Spaarbeter hypotheek is een betere spaarhypotheek

Banksparen is het nieuwe slim sparen en Spaarbeter Hypotheek van de Hypotheker is een slimme spaarhypotheek. De klassieke spaarhypotheek is vooral bedoeld voor diegenen die geleidelijk maar zeker spaargeld willen opbouwen voor de aflossing van hun woning en tegelijkertijd optimaal gebruik willen maken van de hypotheekrenteaftrek.

Conventionele spaarhypotheek

Zoals de naam al doet vermoeden, spaart u met een Spaarhypotheek een bedrag aan spaargeld waarmee u aan het einde van de looptijd uw lening geheel of gedeeltelijk aflost. Een kenmerk van een spaarhypotheek is dat de rente over het spaardeel gelijk is aan de hypotheekrente die u betaalt.

Wat zijn de voordelen van een spaarhypotheek?

Een groot voordeel is dat u bij een hogere rente niet in paniek hoeft te raken. Als de hypotheekrente bij verlenging of heronderhandeling van de hypotheekovereenkomst hoger of lager is, geldt dit ook voor de spaarrente. Het zijn eigenlijk communicatievaten. Altijd even rekenen bij het overwegen van een spaarhypotheek of oversluiten met een lagere rente? Afsluiten is immers niet altijd gunstig. Daarnaast geeft een hogere rente u het voordeel dat u uw maandlasten laag kunt houden, waardoor u makkelijker kunt aflossen halverwege de hypotheek. Het is ook fiscaal voordeliger omdat u beter gebruik maakt van de hypotheekrenteaftrek.

Wat zijn de nadelen van spaarhypotheken?

Het grote voordeel van een hypotheek is dat je de hele reis kunt zitten. Dit kan een nadeel worden genoemd. Tijdelijk intrekken of overzetten is relatief duur. Dus degene die een goede deal heeft gesloten en blijft zitten, is de beste. Anderzijds is er een voordeel dat desgewenst de hypotheek kan worden overgezet naar de nieuwe woning, eventueel aangevuld met een tweede hypotheek.

Spaarbeter Hypotheek is een betere spaarhypotheek

Het moet kunnen, dacht de Hypotheeknemer. Daarom heeft Hypotheker Spaarbeter Hypotheek ontwikkeld. Het heeft veel van de kenmerken van een klassieke spaarhypotheek, maar het heeft voor jou ook een groot verschil. De aangeboden spaarrente bij een Spaarbeter hypotheek is immers duidelijk hoger dan de hypotheekrente die u moet betalen. Door ervoor te kiezen om te sparen voor een 100% latere hypotheek, kunt u een spaarrente krijgen die gemiddeld 1 procentpunt hoger is dan de hypotheekrente. Als u bijvoorbeeld 5% hypotheekrente betaalt, bespaart u met 6% rente. Wie minder spaart, zeg 60%, ziet de rente op sparen met een hypotheekrente van 5% stijgen tot meer dan 8%.

Blijf toegewijd aan uw hypotheek

Met uw loyaliteit krijgt u een hogere rente. De bank wil geen snelle terugbetaling, maar houdt u het liefst fulltime als klant. Het is ook nog eens goed voor u, want u krijgt niet alleen een hogere rente op uw spaargeld, maar er zijn geen extra kosten of boetes. Hypotheker biedt geen variabele rente, maar een scala aan rentevaste periodes waaruit u kunt kiezen, variërend van 5 jaar tot 30 jaar. Het veiligst, ook in relatie tot allerlei fiscale aspecten, is een rentevaste periode van 25 of 30 jaar. Loyaliteit wordt beloond.

Consumentenbond

De Consumentenbond heeft SpaarBeter Hypotheek van de Hypotheker uitgeroepen tot beste hypotheekproduct van 2009. En dat wil wat zeggen. Iedereen die voor 2013 een hypotheek heeft genomen is een dikke koper, daarna was het niet meer mogelijk.

Slot

Spaarbeter Hypotheek is een innovatief product zonder de nadelen en onzekerheid van een beleggingshypotheek. Het is een relatief nieuw product dat in de toekomst waarschijnlijk zal worden nagevolgd door andere hypotheekverstrekkers.€