Snijden als een manier van leven – do’s en don’ts

In dure tijden van crisis denken veel mensen na over hun uitgaven en de noodzaak om te bezuinigen. Eerst op vaste kosten, want die geven de meeste winst. Is deze dure auto echt nodig? Kan ik de krant niet online lezen? Of gratis? En wat krijg ik als ik elk jaar van energieleverancier verander? Sommige mensen gaan verder. Ze passen hun levensstijl aan en proberen op alles te besparen. Geld besparen begint bij jezelf. Voor sommigen wordt het een sport, voor anderen is het een absolute noodzaak. Niet iedereen kan het volhouden. Wat is het geheim van succesvolle mensen? Enige tips en trucs hiervoor?

Wie reduceert?

Je kunt onderscheid maken tussen verschillende soorten mensen als het gaat om soberheid.

Je kunt dus om verschillende redenen zuinig leven. Je hebt mensen die ellendig leven en zichzelf opzettelijk alles ontzeggen. Anderen worstelen met de hoge verspilling van voedsel en energie en willen het zelf anders doen. Soms ook uit medelijden met derdewereldmensen die niets hebben. Helaas leef je ook zuinig omdat je arm bent. De truc is om zuinig te leven, maar jezelf niet alle dingen te ontzeggen die het leven leuk maken. Anders houd je het niet vol.

Geld besparen in en om het huis

De vraag is: hoe kun je thuis kosten besparen? Iedereen weet dat je de verwarming een graadje lager kunt zetten, korter kunt douchen en je kleding langer kunt dragen, zodat je minder vaak hoeft te douchen. Zoeken op internet levert veel bruikbare tips op. Zo duurt het afwassen altijd even voordat je warm water hebt. Je kunt het koude water opvangen in een waterkoker of een lege fles om later op te drinken. Ook is het verstandig om een ​​thermoskan te vullen met kokend water zodat je de hele dag door thee kunt drinken. U kunt een dagbestedingsbudget voor de week afspreken. Ga nooit met een lege maag winkelen en bereken vooraf wat je kunt uitgeven. Ga vroeg naar bed en verlicht alleen de kamer waarin je verblijft. Er zijn tientallen tips die je zeker kunt gebruiken.

De kunst van het plannen

Als je eenmaal je wekelijkse boodschappen hebt gebudgetteerd, is een goede planning het halve werk. Bedenk van tevoren wat je wilt kopen. Wacht a.u.b. op de promotiefolders. Je kunt immers zien wat de wekelijkse deals zijn en je plannen daarop aanpassen. Maak een “eetplan”. Wat gaan we wanneer eten? Doe het niet te vroeg zodat je ook de weekaanbiedingen mee kunt nemen.

Verdeel het thuis in producten die je echt nodig hebt en producten die wenselijk maar niet absoluut noodzakelijk zijn. Als je meerdere duurdere artikelen nodig hebt, zoals kaas, toiletpapier of waspoeder, kun je ervoor kiezen om ze niet allemaal tegelijk te kopen zodat je de uitgaven over verschillende weken kunt spreiden en beter binnen je budget kunt blijven.

Soms moet je ook een keuze maken. Wanneer u op het punt staat uw budget te overschrijden, begint u prioriteiten te stellen. Koop er een in plaats van zowel sla als komkommers te kopen.

Kijk waar u kosten kunt besparen

Maak van tevoren een lijst van de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Als het om eten gaat, kun je beter zonder vlees dan zonder groenten en fruit. Je kunt ervoor kiezen om elke dag kleinere porties vlees of geen vlees te eten. U kunt ook meerdere dagen voedsel koken en voedselporties invriezen. Je kunt sinaasappelsap drinken in plaats van frisdrank, thee en water in plaats van koffie, hoewel het ook weer afhangt van de smaak van de persoon en waar ze hun prioriteiten stellen. De kunst is om lekker en gezond te blijven eten voor minder geld. Het is niet slim om jezelf alle dingen te ontzeggen waar je van houdt. Met een goede planning beweeg je binnen je budget en heb je de vrijheid om bijvoorbeeld te kiezen tussen een stuk vlees of een zak chips.

Stel je doelen niet te hoog

Mensen die hun werk verminderen, hebben de neiging zichzelf te beroven van alles waar ze vroeger van genoten. Ook stellen ze hun doelen soms te hoog, waardoor ze gefrustreerd raken. Een gezin van acht en twee honden kan onmogelijk van vijfentwintig euro per week eten, tenzij het een dieet van water en droog brood moet zijn. Een dergelijk doel is onrealistisch, schadelijk voor de gezondheid en bovendien onhoudbaar. Pas dus het budget dat je opzij zet voor je wekelijkse boodschappen aan op jouw situatie.

Beloon jezelf

Warm blijven in de winter, leven op een dieet van water en brood en ’s nachts in het donker zitten kan je veel geld besparen, maar je zult niet gelukkig zijn. Bovendien schaadt het je gezondheid en heeft het een negatieve invloed op je humeur.

Geld besparen kan alleen volgehouden worden als je jezelf af en toe iets extra’s geeft, al was het maar om jezelf te belonen. Door je doelen niet te hoog te stellen en met jezelf een werkbaar budget af te spreken, kun je met een paar aanpassingen gezond en lekker blijven eten. Het kan een sport worden om de aanbiedingen door te nemen en alles vers te koken.

Eer je vrienden. Soms geven ze je eten of helpen ze je op een andere manier. Zorg dat je niet snotterig wordt en dat het huis lekker warm is als ze langskomen. Als je bonusgeld krijgt, doe er dan iets leuks mee. Of koop er iets lekkers van. Dit helpt je door te zetten, zeker als je er vanwege financiële tegenslagen niet voor hebt gekozen zuinig te leven.

Leer ook sparen. Al spaar je maar één euro per week. In de loop van een jaar heb je er meer dan vijftig met wie je iets leuks voor jezelf kunt doen.

Conclusie

Geld besparen kan om verschillende redenen gewenst zijn, en het kan worden gedaan als je dingen goed plant, je doelen niet te hoog stelt en jezelf kunt belonen. Sommige mensen beschouwen het als een sport en besteden graag tijd aan het zoeken naar koopjes en het delen van ervaringen op internet. Bezuinigen kan een uitdaging en lonend zijn, vooral als je ziet dat het vruchten afwerpt. Voorwaarde is wel dat je jezelf niet te veel dingen moet ontzeggen, want dan gaat de kwaliteit van leven zo achteruit dat je geen bevredigend leven meer kunt leiden. Zorg er dus voor dat op deze manier kosten besparen geen valkuil wordt. Bekijk de onderstaande bronnen voor meer tips om kosten te besparen.€