Soortgelijke etenswaren voor een lagere prijs

U kunt gemakkelijk tientallen euro’s per maand besparen met uw dagelijkse boodschappen, zonder bijzonder zuinig te zijn. Door een aantal tips op te volgen, kun je slim winkelen.

Supermarkten vechten allemaal om de gunst van de consument. De ene aanbieding is nog aantrekkelijker dan de andere. Er zijn regelmatig supermarktoorlogen waar u als klant van kunt profiteren. Naast de prijs proberen ze ook klanten te trekken door goederen weg te geven aan kinderen. Dit zijn bijvoorbeeld Gogo- of voetbalstickers. Supermarkten doen het daar blijkbaar heel goed mee, want verschillende acties blijven elkaar opvolgen. Het belangrijkste is prijs en gemak. Bij discounters kunnen ze goedkoper worden, maar daar kunnen ze niet alles krijgen (vooral het ontbreken van A-merken), dus de consument keert terug naar de iets duurdere ’totaal’-supermarkten.

Pas op voor tijdelijke acties

Soms bieden supermarkten producten aan tegen de absoluut laagste prijzen om consumenten naar de winkel te lokken. Promotieproducten zijn soms lager dan de aankoopprijs omdat ze weten dat u ook andere producten zult kopen. Dit is niet mogelijk voor een enkel product, maar is meestal het geval voor meerdere producten die elke persoon koopt, bijvoorbeeld vier flessen cola van merk A met korting.

Vergeet A-merken niet

Duurdere premiummerken zijn niet per se de beste keuze. Veel supermarkten bieden vergelijkbare producten tegen een lagere prijs. Voor veel artikelen kun je ook gewoon de goedkoopste artikelen kiezen. Uit productonderzoeken van Vara Kassa blijkt dat goedkope producten vaak in de top drie van producten staan. Dit geldt zeker niet voor alle producten, maar het is het proberen waard.

Ga altijd winkelen met een lijst

Door gericht te winkelen kun je gemakkelijk tientallen procenten besparen. Als je met een lijst op pad gaat, is de kans groter dat je alleen de producten koopt die op de lijst staan. Zo voorkom je dat je producten koopt die je niet echt nodig hebt.

Winkelen op zaterdag na 15.00 uur

Supermarkten mogen verlopen producten weggooien. We proberen zoveel mogelijk producten op het laatste moment te verkopen. Dit kan betekenen dat u bijvoorbeeld zuivelproducten tegen een sterk gereduceerd tarief kunt kopen. Je kunt op deze manier ook goedkoop vlees kopen. Je kunt het in de vriezer leggen als je thuiskomt, omdat het langer bevroren blijft.

Proberen de verleiding te weerstaan

Het is beter om met een volle maag naar het werk te gaan. Het voorkomt dat je producten koopt omdat je het al voelt als je gaat winkelen. Onnodige aankopen zijn al moeilijk te weerstaan, vooral als je honger hebt.

Koop op voorraad

Wanneer je de producten die je nodig hebt in bulk koopt, hoef je niet vaker naar de supermarkt. Iemand die meerdere keren gaat, koopt altijd iets extra’s. Daarnaast kunt u vaak ook profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld vier voor de prijs van drie. Bij dit soort promoties moet je ervoor zorgen dat je alleen producten koopt waarvan je er echt meerdere nodig hebt, anders is het nog steeds duur.€