Spaarborg: Zekerheid

Een spaarrekening is een spaarvorm waarbij u een vaste belegging, een vaste looptijd en een vaste rente heeft. Zo biedt het spaardeposito zekerheid voor de financiële toekomst. Een spaardeposito is echter niet voor iedereen weggelegd. Dit komt door veel voorwaarden waaraan moet worden voldaan bij het opnemen van een spaardeposito. Kijk of een spaardeposito iets voor u is:

Onderhouden

Als u wilt sparen, kunt u kiezen uit verschillende spaarmogelijkheden. Naast de reguliere spaarrekening waar mensen vrij kunnen storten en opnemen, hebben we onder bepaalde voorwaarden ook verschillende soorten spaargeld. Een van deze vormen van sparen is een spaardeposito. Het kan bij verschillende banken worden opgenomen.

spaardeposito

Sparen is een vorm van sparen waarvan de looptijd en rente vooraf worden bepaald. Deze lengte kan variëren afhankelijk van wat je wilt. Meestal tussen de 1 en 10 jaar. De rente kan ook per aanbieder verschillen. Het wordt meestal betaald aan het einde van de looptijd. Dit wordt samengestelde rente genoemd. Dit betekent dat er elk jaar een hogere rente wordt bijgeschreven, maar deze wordt ook opgebouwd over de ontvangen rente. Het klinkt moeilijk, maar om het duidelijker te maken, doe je de volgende berekening:

Zonder tussentijdse storting loopt de rente ieder jaar op als rente over rente wordt betaald. Een andere mogelijkheid is dat er tussentijds rente wordt betaald bij een spaardeposito. Het is winstgevender voor de bank, maar niet voor de spaarder natuurlijk, omdat het eindkapitaal kleiner wordt.

Tussentijdse invoer

Bij een spaardeposito kun je soms tussendoor geld opnemen. Maar niet elke serviceprovider biedt deze optie aan. Tussentijdse opnames hebben minder eindkapitaal. Aan tijdelijke verwijdering zijn doorgaans hoge kosten verbonden. Tegenwoordig worden ook spaardeposito’s aangeboden, bijvoorbeeld voor 3, 6 of 9 maanden. De rente is iets lager, maar het is handig voor wie niet zeker weet of het geld na korte tijd weer beschikbaar moet zijn.

Vaste aanbetaling

In tegenstelling tot andere spaarrekeningen heeft een spaarrekening een eenmalige vaste storting. Het is meestal beperkt tot een minimale investering. Dus als je 50 euro wilt investeren, zul je niet snel een spaarbank vinden die dat wil waarmaken. Op korte termijn zijn de investeringen vaak kleiner. De minimale investering varieert meestal van 500 tot 5000 euro. Zo is het niet mogelijk om elke maand 50 euro te storten, er zijn ook andere manieren van sparen. Een spaardeposito is dus echt een spaarrekening met een eenmalige vaste belegging, hier dient u vooraf rekening mee te houden. Tussentijdse stortingen zijn daarom niet mogelijk. De rente staat altijd vooraf vast. Dit betekent dat als de rente op de reguliere spaarrekening tussentijds stijgt of daalt, de rente op het spaardeposito gelijk blijft.

waarvoor?

Door de voorwaarden is het spaardeposito niet voor iedereen geschikt. Daarom is het belangrijk om goed af te wegen of u aan de voorwaarden wilt en kunt voldoen. Kortom, een spaardeposito
perfect
voor diegene die:

Spaargeld is daarom zeer geschikt voor mensen die aan bovenstaande voorwaarden kunnen voldoen. Er zijn echter ook mensen voor wie dit soort sparen helemaal niet geschikt is. Spaarborg is
ongepast
voor mensen die:

Als u op de bovenstaande lijst staat, is het een goed idee om op zoek te gaan naar een ander soort spaargeld. Er zijn veel andere soorten besparingen die beter zijn om mee te doen. Vraag ernaar bij de bank.€