Snel geld verdienen als student

Als student heb je meestal niet genoeg geld op je rekening om leuke dingen naast je studie te doen. Er zijn veel mogelijkheden als student om extra zakgeld te verdienen om geld te sparen voor andere dingen naast je studie. De besproken manieren zijn geschikt voor de meeste studenten.

Werken in de horeca

Veel studenten kiezen ervoor om naast hun studie een paar dagen in de horeca te werken. Ze nemen meestal het werk van obers op zich en lopen langs alle tafels om bestellingen van klanten op te nemen. Hoewel de horeca redelijk goed betaalt, zijn er enkele nadelen aan het werken in de horeca. Allereerst is het heel hard werken, je draagt ​​tenslotte de hele dag dienbladen. Ten tweede zijn de werktijden ook niet altijd gunstig. Het komt vaak voor dat je ’s avonds laat of in het weekend moet werken. In de horeca is het voordeel dat fooien gedeeld worden onder alle medewerkers, waardoor je aan het eind van de week misschien toch nog een leuke bonus krijgt.

Levering van brochures

Er dienen voldoende boekjes te worden bezorgd in de stad waar je studeert. Het idee is dan ook om brochures als bijbaantje te bezorgen. Er zijn voor- en nadelen aan deze bijbaan. Het voordeel is dat u zelf kunt bepalen wanneer u de brochures aanlevert. Mocht het de ene dag flink regenen, dan kunt u er altijd voor kiezen om de brochures de volgende dag te bezorgen. Het nadeel van deze baan is dat er weinig geld mee wordt verdiend. Meestal ben je zo’n twee uur per week bezig met bezorgen en krijg je er 20 euro voor terug. Dit komt overeen met een maandsalaris van 80 euro. Hoewel je best veel per uur verdient, zie je dat de maandelijkse inkomsten vrij laag zijn.

Training verlenen

Als je als student uitblinkt in een vak van je opleiding, is er de mogelijkheid om andere studenten bijles te geven. Dit wordt meestal door de school georganiseerd, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om mensen buiten de school te zoeken om de training te geven. Het voordeel van trainen is dat het goed betaalt. Het nadeel is dat niet iedereen de stof die je uitlegt zal begrijpen. Het is absoluut noodzakelijk dat u het goed doet. Leg de stof gewoon nog een keer uit en kijk of de leerling het nu begrijpt. Blijf altijd kalm en schreeuw of maak geen domme grappen over de kennis van de leerling.

Word student-assistent

Projecten moeten in elke tutorial worden gedaan. Ook leerlingen komen naar de school en helpen daarbij. Als je geld wilt verdienen, is het slim om je hulp aan te bieden. De taak van de student-assistent is om de docent te helpen tijdens het project, soms moet je als assistent ook feedback geven op de verslagen.

Help festivals te creëren

Er zijn veel festivals in Nederland en ze moeten allemaal worden gemaakt en verspreid. Het is een bijbaan die meestal door jongeren wordt gedaan. Je helpt mee met het opzetten en afbreken van de festivaltenten. Tijdens het festival kan het zijn dat je achter de bar moet staan ​​om drankjes te serveren. Het voordeel van deze baan is dat je vrij bent in plaats van het festival en daardoor haal je iets uit de muziek op het festival.€