Snel uit de schulden: wat moet ik doen om er te komen?

Steeds meer mensen komen in geldproblemen door onbetaalde leningen, te weinig inkomen en onbegrip over hun financiële situatie. Uw schulden kunnen oplopen tot het punt waarop u echt in de problemen kunt komen. Hoe ga je ermee om? Wat kun je op dit gebied verbeteren? En hoe voorkom je dat het in de toekomst weer gebeurt?

De oorzaken van uw geldproblemen

minder werken

Steeds vaker zie je mensen een woning kopen op basis van 2 inkomens. Een paar jaar later is er een gezin en dan hoeft de man of vrouw vaak minder te werken om voor de kinderen te zorgen. De inkomsten dalen sterk, maar de kosten gaan door of nemen toe.

Uitgaven zijn groter dan inkomen

Te weinig overzicht hebben op uw uitgaven komt steeds vaker voor. Mensen houden niets bij en geven steeds meer uit omdat ze denken dat ze dat kunnen. Op een gegeven moment sta je diep in het rood en moet de huur/hypotheek nog worden afgeschreven, dan beginnen de problemen.

Credits

De lage maandlasten ten opzichte van een groot geldbedrag is voor veel mensen de reden om een ​​(doorlopende) lening af te sluiten. De rente is vaak nog vrij laag en je kunt het je vaak veroorloven. Het gevaar zit hem meer in het feit dat velen niet beseffen dat ook de lening moet worden afgelost! Ook met BKR heb je een strafblad!

Gespreid kopen

Koop een auto? Vaak is het nodig voor bijvoorbeeld je werk. Als u het geld niet heeft, is het vaak nog mogelijk om de auto over meerdere jaren af ​​te lossen, vaak zonder rente. Let op: u heeft een schuld, vul dus BKR in. De schuld gaat niet zomaar weg, dus je zult het maandbedrag moeten betalen.

Wat te doen om van schulden af ​​te komen?

Geen schulden! En wat nu?

Je zult zien dat het je helpt om snel uit de schulden te komen. Afhankelijk van uw schuld moet u vaak binnen 2 jaar weer op de rails staan. Discipline en doorzettingsvermogen zijn hier vereist!

Let op: Als u schuldenvrij bent, is het een goed idee om elke maand uw kosten en uitgaven te blijven plannen en wekelijks te herzien.

Hulp bij schulden

Wilt u hulp bij uw schulden? bezoek deze websites:

Lees verder