Spaarbank, Anadolubank

Anadolubank behoort in 2020 tot de beste banken met veilig sparen met een hoge rente. U krijgt tot 0,90% rente op spaartegoeden. Iedereen die zijn geld spreidt, kiest ook voor Anadolubank om te sparen. Hier krijg je een hoge rente en spaar je veilig omdat de bank gedekt is door de Nederlandse Spaargarantie. U kunt ervoor kiezen om maximaal 5 jaar te sparen op een onmiddellijke opnamerekening met directe rentebetaling of op een spaardeposito.

grote banken

De grootste banken in ons land bieden doorgaans lage rentetarieven voor spaarrekeningen. Het is mogelijk dat er een hogere rente wordt betaald als er voorwaarden aan de spaarrekening zijn verbonden. Door voorwaarden te stellen heeft de bank langer over uw geld, waardoor u een hogere spaarrente krijgt. Maar velen geven nog steeds de voorkeur aan een directe opnamerekening. Waar moet je dan zijn? Nou, je krijgt ook een goede deal van nieuwkomer Anadolubank.

Anadolu Bank

Anadolubank werd in april 2008 gelanceerd als een complete nieuwkomer op de spaarmarkt van ons land. Later dan gepland, maar zeker met succes spaargeld opgebouwd tegen een interessante rentevoet. Anadolubank Nederland NV is een volledige dochteronderneming van Anadolubank AS in Turkije, een middelgrote bank met ongeveer $ 2,5 miljard aan activa. De bank biedt producten en diensten aan voor bedrijven en particulieren. Het netwerk heeft 73 kantoren in heel Turkije. Anadolubank Nederland NV is lid van de Nederlandse Vereniging van Banken, NVB en de Consumentenbond. De bank valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Bij deze Turkse bank kunt u zowel sparen op een internetspaarrekening als ook op spaardeposito’s. Een andere goede nieuwkomer is de Centraal Beheer Achmea rente plus rekening.

Besparingen in Anadolubank

De bank heeft drie spaarrekeningen. Alfa Spaarrekening, Alfa Slimmer Spaarrekening en Alfa Interest Direct Spaarrekening. Vanaf januari 2020 ontvangt u een rente van 0,17% per jaar op de Alfa-spaarrekening. Deze rente wordt per kwartaal bijgeschreven. Nieuw is Alfa’s slimste spaarrekening. Het geeft 0,17% rente en is dagelijks variabel. Beide accounts zijn zeer klantvriendelijk en kennen geen beperkende voorwaarden. Ook zijn er geen overboekingskosten, tenzij er grote spoed is en u het geld direct wilt overmaken. Er kan dagelijks geld worden opgenomen. Dus (januari 2020):

U neemt een spaardeposito

U kunt ook spaargeld toevoegen aan uw spaarrekening in de internetbank. De maximale investering is 2.500.000 euro. Als u geld voor 1 jaar stort, krijgt u 0,35% rente. Het is 0,90% voor acht jaar. De rente wordt aan het einde van de looptijd betaald. Bij een looptijd van 2 jaar of langer wordt de lening vanaf 1 januari 2020 automatisch bijgeschreven op de Anadolubank spaarrekening:

Rentespaardeposito Anadolubank:

Duur of termijn interesse
1 jaar 0,35%
1,5 jaar 0,40%
2 jaar 0,45%
3 jaar 0,70%
4 jaar 0,80%
5 jaar 0,90%
8 jaar 0,9045%

Garantieregeling en spaargarantie

Een garantieregeling is tegenwoordig niet onbelangrijk. Anadolubank valt volledig onder de Nederlandse garantieregeling, waardoor ook in 2020 maximaal 100.000 euro per persoon gegarandeerd is. Voor wie zijn geld wil spreiden en op zoek is naar een hoge rente is Anadolubank een goede keuze.

Slot

Het mooie van deze bank is dat er veel keuze is. Welke bank u ook kiest, de spaarrente van Anadolubank behoort tot de hoogste van ons land.€