Spaarbank en ABN AMRO vermogensspaarrekening

De ABN AMRO Kapitaalspaarrekening 2019 is interessant voor een trouwe spaarder die zijn geld een jaar laat staan ​​met een rente van 0,04% of je kiest voor een spaardeposito die meer oplevert. De ABN-AMRO Vermogensspaarrekening heeft ook het grote voordeel dat u altijd toegang heeft tot uw geld. De rente is wat lager als je tussendoor geld wilt opnemen, maar het is fijn dat het mogelijk is. De rente wordt op 31 december van elk jaar op uw rekening bijgeschreven. Maar denk ook aan andere banken. Zo staat MoneYou (ook ABN AMRO) in de top vijf voor spaarrentes.

Interessante spaarrekeningen in 2019

Grote banken als ING en ABN AMRO hebben interessante spaarrekeningen. Bij ING Bank geldt dit onder meer voor de oranje spaarrekening. Dit is een rekening met een hogere rente dan gebruikelijk bij grote banken. Er werd tot voor kort niet veel reclame voor gemaakt, maar daar lijkt verandering in te komen.

ABN AMRO Vermogensspaarrekening

ABN AMRO heeft ook een rekening waar niet veel reclame voor wordt gemaakt, maar die best interessant is. Dit wordt een vermogensspaarrekening genoemd. Met de Vermogens Spaarrekening krijgt u rente over uw saldo en inleg terug als het geld tot het einde van het lopende kalenderjaar op de rekening staat. Je kunt direct geld opnemen, maar dan mis je je bonus. Kijk naar de percentages, alles
vanaf 1 januari 2019
:

spaarsaldo interesse
basistarief 0,01%
bonusrente na 1 jaar 0,03%
totaal na 1 jaar 0,04%

De rente wordt op 31 december van elk jaar op uw rekening bijgeschreven.

Vermogensrekening of spaardeposito

Om de hoogste rente te krijgen op een vermogensspaarrekening laat u uw geld lang genoeg op de rekening staan, echter werkt deze spaarrekening anders dan een storting. Enkele verschillen tussen een vermogensspaarrekening en een spaarrekening zijn:

Slot

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook de grootste banken strijden tegen de spaarmarkt en ook regelmatig een interessante spaarrente aanbieden. Ze hebben er tot nu toe gewoon geen geluk mee gehad. Daarom moet de klant ook zoeken naar de beste manier om te besparen. Zoek bijvoorbeeld een bank uit de top 5 banken met de hoogste spaarrente van Nederland om een ​​spaarrekening te krijgen zonder beperkende voorwaarden maar met een mooie spaarrente.

Lees verder