijder je de widgets van je pagina. Je maakt je pagina zo persoonlijk als je zelf wilt.

Maak een spaarvarken voor een spaardoel en houd bij hoeveel het al heeft

Iedereen heeft een doel om te redden en wil weten hoe ver ze zijn gekomen. Voor een vakantie, een auto, een cadeau of iets anders. Met de Mijn Spaarpot-widget maak je voor elk spaardoel een spaarpot aan en zie je in één oogopslag waar je staat. Elke keer dat u geld overmaakt naar een spaarrekening, kunt u aangeven naar welk spaarvarken dit geld gaat en de Rabobank houdt de situatie grafisch voor u bij. Hoeveel controle wilt u over uw financiën? Nu kun je het allemaal zelf beheren, en het is gratis. Je kunt het in een oogwenk zien met je gewone lezer.

Overschrijd uw budget niet meer

Er zijn veel manieren om uw financiële zaken te plannen. Zo kun je er ook voor zorgen dat een bepaald budget niet ongemerkt wordt overschreden. Gebruik dan de optie om specifieke budgetten in te stellen. Ook hier heb ik zojuist een voorbeeld gemaakt om je een idee te geven:

Budgetvakanties (voorbeeld)

Conclusie in volgorde van geldzaken met Rabobank-widgets

Natuurlijk is dit slechts een grafische instelling, en doorschieten zal nog steeds mogelijk zijn, maar je kunt meteen zien wat er aan de hand is, en dan kun je er iets aan doen. Vaak worden onkosten automatisch afgeschreven en meer of anders besteed dan verwacht. Dit kan erg vervelend zijn en dan zijn deze grafische tools erg gebruiksvriendelijk. Eigenlijk zou iedereen deze mogelijkheden moeten hebben, maar tot nu toe is een bankrekening bij de Rabobank verplicht. Iedereen die bij deze bank bankiert kan er gebruik van maken, iemand anders moet even wachten tot zijn bank deze mogelijkheden ook aanbiedt. Het is ongetwijfeld een kwestie van tijd.

Lees verder