Spaarbank en Anadolu Bank en Alfa Spaarrekening

Bij Anadolubank kun je anno 2020 kiezen uit de Alfa spaarrekening, Alfa Percentu direct spaarrekening, Alfa slim sparen en spaardeposito. Deze spaarrekeningen zijn een mooie aanvulling voor wie op zoek is naar een hoge rente. Bij deze bank spaart u geheel veilig: de bank heeft een Nederlandse bankvergunning, valt volledig onder de Nederlandse spaargarantie en biedt een hoge spaarrente.

Sparen met een hoge spaarrente

In 2020 zal de spaarrente bijzonder laag zijn bij de grootbanken. Er zijn nichespelers zoals enkele Turkse banken maar ook Leaseplanbank die een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden. Ze bieden meestal een zeer interessante rente voor deze tijden. Als de Oranjerekening bij ING een goede rente geeft, geven deze prijsvechters soms meer.

Anadolubank als spaarbank

Anadolubank is actief in ons land. Anadolu is een volledige dochteronderneming van een grote Turkse bank. Deze bank heeft zowel een zakelijk als een eigen filiaal. De Nederlandse vestiging van Anadolubank is opgenomen in het depositogarantiestelsel van de Nederlandse bank DNB. Dit betekent dat uw geld in principe net zo veilig is bij Anadolubank als bij elke grote Nederlandse bank. Uw geld is gegarandeerd voor één persoon bij Anadolubank tot 100.000 euro.

Alfa spaarrekening

Anadolubank heeft een Alfa-spaarrekening waarvoor geen minimale storting vereist is. In februari 2020 is de spaarrente 0,05% per jaar. Deze rente wordt driemaandelijks op uw rekening bijgeschreven. De rente wordt per kwartaal betaald. Alfa slimmer spaarrekening geeft 0,08% rente.

Alfa Interest Direct spaarrekening

In februari 2020 krijgt u 0,05% rente op een rente direct spaarrekening. Het grote voordeel van deze rekening is dat er dagelijks rente wordt uitbetaald en dagelijks wordt bijgeschreven. U hoeft dus niet lang op uw rente te wachten en krijgt dus rente op rente.

Sluit termijndeposito in Anadolubank

U kunt kiezen uit een van de deposito’s met een looptijd van 1 jaar tot 8 jaar. Deze rentevoeten zijn vast voor deze periodes en lopen op tot 0,65% voor een deposito van vijf jaar. Deze deposito’s vallen ook onder het depositogarantiestelsel en zijn dus veilig (1 februari 2020):

Geld opnemen zonder boete

Er moet op worden gelet dat geld alleen boetevrij van het spaardeposito kan worden opgenomen:

Een spaarrekening openen

Aanvraagformulieren zijn eenvoudig te downloaden van de website. Dit formulier stuurt u samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs naar Anadolubank Nederland NV, afdeling Retail Banking, Antwoordnummer 47234, 1070 VC Amsterdam. Een kopie van de wijzigingen die in uw account zijn aangebracht, wordt naar uw huis gestuurd. En dat vind ik een voordeel.

Slot

Wilt u een hoge rente op uw spaargeld en wilt u veilig sparen, dan bent u bij Anadolubank aan het juiste adres. Er is een groot aanbod en de spaarrente is aantrekkelijk. Het mooie van Alpha-spaarrekeningen is dat er geen verplichtingen aan verbonden zijn, zodat uw geld elke dag kan worden opgenomen. U hoeft alleen maar geld te storten op de tegenrekening van de bank of giro die u heeft opgegeven bij het openen van de spaarrekening.€