SNS cap rente hypotheek

Gebruik uw bestaande hypotheekrenteaftrek. Een cap rate betekent een lagere hypotheekrente en u zult niet verrast worden door een veel hogere hypotheekrente. Dit kan door een variabele hypotheekrente te combineren met een cap rate. Zo voorkom je hoge maandelijkse woonlasten in een tijd van inflatie en stijgende rentes. U kunt geen nieuwe hypotheekrenteaftrek afsluiten, maar als u er al een heeft, bent u waarschijnlijk een grote koper.

Wat is de cap-rentehypotheek van SNS Bank?

Belangrijke kenmerken van een hypotheekcap zijn de variabele rente en de vaste maximaal toegestane rente, de cap rente. Deze combinatie zorgt ervoor dat de hypotheekrente op de hypotheek stijgt naar een geplafonneerde marktrente. De neerwaartse rente kan tot nul dalen, maar de opwaartse hypotheekrente kan nooit hoger zijn dan de voor u vooraf overeengekomen en vaste rente. Een gemaximeerde rentehypotheek beschermt u tegen forse rentestijgingen.

Voordelen van cap interest in één oogopslag

Een cap rate is een variabele hypotheekrente binnen een bepaalde bandbreedte. De voordelen van deze constructie zijn als volgt:

Een voorbeeld van een hypotheekrenteaftrek

Stel dat u een SNS Bank hypotheekrenteaftrek heeft voor 10 jaar met een bovengrens van 3%. Stel dat de variabele hypotheekrente op dat moment 2% is. Als de rente dan daalt naar 1%, dan geldt dit ook voor de rente die u verschuldigd bent. Als de rente tot 4% stijgt, gaat uw hypotheekrente omhoog naar 3%. En zo schommelt de rente op en neer, maar komt nooit boven het afgesproken maximum.

De prognose is een stijging van de hypotheekrente

De verwachting is dat de hypotheekrente zal stijgen als de economische groei aanhoudt en de inflatie blijft stijgen. Slechte oogsten en extreme droogte zullen ook bijdragen aan de inflatie. De voorspelling dat de hypotheekrente gaat stijgen is voor veel huiseigenaren een bron van onzekerheid, maar niet voor degenen die nog een hypotheekplafond hebben. In dat geval is de hypotheekrente slechts variabel binnen een bepaalde bandbreedte. U riskeert dus deze hypotheek van SNS Bank.

U bent beschermd tegen de naderende stijging van de hypotheekrente

Als de hypotheekrente begint te stijgen, biedt het hypotheekrenteplafond bescherming tegen te hoge rentelasten. Niemand weet wanneer of hoeveel rente gaat stijgen, maar u kunt ze wel laten berekenen welke maandlasten voor u acceptabel zijn. Waar is uw maandelijkse betalingsplafond? Zodra dit plafond is berekend, kunt u bepalen welke hypotheek voor u de beste keuze is en wat de rente zal zijn.

Een overzicht van de rentetarieven

SNS-plafondrente met een looptijd van 5 of 10 jaar kon worden ingetrokken. Dit betekent dat de renteherziening aan het einde van de door u gekozen rentevaste periode plaatsvindt. Aangezien de cap rate-hypotheek niet meer wordt aangeboden, ontvangt u circa 90 dagen voor het einde van de rentevaste periode een nieuw renteaanbod van de bank en kunt u kiezen uit een rentevaste periode. Als u niet het risico wilt lopen dat uw hypotheekrente de komende jaren fors gaat stijgen en uw maandlasten ook, dan is kiezen voor een lange rentevaste periode zeker het overwegen waard. Zo bouwt u uw bescherming op tegen te hoge woonlasten. Of de hypotheekrente weer gaat dalen weet natuurlijk niemand.

Definitieve plafondpercentages

Bij een hypotheek kun je kiezen voor een lange rentevaste periode, maar dan heb je geen voordeel als de hypotheekrente omlaag gaat. Een hypotheekrenteaftrek waarschuwt u wanneer de rente daalt. Daarnaast heb je het voordeel dat de hypotheekrente bovenaan vast staat met een plafondrente. Een cap rate-hypotheek wordt niet langer aangeboden als een nieuwe hypotheek, maar iedereen die deze nog heeft, kan een dikke koper blijken te zijn. Probeer bij verlenging altijd onnodige consultkosten te vermijden. Advies is toegestaan ​​en nodig als u niet weet wat het beste voor u is, maar het is niet verplicht.

Lees verder