Spaarbank en uitvoerder Loyalis is nu ook spaarbank

ABP beheert zeer grote bedragen aan pensioengeld. Met Loyalis Ideaal Sparen wordt ABP-uitvoerder Loyalis nu een spaarbank voor particuliere spaarders. Een nog hogere rente vind je echter bij Leaseplan of MoneYou. Het is altijd verstandig om de marktrente in de gaten te houden, maar vanaf november 2014 kunt u geen reguliere spaarrekening meer openen, maar in 2015 kunt u geld op uw lijfrenteplan zetten en gegarandeerd kapitaal opbouwen.

ABP

Het algemeen burgerlijk pensioenfonds ABP beheert en belegt enorme bedragen aan pensioengeld. ABP APG is de uitvoerder die zo’n 218 miljard euro belegt in het pensioenfonds. Maar APG doet meer. Loyalis betreedt nu ook de spaarmarkt met Loyalis, een volle dochter van APG.

Grote banken als spaarbanken

De grote banken hebben de lage rente op de spaarrekening allang afbetaald. Aan de ene kant misschien goede handel, aan de andere kant wordt misbruik gemaakt van het feit dat Nederlanders over het algemeen trouw blijven aan hun bank en spaarbank. Maar nu weet de Nederlander ook beter. Er zijn allerlei nichespaarbanken die nog steeds aantrekkelijke rentetarieven bieden. Bijzonder interessant zijn de spaardeposito’s van deze spaarbanken.

Loyaal IdeaalBesparen

Loyalis Ideaal Sparen biedt nu 2% rente. Onvoorwaardelijk en flexibel. U kunt uw account eenvoudig online beheren. U kunt zonder voorwaarden sparen en opnemen wanneer u maar wilt. Er is geen minimale investering en geen kosten. Het verbazingwekkende van Loyalis Ideaal Sparen is dat er drie renteschalen zijn, volgens welke de rentebetaling daalt naarmate u meer spaart. Geleidelijke schalen (tot november 2014):

Wie veilig en zeker wil sparen onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank, spaart maximaal € 100.000 per persoon per instelling. Loyalis is volledig gedekt door het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank via haar hoofdbank, Kas Bank.

Wat is een lijfrenteverzekering bij Loyalis?

De lijfrenteregeling leidt na enkele jaren tot het eindkapitaal als koopsom voor uw periodieke lijfrente, uw periodieke uitkering. De koopprijs is een gegarandeerd eindkapitaal en niet gebaseerd op investering. Dan zijn er drie opties:

Daar zorgt Loyalis voor. Voor meer informatie over de mogelijkheden van een lijfrentepolis, zie het artikel lijfrente, wat zijn de mogelijkheden met een lijfrente?

Slot

We weten dat door de kredietcrisis een krapte op de kredietmarkt is ontstaan. Daarom doen banken hun best om ook geld in te zamelen bij deposanten. Maar er lijkt ook sprake van een autonome beweging, waarbij steeds meer banken de spaarmarkt betreden en aantrekkelijke rentetarieven bieden. Nu is Loyalis een nieuwkomer in de pensioensector. Nu biedt het pensioenfonds ook particulieren een spaarrekening aan. Dit zorgt voor interessante tijden voor spaarders, aangezien er veel mogelijkheden zijn om spaargeld over meerdere banken te spreiden. Overigens gaat het nu veel beter met je
MoneYou
. Deze bank is volledig eigendom van ABN AMRO en wordt aangeboden door een dochteronderneming
1,4%
rente op een kwartaalfactuur. Een MoneYou-rekening kan eenvoudig en gratis worden geopend via internet.€