Spaar tijdens de feestmaand december

December is voor veel mensen een gezellige maand. Het is een maand van festiviteiten: Sinterklaasfeest, Kerstfeest en natuurlijk Oudejaarsavond. Met veel cadeautjes, een mooie kerstboom, vuurwerk en veel lekker eten. Helaas zijn deze vakanties, ondanks al het plezier, vaak een grote hit voor uw portemonnee, wat het plezier echt kan drukken. Wil je dat de feestdagen net zo leuk, lekker en gezellig zijn als altijd, maar ook betaalbaar houden? Dit artikel geeft tips om geld te besparen tijdens deze leuke maar dure maand.

Sint Nicolaas

Sinterklaasfeest is een gezellige sfeer vol cadeautjes. Niet alleen cadeaus op kerstavond, maar ook schoencadeaus voor kerstavond. Helaas zijn al deze cadeaus vaak een aanslag op de portemonnee. Met onderstaande tips is een Sinterklaasfeest toch betaalbaar en dus leuk voor iedereen.

Het advies

Koop cadeaus vroeg. Er wordt het hele jaar door veel verschillende soorten speelgoed aangeboden, dus als je iets ziet dat je kind leuk vindt en wordt aangeboden, bewaar het dan en bewaar het voor Sinterklaas. Verrassingen zijn leuk met oudere kinderen. Om kosten te besparen kun je zoveel mogelijk gratis materiaal gebruiken. Gratis materialen zijn onder andere: kartonnen verpakkingen, lege toiletrollen, lege keukenrollen, oud papier.

Een andere leuke manier om kerstavond te vieren is met een cadeau-uitwisselingsspel. In plaats van dat iedereen nieuwe cadeaus koopt, stel je voor dat iedereen iets van huis meeneemt dat niet meer wordt gebruikt maar nog in goede staat is. Zo kost het je geen geld, ruim je je huis op en krijg je misschien wel iets terug wat je al wilde!

Als Sinterklaas cadeaus koopt voor het hele gezin en je kunt een verlanglijstje maken, vraag dan om praktische dingen die je nodig hebt of altijd kunt gebruiken, zoals nieuw ondergoed, shampoo of douchegel. Het kost u nu niet minder, maar u bespaart uiteindelijk geld omdat u het niet zelf hoeft te kopen.

De laatste tip is: Let bij het kopen van snoep op de prijzen en koop de goedkoopste optie. Het smaakt net zo lekker, maar scheelt een hoop geld.

Kerstmis

Veel mensen beschouwen Kerstmis als een van de mooiste feestdagen. Gezellig samen bij de kerstboom, en natuurlijk een gezellig kerstdiner op tafel. Maar helaas kost kerst ook vaak veel geld, wat de pret kan drukken. Uiteraard kun je bovenstaande sinterklaasfeesttips gebruiken om de kosten onder controle te houden. Bovendien kunnen deze tips u helpen uw kerstfeest betaalbaar te houden.

Het advies

Een kerstboom is natuurlijk erg leuk om in huis te hebben, maar je doet er goed aan om de lichten niet de hele dag aan te laten staan. Overdag vallen de lampen niet op en doe je het licht bijvoorbeeld gemakkelijk uit als je tv kijkt. Dit bespaart op de energierekening. Wil je de lichten aan laten staan ​​omdat het zo sfeervol is? Dan kun je de rest van de lichten in huis uitdoen. Hetzelfde geldt voor een lichtslang of andere kerstverlichting in de tuin. Overdag kun je het licht uitdoen en als je ’s avonds de gordijnen sluit, is het zonde om het licht aan te laten.

Daarnaast is het de moeite waard om de aanschaf van kunsthout te overwegen. De aanschafkosten kunnen hoger zijn dan een echte boom, maar aangezien een kunstboom meerdere jaren meegaat, betaalt u er de komende jaren voor. En wil je wel eens andere ballen aan de boom maar vind je het teveel kosten? Maak een kerstfeestruil met je ouders, vrienden of collega’s. Zo heeft iedereen andere ballen in de boom en het kost niets!

Wilt u een kerstdiner hebben, maar bent u bang dat de kosten omhoogschieten? Vaak bereiden mensen uitgebreide kerstdiners met bijzondere en dure ingrediënten. Maar van goedkope ingrediënten kan ook heel lekker. Het bespaart u niet alleen geld, maar het dwingt u ook om creatief te zijn. Wil je toch in luxe dineren, dan is er ook de mogelijkheid om alle gasten een deel van de maaltijd te laten meebetalen. Zo heb je nog steeds een leuk idee, maar is het toch voor iedereen toegankelijk.

Veel mensen willen een nieuwe outfit voor de kerst, maar daar zijn helaas kosten aan verbonden. Kijk eens goed naar je kledingkast. Er zit vast wel iets tussen waar je nog niet veel aan hebt gehad of iets dat je kunt combineren tot een hele mooie en ‘nieuwe’ kerstoutfit.

Oud

Alsof Sinterklaas en Kerst nog niet duur genoeg waren, eindigt het jaar met oudejaarsavond. Naast alle bovenstaande tips die je hier kunt gebruiken, heb ik twee speciale oudejaarstips om de kosten onder controle te houden.

Het advies

Veel mensen beschouwen het als een traditie om appeltaarten en appelkoekjes te eten. Lekker natuurlijk, maar om voor iedereen genoeg in huis te hebben, moet je wel veel geld op zak hebben. Zelf donuts en appelbeignets bakken scheelt een hoop geld!

Op oudejaarsavond hoort natuurlijk vuurwerk. Helaas kost het vaak veel geld, wat uiteindelijk letterlijk rookt. Koop dus niet te veel vuurwerk. Er is vaak genoeg vuurwerk in de omgeving om van te genieten.€