Soorten leningen

Geld lenen is helemaal van deze tijd. Door de economische crisis zijn er veel mensen schaars en zijn winkels genoodzaakt de prijzen te verhogen om winst te maken. Dit zorgt voor chaos waar financiën vaak verborgen zijn. Met het buitensporige kredietaanbod via internet, televisie en kranten gaat het overzicht soms verloren.

Overzicht van leningen

Om deze reden zijn hier de meest gebruikte leningen met een korte uitleg. Zo kunt u op uw gemak bepalen welke situatie op u van toepassing is en welke lening voor u het meest geschikt is. Je kunt dan dieper in de lening duiken door nog meer informatie op te zoeken. Houd er echter rekening mee dat krediet geld kost! Er is geen bank of kredietverstrekker die gratis geld uitleent. Ze willen ook allemaal beter worden! Het is goed om hier rekening mee te houden.

Vier hoofdleningen

Er zijn talloze leningen online beschikbaar. Een hypotheek is bijvoorbeeld ook een vorm van lenen. Ondanks al deze advertenties zijn er echter vier hoofdvormen van lenen te onderscheiden. Dit geldt voor doorlopende leningen, persoonlijke leningen, spaarleningen en renteleningen.

Doorlopende lening

Een doorlopend krediet is voor een langere looptijd en biedt de afsluitende partij meer te besteden. Dit geld kan worden opgenomen tot aan de kredietlimiet, maar minder kan ook. Het geld kan in de tussentijd al worden teruggestort zonder een boete te betalen. Doorlopend krediet is handig voor mensen die niet weten hoeveel geld ze nodig hebben en wanneer. Per maand wordt een vast bedrag aan rente en hoofdsom betaald.

Persoonlijke lening

In tegenstelling tot een doorlopend krediet zal de afsluitende partij van een persoonlijke lening in één keer over het geleende bedrag kunnen beschikken. Het staat in één klap op je bankrekening en kan direct worden gebruikt. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening wordt de looptijd direct afgesproken. Zo weet de afsluitende partij precies wanneer de lening afloopt. Elke maand wordt een vast bedrag aan rente en hoofdsom betaald. Het voordeel van deze lening is dat een persoonlijke lening zekerheid biedt doordat de rente ook bij stijgende rentes constant blijft.

Spaarlening

Een spaarlening lijkt nog enigszins op een doorlopend krediet. Maar een spaarlening is gekoppeld aan een kapitaalverzekering. Voor het doorlopend krediet wordt maandelijks een bepaald bedrag aan rente en aflossing betaald. Bij een spaarlening is dat anders, omdat daar alleen rente wordt betaald, die wordt berekend uit het geldbedrag dat wordt opgenomen – het geleende bedrag. De kredietnemer van deze lening kan gedurende de looptijd bedragen blijven opnemen tot de kredietlimiet is bereikt. Het is hetzelfde als bij doorlopend krediet.

rente lening

Rentekrediet lijkt ook sterk op doorlopend krediet. Een van de grote verschillen is echter dat je bij een aflossingsvrije lening niet verplicht bent om maandelijks een bedrag terug te betalen. Op deze manier is een rentelening een lening met een lage maandlast. Een geweldige lening om contant geld bij de hand te hebben als u zich in een situatie bevindt waarin het geen kwaad kan. De looptijd van de rentelening is altijd oneindig. U betaalt niets terug en betaalt alleen rente.

Gratis geld lenen bestaat niet

Terugkomend op het voorbehoud hierboven, er bestaat niet zoiets als gratis geld lenen. Het risico bestaat dat u na het lezen van deze leenformulieren geld wilt gaan lenen. En waarom niet? Je hebt dan meteen een mooi kapitaal waarmee je alles kunt doen. Bedenk dat geld lenen niet gratis bestaat. Er is geen instelling of bank die je zomaar wat extra’s geeft en er niets voor terug vraagt. Alle leningen verwijzen naar maandelijkse betalingen, behalve rentekrediet. Maar ook daar moet je het geld terugbetalen.€